Program
SOBOTA 27. 5. 2017 NEDĚLE 28. 5. 2017
SOBOTA 27. 5. 2017
Bosch workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
12:30 - 13:00 | Šéfkuchaři z Makro Akademie | |
13:30 - 14:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
14:30 - 15:00 | Zdeněk Pohlreich - Vaříme s regionální potravinou Libereckého kraje | |
15:30 - 16:00 | Petr Stupka - Rio Mare cooking show | |
16:30 - 17:00 | Viet Ahn Doah - Ohnivý kuře cooking show přináší Rohlík.cz | |
17:30 - 18:00 | Klára Michalová a hosté - Prima FRESH cooking show přináší Rohlík.cz | |
18:30 - 19:00 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
19:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Bosch Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 10:15 | reprodukovaná hudba | |
10:15 - 11:00 | Robert Sklenář - Benada Restaurant - Clarion Grand hotel Zlatý Lev | |
11:00 - 12:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
12:00 - 13:00 | Zdeněk Pohlreich | |
13:00 - 13:30 | Vojtěch Homolka - škola čepování s Pilsner Urquell | |
13:30 - 14:20 | Viet Ahn Doah a člen rady libereckého kraje Jiří Löffelmann - Vaříme s regionální potravinou Libereckého kraje - Ohnivý kuře cooking show | |
14:20 - 15:10 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
15:10 - 16:00 | Klára Michalová a hosté - Prima FRESH cooking show přináší Rohlík.cz | |
16:00 - 17:00 | Zdeněk Pohlreich | |
17:00 - 18:00 | Petr Stupka - Rio Mare cooking show | |
18:00 - 19:00 | Petr Stádník - Makro Academy cooking show | |
19:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Coffee stage by Siemens
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Anker Coffee - Petr Kotva, cesty za kávou Sumatry, Indonásie a Brasilie. Cibetková káva | |
12:30 - 13:00 | Roberto Trevisan - Káva na talíři | |
13:30 - 14:00 | Host Školy kávy - Petr Nývlt - o kávě Jamaica Blue Mountain | |
14:30 - 15:00 | Aleš Kolovrat - distributor kávy, odborník a komisař na soutěžích při mistrovství baristů ČR | |
15:30 - 16:00 | Libor Ploček - dovozce kávy a čokolády z Ugandy | |
16:30 - 17:00 | Vu Van Tuan – spolumajitel kávovníkových plantáží ve Vietnamu | |
17:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
NEDĚLE 28. 5. 2017
Bosch workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Pavel Býček - Alcron - Radisson Blu Praha | |
12:30 - 13:00 | Radek David - La Veranda Praha | |
13:30 - 14:00 | Filip Töpfer - Vaříme s regionální potravinou Libereckého kraje | |
14:30 - 15:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
15:30 - 16:00 | Marcel Ihnačák | |
16:30 - 17:00 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
17:00 | konec |
Bosch Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 12:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
12:00 - 13:00 | Töpfer Filip - Husí játra cooking show | |
13:00 - 14:00 | Marcel Ihnačák | |
14:00 - 15:00 | Radek David - Baroko a jeho typická gastronomie - CzechTourism | |
15:00 - 16:00 | Pavel Býček - Alcron - Radisson Blu Praha | |
16:00 - 16:30 | vyhlášení vítezů, ceny předá primátor města pan Tibor Batthyány |
Coffee stage by Siemens
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
12:30 - 13:00 | Roberto Trevisan - Káva na talíři | |
13:30 - 14:00 | Petr Kadeřábek a Michal Nováček - mistři ČR. Ukázka techniky Latte Art | |
14:30 - 15:00 | Host Školy kávy - Petr Nývlt - o kávě Jamaica Blue Mountain | |
15:00 - 17:00 | reprodukovaná hudba | |
17:00 | konec |
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf!
www.zdenekpohlreich.cz
Facebook: Zdeněk Pohlreich
Narozen
1957
Vzdělání
SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha
Praxe
od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha
Ocenění
2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún
Profesionální školení
Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACC
Marcel Ihnačák
V rokoch 2000 - 2003 pracoval v reštauráciách v Prahe. Už ako 23-ročný sa stal šéfkuchárom tamojšej reštaurácie Století. Tu varil pre prezidentov Višegrádskej štvorky, celebrity ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. V roku 2003 odišiel do Londýna, kde sa zamestnal v exkluzívnej reštaurácii Pied-á-Terre. Podnik ocenený dvoma hviezdičkami Michelin patrí aj dnes medzi päť najvychytenejších v Londýne. Neskôr nastúpil do známej reštaurácie Jamieho Oliviera Fifteen, kde sa stal sous chef.
Po 3 rokoch sa však rozhodol pre návrat na Slovensko, kde sa podieľal na vzniku nového luxusného podniku. Pracoval ako šéfkuchár reštaurácií Liviano, Fashion café, AuCafé a v hoteli Double tree by Hilton ako executive chef , ktorého súčasťou bola aj navštevovaná reštaurácia Toscana.
V roku 2010 mu vyšla kuchárska kniha Radosť variť, ktorá sa dočkala aj druhého vydania. V máji 2011 mal na starosti historické majstrovstvá sveta v Bratislave. V hoteli vystravoval okrem národných tímov Slovenska, Švédska, Česka aj najlepšie svetové tímy New York Rangers, As Roma. Momentálne na Slovensku spolupracuje so spoločnosťou Lidl .V októbri 2013 mu vyšla nová kniha Zelenina ,moja láska, ktorá sa preložila aj do českého jazyka.
Marcel Ihnačák už niekoľko rokov pripravuje pokrmy pre divákov najsledovanejšej slovenskej televízie, v Teleráne TV Markíza. Snaží sa popularizovať a skvalitňovať varenie v školských jedálňach a pracuje na svojej tretej kuchárskej knihe.
Viet Ahn Doan
Ohnivé kuře
Rodák z Hanoje, v ČR žije od roku 1989. Viet je milovník dobrého jídla, sportovec a autor kuchařky Vietnamská domácí kuchyně. Vášeň k vaření u něj vznikla už v dětství, kdy se pořád motal v kuchyni, kde jeho rodina neustále něco vařila. Nyní tuto rodinnou tradici předává dále a šíří povědomí o Vietnamské kuchyni. Kromě kuchyně se občasně věnuje jednomu ze svých mnoha koníčku, a tím je herectví. V současné době ztvárnil postavu Liua v oblíbeném seriálu Ohnivý kuře.
Karolína Kamberská
Bosch cooking show
Facebook: Karolína Kamberská
Úspěšná novinářka, food kritička, písničkářka, autorka receptů a vášnivá kuchařka, která má vlastní kuchařský pořad na TV Prima
Karolína, zaměstnaná matka tří dětí, v pořadu Karolína, domácí kuchařka vaří inspirativní jídla pro svou rodinu a přátele, ve svých receptech vychází z tradic našich babiček a zároveň vstřebává nové vlivy a inspirace. Karolína je i autorkou stejnojmenné úspěšné kuchařky.
Pavel Býček
restaurace Alcron Praha
Facebook: Pavel Býček
S vařením jsem začal už jako malý kluk, s babičkou jsme spolu vždy vařili nedělní obědy a s dědou pekli odpolední ,,štrůdl“. Po střední škole jsem se chtěl dál vzdělávat a učit, ale bylo mi jasné, že musím z Rožnova pod Radhoštěm, odkud pocházím, pryč. Má cesta vedla do Londýna, kde jsem si prožil krásné 4 roky pekla a shodou náhod jsem se v Londýně také potkal s Romanem Paulusem, který byl u nás v restauraci na obědě. Jak vždy s oblibou říkám, pokud si za něčím jdete, osud vám přihraje ty správné karty.
Oblibená barva: šedá
Sport: MMA, motorky
Tomáš Drastík
extrémní catering
www.extremnicatering.cz
Tomáš Drastík patří ke generaci mladých dravých kuchařů, kteří se nebojí používat jak moderní tradiční metody tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje nejenom exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. Své zkušenosti sbíral v takových podnicích jako je George prime steak, nebo ve firmě Filipa Töpfera Husí játra.
Robert Sklenář
Benada Restaurant - Clarion Grand hotel Zlatý Lev
www.benadarestaurant.cz
Facebook: Robert Sklenář
Robert Sklenář
Benada Restaurant - Clarion Grand hotel Zlatý Lev
www.benadarestaurant.cz
Facebook: Robert Sklenář
Motto: „V poli je síla! Supermarkety jsou všude.“
Robert Sklenář působí v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev od června roku 2016. Přišel se svou originalitou, novou filozofií a změnil chod zdejší kuchyně od základů – jako by jí vdechl nový život. Robert vaří českou kuchyni, která skvěle zapadá do celkového konceptu hotelu, ve kterém je restaurace umístěna. I přes spoustu úspěchů a ocenění, která získal, nikdy nezapomíná na svůj tým, neusíná na vavřínech a jde stále vpřed. „Člověk se učí celý život. Pokud se chceme posouvat někam dál a být nejlepší, musíme na sobě pracovat každý den,“ říká šéfkuchař restaurace Benada. Robert pro svou kuchyni využívá výhradně lokální suroviny – podporuje regionální dodavatele. Jeho jídla jsou originální, krásná na pohled a skvělá svou výjimečnou chutí.