Apetit Festival se do Plzně vrací s novým názvem Prima FRESH Festival. Nabídne i hadí maso
Plzeň, 10. dubna 2015 - Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který už popáté přinese možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen ze západočeského regionu. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název Apetit Festival změnil podle kulinářské značky televize na Prima FRESH Festival. V západočeské metropoli se velká kulinářská show odehraje od pátku 22. do neděle 24. května 2015, hlavní program se uskuteční u OC Plzeň Plaza.
Prima FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show a naučte se vařit s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří přímo z pódia budou vést kulinářské workshopy. V Plzni své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák nebo Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef, Ivan Vodochodský či Riccardo Lucque.
Tím výčet známých tváří nekončí. FRESH Festival bude mít nově i druhé podium, na kterém se v západočeské metropoli představí také, Gondíci, Markéta Hrubešová, Karolína z pořadu TV Prima, Petr Havlíček, nebo autorka jednoho z nejčtenějších blogů o jídle Veronika KOKO Kokešová. Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi.
Tradiční součástí festivalu je soutěž o Západočeskou restauraci roku, které se již tradičně účastní 15 TOP restaurací západočeského regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu v pop-up restauraci UKOKO.
Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka vinařství.
FRESH Festival je letos součástí projektu Plzeň 2015, což vede k jeho dalšímu vylepšení. Festival díky tomu nabídne výrazně lepší zázemí pro návštěvníky, včetně velkokapacitních stanů, i zbrusu nové pódium pro účinkující. Ve spolupráci s projektem Plzeň 2015 se podařilo do Plzně dostat show Michelinského kuchaře ze španělského San Sebastianu.