Plzeň Pardubice

Apetit Festival jako novinka ve východních Čechách

Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci" v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti – Synthesia parku v Pardubicích. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června a bude co ochutnávat i popíjet a připraven je také nabitý zábavní program.

 

 

„Na kuchařské stage se nám podařilo připravit velmi zajímavý program. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který už je pravidelným účastníkem sesterského Apetit Festivalu v Plzni, uvidí návštěvníci například kuchařskou show Petra Ocknechta, který připravuje pokrmy z hmyzu, představí se také Petr Koukolíček, jehož molekulární kuchyni mohli návštěvníci ochutnat už vloni v Plzni a dorazí také Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz," přibližuje program prvního ročníku východočeského Apetit Festivalu Martin Nauš z pořádající agentury Motor AG.

Hmyz na talíři

Nevšední zážitek z festivalu si budou moci odnést hosté v neděli, kdy Petr Ocknecht bude celý den vařit hmyzí menu s nesoutěžní restaurací Šach Mat, a všechny netradiční delikatesy bude možné ochutnat. „Připravovat budu cvrčka na másle s pečivem, saranče podávané s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy," láká na originální menu Petr Ocknecht, který je mimo jiné spoluautorem kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.

Soutěží restaurace, pivovary i návštěvníci

Stejně jako je to již tři roky na Apetit Festivalu v Plzni tak i v Pardubicích budou návštěvníci festivalu vybírat ze soutěžních restaurací tu, která získá titul Východočeská restaurace roku 2013. Organizátoři věnovali velkou pozornost výběru pivovarů a minipivovarů, mezi nimiž milovníci tohoto zlatavého moku budou volit Pivovar roku 2013. „Hlasování bude podpořeno cenami pro hlasující v hodnotě 16 tisíc korun. Výherci cen budou losováni každý den festivalu a to 29. června ve 20.00 hodin a 30. června v 17.00 hodin na hlavním podiu festivalu," pokračuje organizátor akce Martin Nauš.

Na stojáka i vsedě

Zábavní program festivalu zpestří vystoupení komiků z projektu Na Stojáka. Na pódiu se objeví například Miloš Knor, Richard Nedvěd a trapnomagie, Daniel Čech či Karel Hynek. Hudební program obstará např. Vladimír Mišík & čdg nebo skupina Blue Effect.

„Je pro nás důležité vytvořit pohodlí návštěvníkům, takže zajistíme velké množství míst k sezení a pohodlné degustaci pokrmů, a to nejen na hlavní ploše, ale i v ostatních částech areálu festivalu. Kromě restaurací a pivovarů bude možné zajít na koktejl, na kávu a něco sladkého, nakoupit regionální potraviny na farmářském trhu a ochutnat nabídku kvalitních vinařství," uzavírá nabídku Martin Nauš.

Apetit Festival také nabídne ucelenou sekci regionálních potravin pardubického kraje a MLSu pardubického kraje s více než dvaceti pěti vystavovateli a dojte zde v sobotu 29. června i k vyhlášení vítězů ve všech kategoriích. 

Nahoru
youtube