Apetit Festival přichází do Pardubic s novým názvem Prima FRESH Festival. Nabídne i hadí maso
Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který v Pardubicích přinese již potřetí možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen z východočeského regionu. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název Apetit Festival změnil podle kulinářské značky televize na Prima FRESH Festival. V Pardubicích se velká kulinářská show odehraje od soboty 20. do neděle 21. června 2015, hlavní program se uskuteční na dostihovém závodišti.
Prima FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show a naučte se vařit s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří přímo z pódia budou vést kulinářské workshopy. V Pardubicích své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, dále Roman Vaněk, Dalibor Navrátil, kapitán národního teamu Filip Horký, Karolína z TV Prima, Gondíci či Markéta Hrubešová. Chybět nebude ani Petr Havlíček, odborník na hmyzí kuchyni Petr Ocknecht či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček. Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi.
Tradiční součástí festivalu je soutěž o Východočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace z regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu.
Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka špičkových vinařství. Již tradičně nebudou chybět prodejní prezentace delikates z celého světa a také nejrozsáhlejší kolekce držitelů značek Regionální potravina a MLS pardubického kraje, kdy na festivalu dojde k oficiálnímu slavnostnímu vyhlášení výherců o oceněných v těchto kategoriích za rok 2015.
V sobotu 20. června bude program probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10 do 16:30 hodin (vstupné po oba dva dny je 50 Kč).
Hlasování v kategoriích „Východočeská restaurace roku 2015“ a „Pivo Fresh Festivalu Pardubice 2015“
Hlasuj a vyhraj!