Plzeň Praha Pardubice

Prima Fresh Festival 2015

Apetit Festival přichází do Prahy pod novým názvem Prima FRESH Festival. Nabídne i hadí maso

Praha, 2. dubna 2015 - Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který v Praze poprvé přinese možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen z hlavního města. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název Apetit Festival změnil podle kulinářské značky televize na Prima FRESH Festival. V Praze se velká kulinářská show odehraje od soboty 6. do neděle 7. června 2015, hlavní program se uskuteční v Letenských sadech na Letné.

Prima FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show a naučte se vařit s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří přímo z pódia budou vést kulinářské workshopy. V Plzni své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák nebo Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef. Chybět nebude ani Roman Paulus, Ivan Vodochodský, Riccardo Lucque či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček.

Tím výčet známých tváří nekončí. FRESH Festival bude mít i druhé podium, na kterém se v metropoli představí také Veronika Koko Kokešová, Karolína z TV Prima, Markéta Hrubešová, Petr Havlíček a Milan Václavík, který bude vařit z hmyzu. Chybět zde nebude ani Zdeněk Pohlreich a Marcel Ihnačák. Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi.

Součástí festivalu je soutěž o Restauraci Fresh Festivalu Praha, které se zúčastní 20 TOP restaurací z hlavního města a středočeského kraje se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu.

Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka vinařství.

V sobotu 6. června bude program probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 7. června od 10 do 18:00 hodin (vstupné po oba dny je 100,-Kč).

Hlasuj a vyhraj!

Hlasuj o tom, kdo získá titul Restaurace Fresh Festivalu Praha 2015, Pivo Fresh Festivalu Praha 2015 a vyhraj ceny v hodnotě 21 tis. Kč. Výherce bude losován každý den festivalu a to: 6.6. ve 20:00 hod. a 7.6. v 17:30 hod na hlavním pódiu festivalu. Pro zařazení do slosování je podmínkou uvést celé jméno a email.

Pravidla soutěže:

1) Každý platící návštěvník dostane u vchodu vstupenku s kupony pro odtrhnutí pro Restauraci Fresh Festivalu Praha 2015, Pivo Fresh Festivalu Praha 2015.

2) Kupony se vhazují do centrálního boxu umístěného na hlavní ploše (stan označený symbolem soutěž).

3) Od každého návštěvníka si kupony přebere hosteska, která lístek označí soutěžním číslem požadované restaurace/pivovaru a vhodí ho do boxu.

4) Pokud chcete být, zařazeni do slosování o ceny od partnerů soutěže v hodnotě 21.000 Kč, napište na kupón celé jméno a emailovou adresu, na kterou vás budeme v případě vylosování kontaktovat.

5) O vítězi v kategorii Restauraci Fresh Festivalu Praha 2015 rozhodne i odborná porota, která se bude skládat z osob z řad známých kuchařů, účinkujících v hlavním programu Fresh Festivalu. Jejich rozhodnutí bude mít stejnou hodnotu, jako celkové pořadí určené hlasy od návštěvníků.

6) Termín hlasování a předání cen.

6.6. od 10:00 do 19:00, poté bude udělán mezisoučet hlasů. K zveřejnění mezivýsledku soutěže dojde ve 20:00 na hlavním pódiu festivalu.

7.6. od 10:00 do 15:00, poté bude udělán konečný součet hlasů a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen vylosovanému návštěvníku a zveřejnění konečného výsledku soutěže dojde ve 17:30 na hlavním pódiu festivalu.

 

VstupenkyNahoru

1 den 100,- na osobu Děti do 130cm ZDARMA
ZTP ZDARMA

Hlavní vstup do festivalového areálu najdete na pískové ploše cca 100 od tramvajové zastávky Sparta. Budou zde umístěny pokladny s prodejem vstupenek, které si je možné koupit pouze v místě konání. Pokud jste hosty festivalu, najdete zde i guest list. Pokud půjdete ze směru od Špejcharu můžete využít zadního vchodu do areálu festivalu z tohoto směru.

Cena je včetně všech poplatků a DPH.


Upozornění: Kupujte vstupenky pouze v pokladnách před vchodem do areálu, budou prováděny kontroly pravosti vstupenek.
Po opuštění festivalového areálu pozbývá vstupenka platnosti..

Mapa areálu Nahoru

Mapa s dalšími informacemi o areálu ›

Provozní doba Nahoru

Provozní doba areálu

Sobota 6.6.2015 od 10:00 hod.
do 21:00 hod.

Neděle 7.6.2015 od 10:00 hod.
do 18:00 hod.

Provozní doba pokladny

Sobota 6.6.2015 od 10:00 hod.
do 20:00 hod.

Neděle 7.6.2015 od 10:00 hod.
do 17:00 hod.

Doprava Nahoru

Letenské sady – Letná, Praha, souřadnice GPS - Loc: 50.0979406N, 14.4182950E

Autem Osobní auto: 100,-
Autobus: 300,-

Po dobu trvání festivalu je možné zaparkovat na velkokapacitním parkovišti na Letné. Dodržujte pokyny obsluhy parkoviště.

Dětský koutek Nahoru


Ve festivalovém areálu bude připraven RIO MARE dětský koutek, jehož součástí budou nafukovací atrakce, zábavně naučný program.

Pravidla hlídání:
  • Hlídání bude probíhat v ohraničeném a oploceném dětském koutku určeném v areálu festivalu.
  • Rodiče musí předložit k nahlédnutí svůj platný občanský průkaz.
  • Jelikož kapacita stanu je omezena, rodiče si vždy po 30 minutách musí přijít prodloužit dobu hlídání, nebo ji ukončit, aby byla možnost i pro ostatní.
  • Děti budou hlídané hospodyňkami z agentury Hospodynky.cz, které mají pro tyto účely kvalifikaci a zkušenosti.
  • Hlídání bude probíhat formou výtvarných a sportovních aktivit.

Pro ty nejmenší návštěvníky bude k dispozici kabina s přebalovacím pultem a zázemím pro kojení.

Cena za hlídání je 50,-/půlhodina – jedno dítě.

Agentura Hospodyňky zajišťuje na festivalech hlídání dětí formou výtvarných a sportovních aktivit. Personál pro hlídání dětí je kvalifikovaný a školený. Mezi další služby agentury Hospodyňky patří běžný i jednorázový úklid domácností a firem od malých až po velké objekty a haly a pořádání různých zábavných a společenských akcí od dětských dnů až po svatby a večírky. Jsme členy České asociace chův a Asociace úklidu a čištění.
www.hospodynky.cz

Dodatečné informace Nahoru

Zakoupením vstupenky návštěvník bezvýhradně souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky na FRESH FESTIVALU.

Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje.
Změna programu vyhrazena.

Měna

V prostorách areálu je základní měnou česká koruna.

První pomoc / Zdravotní služba

Na festivalu bude k dispozici stan zdravotní služby, který bude viditelně označen a bude umístěn blízko hlavního podia festivalu. Otevřen bude po celou dobu konání festivalu. V případě úrazu mimo dosah festivalové služby volejte telefony 155 nebo 112.

Psi a další zvířata

Psi a jiná zvířata mohou do areálu pouze na vodítku a s náhubkem. Je zakázáno jejich volné pobíhání po areálu.

Hygiena

V areálu bude umístěn dostatečný počet mobilních WC a žlaby s tekoucí vodou.

Občerstvení

Alkohol a tabákové výrobky budou prodány jen návštěvníkům nad 18 let věku.

Ztráty a nálezy

Pokud najdete cizí věc, odneste ji prosím na jednu z pokladen u vchodu do areálu. Tam ji od vás převezmou naši zaměstnanci a v případě možné identifikace vrátí majiteli. V případě nemožnosti identifikace ztracené věci se věc uschová u pořadatele až do samého konce konání festivalu, tj. do neděle 7.6.2015 do 18:00 hod. V případě že se nepřihlásí jiný majitel, bude tato ztracená věc vydána až po této hodině. Případné ztráty můžete po festivale hlásit na emailu: petr@freshfestival.cz. Nálezy Vám budou poté zaslány poštou na sdělenou adresu.

Fotografování, nahrávání a natáčení

Jako pořadatelé festivalu jsme smluvně vázáni k tomu, že hudební a jiná vystoupení nebudou žádným způsobem zaznamenávána profesionální záznamovou technikou. Do areálu není dovoleno vnášet profesionální fotoaparáty, kamery a audio nahrávací zařízení. U vchodu do areálu festivalu i na jiných místech jsou návštěvníci podrobeni kontrole bezpečnostní služby, která je povinna nevpustit do areálu žádné osoby s výše uvedenými zařízeními. Povoleny jsou pouze kompaktní a digitální fotoaparáty. Posouzení, zda dané zařízení je či není profesionální, náleží výhradně bezpečnostní službě. Doporučujeme všem návštěvníkům, aby nechali tato zařízení doma a předešli tak možným incidentům na místě. Pokud fotíte pro některá média, je nutné kontaktovat s předstihem pořadatele s žádostí o povolení.

Bezpečnost

Pro příjemný a bezproblémový chod festivalu je nutné dodržovat pokyny pořadatelů a bezpečnostní služby. Bezpečnostní služba slouží k ochraně návštěvníků, střežení areálu a zařízení festivalu. Pracovníci bezpečnostní služby jsou jednotně oblečeni a označeni nápisem SECURITY.

Bezpečnostní služba má mimo jiné pravomoci: kontrola vstupenek a identifikačních náramků při vstupu do areálu festivalu i při pohybu uvnitř areálu po celou dobu konání festivalu vč. namátkových kontrol, osobní prohlídka při vstupu do areálu (kontrola zákazu vnášení nebezpečných a nepovolených předmětů), vyvedení osoby z areálu festivalu (osoba bez platné vstupenky či poškozeného identifikačního náramku, agresivní osoba, silně podnapilá osoba, neautorizovaní prodejci porušující smlouvu o prodeji, nebezpečné osoby a podobně), zamezení vstupu do prostor nevyhrazených veřejnosti, ochrana návštěvníků, účinkujících a festivalového zařízení.

Identifikační náramky

Identifikační náramky dostanou pouze festivaloví hosté a personál nutný k chodu festivalu. Náramek opravňuje kdykoliv v otevíracích hodinách festivalu areál opustit a zase se vrátit. Identifikační náramek je nepřenosný a při závažném poškození neplatný. Každý návštěvník je povinen se při vstupu do areálu festivalu prokázat bezpečnostní službě. V případě neplatného/poškozeného náramku či nemožnosti se prokázat, nebude umožněn vstup, popřípadě bude dotyčný vyveden bezpečnostní službou ven z areálu.

Propagace firem a prodej zboží

Propagace firem a prodej zboží je na festivale možný jen po domluvě s organizátorem, kterého můžete kontaktovat na petr@freshfestival.cz. V případě porušení tohoto ustanovení bude dotyčný vyveden bezpečnostní službou ven z areálu a předán policii.

Nahoru
youtube