Plzeň Praha Pardubice

Nejlepší restaurací je Spices restaurant & bar, mezi pivovary zvítězil pivovar U Stočesů

Praha, 7. června 2015 – Restaurací FRESH Festivalu Praha 2015 se stala restaurace Spices restaurant & bar. Rozhodli o tom svými hlasy návštěvníci a odborná porota FRESH Festivalu, který se konal od 6. do 7. června v Letenských sadech v Praze. Zároveň vybrali i Pivo FRESH Festivalu Praha 2015. Ze všech čepovaných pěnivých moků jim nejvíce chutnaly produkty minipivovaru U Stočesů. 

FRESH Festival navazuje na úspěšný Apetit festival, který se v Plzni koná už od roku 2011. V Praze se však letos konal poprvé. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. „Atmosféra byla i přes horké počasí skvělá. Jsem moc rád, že se nám podařilo gurmánské zážitky a kuchařské hvězdy přiblížit většímu množství lidí, za čtrnáct dní se navíc FRESH Festival koná ještě v Pardubicích,“ láká milovníky dobrého jídla a pití organizátor FRESH Festivalu Martin Nauš.

V Praze se festival odehrával na dvou pódiích, kde diváky nadchli svými kuchařskými show a workshopy známí šéfkuchaři i populární osobnosti. Taje svého kuchařského umění jim prozradila foodblogerka Veronika KOKO Kokešová, exotickou kuchyní včetně hadího masa překvapil Petr Koukolíček a svým nenapodobitelným způsobem pobavil Zdeněk Pohlreich.  Mezi další hosty patřili například Marcel Ihnačák, Roman Paulus, Jiří Štift, Markéta Hrubešová nebo Ivan Vodochodský.

V obležení davů lidí byly na festivalu stánky jednotlivých restaurací. Dvacet TOP podniků se se svými degustačními menu utkalo o titul Restaurace FRESH Festivalu Praha 2015. Vyhlášení výsledků bylo vrcholem celého festivalu. Pomyslný bronz si odnesl podnik Yamato, na stříbrné příčce skončila restaurace Na Kopci a zlato náleží restauraci Spices restaurant & bar.

Z nabídky 20 pivovarů a minipivovarů vybrali návštěvníci svými hlasy také nejlepší pivo festivalu. Držitelem titulu Pivo FRESH Festivalu Praha 2015 se stal minipivovar U Stočesů, druhou příčku obsadil pivovar Svijany a na třetím místě skončilo Postřižinské pivo.

Více informací k festivalu na  www.freshfestival.cz.

 

Nahoru
youtube