Program
SOBOTA 19. 5. 2018 NEDĚLE 20. 5. 2018
SOBOTA 19. 5. 2018
Beko Workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Ocknecht Petr - hmyz na talíři | |
12:30 - 13:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
13:30 - 14:00 | Marcel Ihnačák a moderátoři ZAK TV | |
14:30 - 15:00 | Kortus Martin - Natural Mallorca cooking show | |
15:30 - 16:00 | Petr Benda - kreativní šéfkuchař Lokálů a Stanislav Pressl - šéfkuchař Lokálu Pod Divadlem | |
16:30 - 17:00 | Klára Michalová + Denisa Pfauserová + Eva Čížkovská Prima Fresh | |
17:30 - 18:00 | Jaroslav Příhoda | |
18:30 - 19:00 | Jaroslav Šůla - Mexická restaurace Pancho´s | |
19:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Beko Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:45 | Petr Stupka - Rio Mare cooking show | |
11:45 - 12:00 | Slavnostní zahájení - starosta UMO1 Mgr. Miroslav Brabec a starosta UMO3 Radislav Neubauer | |
12:00 - 12:45 | Marcel Ihnačák a Miroslav Brabec starosta Městského obvodu Plzeň 1 | |
13:00 - 13:30 | Václav Berka - škola čepování s Pilsner Urquell | |
13:30 - 14:10 | BEKO - Roman Vaněk - DOBRODRUŽNÝ SVĚT GASTRONOMIE - mýty, fakta, humor | |
14:15 - 15:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
15:10 - 15:50 | Klára Michalová + Eva Decastelo + Matěj Rychlý + Monika Leová z TV Prima | |
16:00 - 16:45 | Kortus Martin - Natural Mallorca cooking show | |
17:00 - 17:45 | Filip Töpfer - Husí Játra cooking show | |
18:00 - 18:45 | ČRo Plzeň Zdraví v cajku MUDr. Miroslav Šuta a Vladimír Šťovíček | |
19:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Bencini Caffé Coffee Stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Školy kávy - Roberto Trevisan a Štěpánka Vantuchová Havrlíková proč je třeba školení baristů, příprava espressa a latte artu. | |
12:30 - 13:00 | Lněníček - Espresso Longberry | |
13:30 - 14:00 | Host Školy kávy - Goran Jozič – originální příprava kávy z džezvy/turecké kávy – prezentace její přípravy a ochutnávka a Roberto Trevisan - ukázka pražení kávy a diskuze, světlé nebo tmavé? | |
14:30 - 15:00 | Hosté Školy kávy - Gustavo Guillen, Aleš Kolovrat, Vu Van Tuan – diskuze na téma pěstování | |
15:30 - 16:00 | Host Školy kávy Libor Ploček | |
16:30 - 17:00 | Petr Kotva - Anker Coffee | |
17:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
NEDĚLE 20. 5. 2018
Beko Workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Radek David - La Veranda Praha | |
12:30 - 13:00 | Kortus Martin - Natural Mallorca cooking show | |
13:30 - 14:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
14:30 - 15:00 | Zdeněk Pohlreich | |
15:30 - 16:00 | Petr Benda - kreativní šéfkuchař Lokálů a Stanislav Pressl - šéfkuchař Lokálu Pod Divadlem | |
16:30 - 17:00 | Ocknecht Petr - hmyz na talíři | |
17:00 | konec |
Beko Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
11:00 - 12:00 | Petr Benda - kreativní šéfkuchař Lokálů a Jiří Horák - kreativní kuchař Ambiente | |
12:00 - 12:45 | Zdeněk Pohlreich | |
13:00 - 13:45 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
14:00 - 14:45 | Radek David „Ochutnejme společné století“ | |
15:00 - 15:45 | Zdeněk Pohlreich | |
16:00 - 16:30 | vyhlášení vítezů, 1. náměstek primátora Mgr. Martin Baxa a starosta UMO1 Mgr. Miroslav Brabec | |
17:00 | konec |
Bencini Caffé Coffee Stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Školy kávy - Roberto Trevisan a Štěpánka Vantuchová Havrlíková proč je třeba školení baristů, příprava espressa a latte artu. | |
12:30 - 13:00 | Petr Kotva - Anker Coffee | |
13:30 - 14:00 | Hosté Školy kávy - Gustavo Guillen a Aleš Kolovrat | |
14:30 - 15:00 | Host Školy kávy - Goran Jozič – originální příprava kávy z džezvy/turecké kávy – prezentace její přípravy a ochutnávka a Roberto Trevisan - ukázka pražení kávy a diskuze, světlé nebo tmavé? | |
15:30 - 16:00 | Lněníček - Espresso Longberry | |
16:00 - 17:00 | reprodukovaná hudba | |
17:00 | konec |
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf!
www.zdenekpohlreich.cz
Facebook: Zdeněk Pohlreich
Narozen
1957
Vzdělání
SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha
Praxe
od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha
Ocenění
2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún
Profesionální školení
Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP
Marcel Ihnačák
V rokoch 2000 - 2003 pracoval v reštauráciách v Prahe. Už ako 23-ročný sa stal šéfkuchárom tamojšej reštaurácie Století. Tu varil pre prezidentov Višegrádskej štvorky, celebrity ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. V roku 2003 odišiel do Londýna, kde sa zamestnal v exkluzívnej reštaurácii Pied-á-Terre. Podnik ocenený dvoma hviezdičkami Michelin patrí aj dnes medzi päť najvychytenejších v Londýne. Neskôr nastúpil do známej reštaurácie Jamieho Oliviera Fifteen, kde sa stal sous chef.
Po 3 rokoch sa však rozhodol pre návrat na Slovensko, kde sa podieľal na vzniku nového luxusného podniku. Pracoval ako šéfkuchár reštaurácií Liviano, Fashion café, AuCafé a v hoteli Double tree by Hilton ako executive chef , ktorého súčasťou bola aj navštevovaná reštaurácia Toscana.
V roku 2010 mu vyšla kuchárska kniha Radosť variť, ktorá sa dočkala aj druhého vydania. V máji 2011 mal na starosti historické majstrovstvá sveta v Bratislave. V hoteli vystravoval okrem národných tímov Slovenska, Švédska, Česka aj najlepšie svetové tímy New York Rangers, As Roma. Momentálne na Slovensku spolupracuje so spoločnosťou Lidl .V októbri 2013 mu vyšla nová kniha Zelenina ,moja láska, ktorá sa preložila aj do českého jazyka.
Marcel Ihnačák už niekoľko rokov pripravuje pokrmy pre divákov najsledovanejšej slovenskej televízie, v Teleráne TV Markíza. Snaží sa popularizovať a skvalitňovať varenie v školských jedálňach a pracuje na svojej tretej kuchárskej knihe.
Martin Kortus
Natural Mallorca
www.naturalmallorca.cz
Martin je v první řadě osvícený a vizionářský kuchař, který upřímně miluje dobré jídlo. O jídle by dokázal vykládat do nekonečna, vždyť je to jeho největší koníček i vášeň. Významnou část svého života strávil v New Yorku, kde vystudoval prestižní a uznávaný The French Culinary Institute. Poté už hvězdně odstartoval svou kariéru a stal se šéfkuchařem několika restaurací v New Yorku a později i jejich spolumajitelem. Tehdy získané zkušenosti s vedením velkých týmů, plánování, vytváření menu i konceptů a identit restaurací Martin využíval po svém návratu do České republiky. Působil jako gastronomický poradce a privátní kuchař a pomáhal restauracím a hotelům postavit se na nohy a stát se vyhledávanými gastronomickými místy. Za zásadní považuje své působení v hotelu Josef, kde během krátké doby vytvořil fungující tým, z jehož dílny vycházela úžasná jídla s fantastickými výsledky. Učení a hlavně pozorování úspěchů svých klientů Martina naplňovalo a rozhodl se věnovat také amatérským kuchařům. Své zkušenosti, ale taky nadšení a lásku k jídlu předával nejdříve v Národní bance vín a od roku 2016 ve škole vaření Laboratorio. Od té doby vychoval několik profesionálních kuchařů, naučil nespočet amatérských nadšenců vařit, a každého jednoho vážit si surovin, vychutnat si dobré jídlo a víno a dívat se na jídlo jinak. To totiž Martin umí perfektně, získat si lidi svým laskavým a přátelským přístupem a ukázat jim svůj pohled na jídlo, který rádi a rychle přebírají. I proto se Martin stal uznávaným profesionálem, kterého si firmy vybírají jako svou tvář. Kromě toho, že měl své Chef Menu v síti Bageterie Boulevard, je také ambasadorem Thermomixu a přírodních solí Natural Mallorca.
Petr Ocknecht
entomofágie aneb vaření z hmyzu
www.hmyznataliri.cz
- Petr Ocknecht je jediný kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.
V letech 1993 – 1995 získával zkušenosti na školních praxích a brigádách v Rakousku a v Německu.
V letech 1996 – 2001 pracoval jako Vedoucí provozu rodiné firmy Globál, Chropyně.
V letech 2001 – 2002 pracoval jako „Cook rounds“ na výletní lodi M/V Galaxy, Celebrity cruises, Apollo ship challandres, Inc.
V letech 2002 – 2003 pracoval na pozici kuchař v resturaci Penzion pod přehradou, Horní Bečva
V letech 2004 – 2007 pracoval jako kuchař na hotelu Voroněž, Brno
V roce 2005 absolvoval stáž v hotelu LeCoq-Gadby, Rennes, Francie.
V letech 2007 – 2009 pracoval jako šéfcukrář v hotelu NoemArch, Brno
V letech 2009 – 2011 pracoval jako šéfcukrář v hotelu Comsa Brno Palace, Brno
Od roku 2012 pracuje jako cukřář v restauraci Il Mercato, Brno
Tomáš Drastík
extrémní catering
www.extremnicatering.cz
Tomáš Drastík patří ke generaci mladých dravých kuchařů, kteří se nebojí používat jak moderní tradiční metody tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje nejenom exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. Své zkušenosti sbíral v takových podnicích jako je George prime steak, nebo ve firmě Filipa Töpfera Husí játra.