Plzeň Pardubice

Apetit Festival 2014

foto-o-festivalu-jidlo

Apetit Festival láká na prestižní kuchaře, těšit se můžete i na hmyzí menu

Obhájce michelinské hvězdičky pro restauraci La Degustation Bohême Bourgeiose a čerstvý vítěz ankety Zlatý kuchař roku 2014 Oldřich Sahajdák, nejpopulárnější slovenský šéfkuchař Marcel Ihňačák, který se učil od samotného Jamieho Oliviera, či Petr Ocknecht, zabývající se přípravou pokrmů z hmyzu. Na tyto i mnohé další elitní kuchaře se můžete těšit na druhém ročníku Apetit Festivalu 2014 na pardubickém závodišti.

Se svou show nebude chybět ani populární Zdeněk Pohlreich, italský šéfkuchař s bohatou mezinárodní praxí a majitel několika prestižních italských restaurací Riccardo Lucque či známý propagátor zdravého životního stylu Petr Havlíček. Návštěvníci se mohou těšit také na Jiřího Štifta, šéfkuchaře prestižní restaurace Mandarin Oriental Prague, kterého také znáte jako porotce z televizní show MasterChief.

Milovníky dobrého jídla, piva a vína čeká ještě více gastrozážitků, a to v podobě nových nesoutěžních restaurací, které nabídnou např. menu z hmyzu obsahující pochoutku ze štíra či menu z jedlých květin nebo molekulární kuchyni. Chybět nebudou ani delikatesy a farmářské produkty. Na své si přijdou i milovníci kvalitního vína, které bude nabízet deset pečlivě vybraných vinařství a dovozců vína z celého světa. Stejně jako loni se bude soutěžit o titul „Východočeská restaurace roku 2014“ a „Pivo Apetit Festivalu Pardubice 2014“. Loni se titulem nejlepší restaurace ve východních Čechách mohla pyšnit restaurace St. Patrick z Pardubic, nejlepším pivovarem zvolili milovníci zlatavého moku Svijany.

Na Apetit Festivalu naleznete také nejobsáhlejší prezentaci Regionálních potravin a MLSu Pardubického kraje. Dojde zde i k oficiálnímu slavnostnímu vyhlášení vítězů ve všech soutěžních kategoriích.

Připraven je však také pestrý hudební program, účast kapel YOYO Band, Vltava, Gwalarn, písničkáře Václava Koubka. Před diváky předstoupí také komici ze stand-up spolku "Na Stojáka": Ester Kočičková, Richard Nedvěd, Pepa Polášek, Daniel Čech, Arnošt Frauenberg a Petr Vydra.

Apetit Festival 2014 získal nejvyšší možnou záštitu statutárního města Pardubice.

Sobotní program je připraven od 10 do 21 hodin a nedělní od 10 do 18 hodin, kdy dojde k vyhlášení vítězů soutěží. Ceny vítězům přislíbila předat primátorka Pardubic JUDr. Štěpánka Fraňková.

Hlasování v kategoriích „Východočeská restaurace roku 2014“ a „Pivo Apetit festivalu Pardubice 2014“

Soutěže o tituly Východočeská restaurace roku 2014 a Pivo Apetit Festivalu Pardubice 2014 se zúčastní pečlivě vybraných 15 TOP restaurací a 20 pivovarů. O tom, kdo tyto prestižní tituly získá rozhodnete vy, návštěvníci festivalu společně s odbornou porotou složenou ze známých šéfkuchařů. Konec hlasování bude v sobotu 21.6. v 19:00hod., kdy bude proveden mezisoučet a v neděli 22.6. v 15:00hod. Poté budou hlasy sečteny a v 17:00hod budou vyhlášeny výsledky na hlavním pódiu festivalu.

Hlasuj a vyhraj!

Hlasujte o tom, kdo získá tituly Východočeská restaurace 2014 a Pivo Apetit Festivalu 2014 a vyhrajte ceny v hodnotě 20.000 Kč. Výherci cen budou losováni každý den festivalu a to v sobotu 21.6. ve 20:00hod. a v neděli 22.6. v 17:00hod. na hlavním pódiu festivalu.

CZ-890


Pravidla

1) Každý návštěvník dostane u vchodu vstupenku s kupony pro odtrhnutí pro Východočeskou restauraci roku 2014, Pivo Apetit Festivalu Pardubice 2014.

2) Kupóny se vhazují do centrálního boxu umístěného uprostřed hlavní festivalové plochy (stan označený symbolem soutěž).

3) Od každého návštěvníka si kupóny přebere hosteska, která lístek označí soutěžním číslem požadované restaurace/pivovaru a vhodí ho do boxu.

Pokud chce být návštěvník zařazen do slosování o ceny od partnerů soutěže v hodnotě 20.000 Kč, napíše na kupon své jméno a telefonní číslo, na které ho budeme v případě vylosování kontaktovat.

4) Nově z části o vítězi v kategorii Východočeská restaurace roku 2014 rozhodne i odborná porota, která se bude skládat z osob z řad známých kuchařů, účinkujících v hlavním programu Apetit Festivalu. Jejich rozhodnutí bude mít stejnou hodnotu, jako celkové pořadí určené hlasy od návštěvníků.

5) Termín hlasování a předání cen.

21.6. od 10:00 do 19:00, poté bude udělán mezisoučet hlasů pro Východočeskou restauraci roku 2014 a Pivo Apetit Festivalu Pardubice 2014 a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen vylosovanému návštěvníkovi a zveřejnění mezivýsledku soutěže dojde ve 20:00 na hlavním pódiu festivalu.

22.6. od 10:00 do 15:00, kdy budou sečteny všechny hlasovací kupóny a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen vylosovanému návštěvníku a zveřejnění konečného výsledku soutěže dojde v 17:00 na hlavním pódiu festivalu.

Vstupenky Nahoru

1 den 50,- Děti do 130cm ZDARMA
ZTP ZDARMA

K dispozici budou dva vstupy do festivalového areálu, hlavní bránou dostihového závodiště a zadní bránou dostihového závodiště z ulice Pražská. Budou zde umístěny pokladny, s prodejem vstupenek, které si je možné koupit pouze v místě konání. Pokud budete mezi hosty festivalu, využijte hlavního vstupu do areálu, kde najdete samostatnou pokladnu označenou nápisem Akreditace.

Cena je včetně všech poplatků a DPH.


Upozornění: Kupujte vstupenky pouze v pokladnách před vchodem do areálu, budou prováděny kontroly pravosti vstupenek. Po opuštění festivalového areálu se můžete vrátit zpět pouze s razítkem, které si vyžádáte u personálu, který bude přítomný u hlavního vchodu.

Mapa areálu Nahoru

Mapa s dalšími informacemi o areálu ›

Provozní doba Nahoru

Provozní doba areálu

Sobota 21.6.2014 od 10:00 hod. do 21:00 hod.
Neděle 22.6.2014 od 10:00 hod. do 18:00 hod.

Provozní doba pokladny

Sobota 21.6.201 od 10:00 hod. do 20:00 hod.
Neděle 22.6.2014 od 10:00 hod. do 17:00 hod.

Doprava Nahoru

Areál dostihového závodiště - Agrofert park. Pražská 607, Pardubice, souřadnice GPS - Loc: 50°1'16.523"N, 15°45'2.295"E

Autem Parkování

Parkování bude možné na následujících plochách:
- parkoviště v areálu dostihového závodiště a v jeho blízkosti
- parkoviště u Parama
- parkoviště u hlavní brány letiště (vjezd z ulice Pražská)
Na parkovací místa vás navede služba parkoviště. Prosíme dodržujte jejich pokyny - cena za parkovné je 100,-Kč/osobní automobil, 50,-Kč/motorka

Vlakem http://jizdnirady.idnes.cz/ vlakyautobusy/spojeni/

Cílová stanice Pardubice hlavní nádraží. Na autobusové zastávce MHD Hlavní nádraží ČD nasedněte na autobus č. 15 nebo č.24 cílová zastávka je Závodiště. Cesta autobusem trvá 10 min. Vstup do areálu festivalu se nachází za cca 200m od této zastávky.

Autobusem http://jizdnirady.idnes.cz/ vlakyautobusy/spojeni/

Cílová stanice Pardubice autobusové nádraží . Na autobusové zastávce MHD Hlavní nádraží ČD nasedněte na autobus č. 15 nebo č.24 cílová zastávka je Závodiště. Cesta autobusem trvá 10 min. Vstup do areálu festivalu se nachází za cca 200m od této zastávky.

Jízdomat.cz
Domluvte se a přijeďte na APETIT FESTIVAL spolujízdou přes Jízdomat! Spolujízda je moderní způsob dopravy, kdy řidič nabídne volné místo v autě a spolujezdci si mohou přisednout. Společně tak ušetří dost času i peněz a přispívají k lepšímu životnímu prostředí. Nabídku spolujízdy na APETIT FESTIVAL vložíte i naleznete na www.jizdomat.cz/apetit-festival-pardubice. Nechte se svézt spolujízdou.

Ubytování Nahoru


Předem bychom vám doporučili ubytování v kvalitním a přitom cenově dostupném hotelu Arnošt***, který se stal partnerem APETIT FESTIVALU. Pokud se vám poštěstí, můžete zde potkat i známé tváře festivalu.

Hotel Arnošt *** — Arnošta z Pardubic 676, 53002 Pardubice www.hotel-arnost.cz

Dětský koutek Nahoru

deti

Ve festivalovém areálu bude připraven RIO MARE dětský koutek, jehož součástí bude zábavně naučný program.

Pravidla hlídání:
  • Hlídání bude probíhat ve stanu určeném pro tuto aktivitu a jeho okolí v době festivalu.
  • Rodiče musí předložit k nahlédnutí svůj platný občanský průkaz.
  • Jelikož kapacita stanu je omezena, rodiče si vždy po 30 minutách musí přijít prodloužit dobu hlídání, nebo ji ukončit, aby byla možnost i pro ostatní.
  • Děti budou hlídané zaměstnanci profesionální agentury, kteří mají pro tyto účely kvalifikaci a zkušenosti.
  • Hlídání bude probíhat formou výtvarných a sportovních aktivit.

Hlídání a program pro děti v dětském koutku zajišťuje:

Rodinné centrum Mama klub Chrudim nabízí pravidelné programy pro rodiče s dětmi, ekovýchovné a další aktivity pro rodiny. Pořádá příměstské tábory a akce pro děti školního věku. Dále vzdělává dospělé v kurzech pro nastávající rodiče, a ve finanční,zdravotní a počítačové gramotnosti. Pořádá také besedy, přednášky a semináře týkající se výchovy a vzdělávání dětí.
www.mamaklubchrudim.cz

Dodatečné informace Nahoru

Zakoupením vstupenky návštěvník bezvýhradně souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky na APETIT FESTIVALU.

Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje.
Změna programu vyhrazena.

Měna

V prostorách areálu je základní měnou česká koruna.

První pomoc / Zdravotní služba

Na festivalu bude k dispozici stan zdravotní služby, který bude viditelně označen. Otevřen bude po celou dobu konání festivalu. V případě úrazu mimo dosah festivalové služby volejte telefony 155 nebo 112.

Psi a další zvířata

Psi a jiná zvířata mohou do areálu pouze na vodítku a s náhubkem. Je zakázáno jejich volné pobíhání po areálu.

Hygiena

V areálu budou k dispozici stávající toalety areálu Agrofert parku a budou zde rozmístěny i umyvadla s tekoucí vodou.

Občerstvení

Alkohol a tabákové výrobky budou prodány jen návštěvníkům nad 18 let věku.

Ztráty a nálezy

Pokud najdete cizí věc, odneste ji prosím na jednu z pokladen u vchodu do areálu. Tam ji od vás převezmou naši zaměstnanci a v případě možné identifikace vrátí majiteli. V případě nemožnosti identifikace ztracené věci se věc uschová u pořadatele až do samého konce konání festivalu,tj. do neděle 22.6.2014 do 18:00 hod. V případě že se nepřihlásí jiný majitel, bude tato ztracená věc vydána až po této hodině. Případné ztráty můžete po festivale hlásit na emailu: petr@apetitfestival.cz. Nálezy Vám budou poté zaslány poštou na sdělenou adresu.

Fotografování, nahrávání a natáčení

Jako pořadatelé festivalu jsme smluvně vázáni k tomu, že hudební a jiná vystoupení nebudou žádným způsobem zaznamenávána profesionální záznamovou technikou. Do areálu není dovoleno vnášet profesionální fotoaparáty, kamery a audio nahrávací zařízení. U vchodu do areálu festivalu i na jiných místech jsou návštěvníci podrobeni kontrole bezpečnostní služby, která je povinna nevpustit do areálu žádné osoby s výše uvedenými zařízeními. Povoleny jsou pouze kompaktní a digitální fotoaparáty. Posouzení, zda dané zařízení je či není profesionální, náleží výhradně bezpečnostní službě. Doporučujeme všem návštěvníkům, aby nechali tato zařízení doma a předešli tak možným incidentům na místě. Pokud fotíte pro některé media, je nutné kontaktovat s předstihem pořadatele s žádostí o fotopass.

Bezpečnost

Pro příjemný a bezproblémový chod festivalu je nutné dodržovat pokyny pořadatelů a bezpečnostní služby. Bezpečnostní služba slouží k ochraně návštěvníků, střežení areálu a zařízení festivalu. Pracovníci bezpečnostní služby jsou jednotně oblečeni a označeni nápisem SECURITY.

Bezpečnostní služba má mimo jiné pravomoci: kontrola vstupenek a identifikačních náramků při vstupu do areálu festivalu i při pohybu uvnitř areálu po celou dobu konání festivalu vč, namátkových kontrol, osobní prohlídka při vstupu do areálu (kontrola zákazu vnášení nebezpečných a nepovolených předmětů), vyvedení osoby z areálu festivalu (osoba bez platné vstupenky či poškozeného identifikačního náramku, agresivní osoba, silně podnapilá osoba, neautorizovaní prodejci porušující smlouvu o prodeji, nebezpečné osoby a podobně), zamezení vstupu do prostor nevyhrazených veřejnosti, ochrana návštěvníků, účinkujících a festivalového zařízení.

Identifikační náramky

Identifikační náramky dostanou pouze festivaloví hosté a personál nutný k chodu festivalu. Náramek opravňuje kdykoliv v otevíracích hodinách festivalu areál opustit a zase se vrátit. Identifikační náramek je nepřenosný a při závažném poškození neplatný. Každý návštěvník je povinen se při vstupu do areálu festivalu prokázat bezpečnostní službě. V případě neplatného/poškozeného náramku či nemožnosti se prokázat, nebude umožněn vstup, popřípadě bude dotyčný vyveden bezpečnostní službou ven z areálu.

Propagace firem a prodej zboží

Propagace firem a prodej zboží je na festivale možný jen po domluvě s organizátorem, kterého můžete kontaktovat na petr@apetitfestival.cz. V případě porušení tohoto ustanovení bude dotyčný vyveden bezpečnostní službou ven z areálu a předán policii.

Nahoru
youtube