Apetit Festival přichází do Prahy pod novým názvem Prima FRESH Festival. Nabídne i hadí maso
Praha, 2. dubna 2015 - Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který v Praze poprvé přinese možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen z hlavního města. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název Apetit Festival změnil podle kulinářské značky televize na Prima FRESH Festival. V Praze se velká kulinářská show odehraje od soboty 6. do neděle 7. června 2015, hlavní program se uskuteční v Letenských sadech na Letné.
Prima FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show a naučte se vařit s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří přímo z pódia budou vést kulinářské workshopy. V Plzni své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák nebo Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef. Chybět nebude ani Roman Paulus, Ivan Vodochodský, Riccardo Lucque či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček.
Tím výčet známých tváří nekončí. FRESH Festival bude mít i druhé podium, na kterém se v metropoli představí také Veronika Koko Kokešová, Karolína z TV Prima, Markéta Hrubešová, Petr Havlíček a Milan Václavík, který bude vařit z hmyzu. Chybět zde nebude ani Zdeněk Pohlreich a Marcel Ihnačák. Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi.
Součástí festivalu je soutěž o Restauraci Fresh Festivalu Praha, které se zúčastní 20 TOP restaurací z hlavního města a středočeského kraje se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu.
Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka vinařství.