Program
PÁTEK 20. 5. 2016 SOBOTA 21. 5. 2016 NEDĚLE 22. 5. 2016
PÁTEK 20. 5. 2016
Bosch workshop stage
15:00 | otevření areálu | |
15:00 - 16:00 | reprodukovaná hudba | |
16:00 - 16:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
17:00 - 17:30 | Veronika KOKO Kokešová - menudomu.cz | |
18:00 - 18:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
19:00 - 19:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření cooking show | |
19:30 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
Bosch Cooking stage
15:00 | otevření areálu | |
15:00 - 16:00 | reprodukovaná hudba | |
16:00 - 17:00 | Jan Malachovský - Retigo cooking show | |
17:00 - 18:00 | Markéta Krajčovičová - božské dorty od Markéty show | |
18:00 - 19:00 | Veronika KOKO Kokešová - menudomu.cz | |
19:00 - 19:30 | Vladimír Vaňek a Vladislav Stuparič - párování sýrů s Králem Sýrů | |
19:30 - 21:00 | Oldies diskotéka Luďka Jaroše | |
21:00 | konec |
SOBOTA 21. 5. 2016
Bosch workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
12:00 - 12:30 | Jitka Ulihrachová - Makro cooking show | |
13:00 - 13:30 | Prima Ohnivé Kuře cooking show | |
14:00 - 14:30 | Zdeněk Pohlreich | |
15:00 - 15:30 | Klára Michalová a Gábina Kratochvílová - Prima Fresh - sladká kuchařka | |
16:00 - 16:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
17:00 - 17:30 | Dalibor Navrátil | |
18:00 - 18:30 | František Kšána ml. a šéfkuchař Marek Janouch - restaurace Lokál Plzeň | |
19:00 - 19:30 | Jana Florentýna Zatloukalová - Kuchařka pro dceru | |
19:30 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
Bosch Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 12:00 | Klára Michalová - Prima Fresh cooking show | |
12:00 - 13:00 | Zdeněk Pohlreich | |
13:00 - 14:00 | „Jak se vaří umění“ s podtitulem Od Aidy ke Caligulovi… S umělci Divadlem Josefa Kajetána Tyla Ivankou Veberovou, Petrem Konášem a Michalem Štěrbou | |
14:00 - 15:00 | Jana Florentýna Zatloukalová - Kuchařka pro dceru | |
15:00 - 16:00 | Petr Stádník - Makro cooking show | |
16:00 - 17:00 | Zdeněk Pohlreich | |
17:00 - 17:30 | Václav Berka - škola čepování piva s Pilsner Urquell | |
17:30 - 18:30 | Petr Koukolíček molekulární kuchyně a extrémní catering | |
18:30 - 19:30 | Antonio Taraborelli - Gargano | |
19:30 - 21:00 | Oldies diskotéka Luďka Jaroše | |
21:00 | konec |
Grill stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření grill show | |
12:00 - 12:30 | Adam Robenek Outdoorchef grill show | |
13:00 - 13:30 | Chilližrout hot food cooking show | |
14:00 - 14:30 | František Kšána ml. a šéfkuchař Marek Janouch - restaurace Lokál Plzeň grill show | |
15:00 - 15:30 | Filip Töpfer - Husí játra grill show | |
16:00 - 16:30 | Jana Florentýna Zatloukalová - Kuchařka pro dceru | |
17:00 - 17:30 | Adam Robenek Outdoorchef grill show | |
18:00 - 18:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření grill show | |
18:30 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
Coffee stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Lukáš Zugar - Dos Mundos | |
12:00 - 12:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
13:00 - 13:30 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
14:00 - 14:30 | Anker Coffee - Petr Kotva, cesty za kávou Sumatry, Indonásie, Kopi Luwak. Cibetková káva. | |
15:00 - 15:30 | Lukáš Zugar - Dos Mundos | |
16:00 - 16:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
17:00 - 17:30 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
18:00 - 18:30 | Anker Coffee - Petr Kotva, cesty za kávou Sumatry, Indonásie, Kopi Luwak. Cibetková káva. | |
18:30 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
NEDĚLE 22. 5. 2016
Bosch workshop stage
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
12:00 - 12:30 | Petr Ocknecht - entomofágie | |
13:00 - 13:30 | Oldřich Sahajdák - držitel michelinské hvězdy | |
14:00 - 14:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
15:00 - 15:30 | Petr Koukolíček molekulární kuchyně a extrémní catering | |
15:30 - 16:30 | reprodukovaná hudba | |
16:30 | konec |
Bosch Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 12:00 | David Jurásek - Davídek a jeho koření cooking show | |
12:00 - 13:00 | František Kšána ml. a šéfkuchař Marek Janouch - restaurace Lokál Plzeň | |
13:00 - 14:00 | Dalibor Navrátil | |
14:00 - 15:00 | Petr Ocknecht - entomofagie | |
15:00 - 16:00 | Oldřich Sahajdák - držitel michelinské hvězdy | |
16:00 - 16:30 | vyhlášení vítězů a předání cen | |
16:30 | konec |
Grill stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | bude upřesněno | |
12:00 - 12:30 | Adam Robenek Outdoorchef grill show | |
13:00 - 13:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření grill show | |
14:00 - 14:30 | František Kšána ml. a šéfkuchař Marek Janouch - restaurace Lokál Plzeň grill show | |
15:00 - 15:30 | Filip Töpfer - Husí játra grill show | |
15:30 - 16:30 | reprodukovaná hudba | |
16:30 | konec |
Coffee stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Anker Coffee - Petr Kotva, cesty za kávou Sumatry, Indonásie, Kopi Luwak. Cibetková káva. | |
12:00 - 12:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
13:00 - 13:30 | Roberto Trevisan - škola kávy | |
14:00 - 14:30 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
15:00 - 15:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
16:00 - 16:30 | Roberto Trevisan - škola kávy | |
16:30 | konec |
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf!
www.zdenekpohlreich.cz
Facebook: Zdeněk Pohlreich
Narozen
1957
Vzdělání
SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha
Praxe
od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha
Ocenění
2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún
Profesionální školení
Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP
Oldřich Sahajdák
držitel michelinské hvězdy
www.ladegustation.cz
Kromě profesních zkušeností z Německa, Itálie, Portugalska a Nového Zélandu rozvinul své kuchařské základy studiem prestižních kuchařských kurzů C.I.A. (Culinary Institute of America). Deset let zkušeností na pozici Executive Chef restaurací Ambiente z něj učinilo vynikajícího kuchařského manažera s darem motivovat kolektiv k opravdovému zájmu o kuchařské umění a zároveň k pokoře. Je velkým zastáncem a propagátorem české kuchyně. Je spolumajitelem restaurace a kuchařský tým vede od jejího otevření na podzim v roce 2006.
Vzdělání
C.I.A. (Culinary Institute of America)
Praxe
1994 -1996 restaurant ratsstuben, Mainthal Bischofsheim, 1996 - Dukla Praha - vojenská služba, 1997 - Ambiente restaurants group, 2006 La Degustation Bohême Bourgeoise, Praha (spolumajitel a šéfkuchař); Německo, Itálie, Portugalsko, Nový Zéland...
Ocenění
Michelin 2012, 2013, 2014, 2015 - La Degustation Bohême Bourgeoise (1 hvězda)
Dalibor Navrátil
Petr Koukolíček
extrémní catering a molekulární kuchyně
www.petrkoukolicek.cz
Facebook: Petr Koukolíček
Petr Koukolíček
extrémní catering a molekulární kuchyně
www.petrkoukolicek.cz
Facebook: Petr Koukolíček
Molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny, atd.), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy.
Molekulární gastronomie (nově se také začíná prosazovat termín technoemociální kuchyně) používá stejné suroviny jako gastronomie klasická, ale zásadně se liší použitými postupy. Díky užívání technik, které by málokoho napadlo spojovat s vařením, je možné dosahovat zcela nových výsledků. V podstatě jde o vytváření naprosto nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy.
Extrémní catering je novinkou na letošním festivalu, jde o pokrmy připravené z mas medvědů, hadů, krokodýlů, žab a zebry.
František Kšána ml.
restaurace Lokál Plzeň
www.lokal-poddivadlem.ambi.cz
Jana Florentýna Zatloukalová
Kuchařka pro dceru
www.kucharkaprodceru.cz
Facebook: Jana Florentýna Zatloukalová
Jana Florentýna Zatloukalová
Kuchařka pro dceru
www.kucharkaprodceru.cz
Facebook: Jana Florentýna Zatloukalová
Jana Florentýna Zatloukalová je matka čtyř dětí a čtyř kuchařských knih z edice Kuchařka pro dceru. Svým čtenářkám ukazuje, jak se přestat bát vlastní kuchyně, jak vaření pochopit a postupně si ho zamilovat. Každý čtvrtek píše na svůj blog Kuchařka pro dceru nový recept plný rad, tipů a triků, jak svoji kuchyň lépe ovládnout.
Karolína Kamberská
Bosch cooking show
Facebook: Karolína Kamberská
Úspěšná novinářka, food kritička, písničkářka, autorka receptů a vášnivá kuchařka, která má vlastní kuchařský pořad na TV Prima
Karolína, zaměstnaná matka tří dětí, v pořadu Karolína, domácí kuchařka vaří inspirativní jídla pro svou rodinu a přátele, ve svých receptech vychází z tradic našich babiček a zároveň vstřebává nové vlivy a inspirace. Karolína je i autorkou stejnojmenné úspěšné kuchařky.
Petr Ocknecht
entomofágie aneb vaření z hmyzu
www.hmyznataliri.cz
Petr Ocknecht je jediný kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.
V letech 1993 – 1995 získával zkušenosti na školních praxích a brigádách v Rakousku a v Německu.
V letech 1996 – 2001 pracoval jako Vedoucí provozu rodiné firmy Globál, Chropyně.
V letech 2001 – 2002 pracoval jako „Cook rounds“ na výletní lodi M/V Galaxy, Celebrity cruises, Apollo ship challandres, Inc.
V letech 2002 – 2003 pracoval na pozici kuchař v resturaci Penzion pod přehradou, Horní Bečva
V letech 2004 – 2007 pracoval jako kuchař na hotelu Voroněž, Brno
V roce 2005 absolvoval stáž v hotelu LeCoq-Gadby, Rennes, Francie.
V letech 2007 – 2009 pracoval jako šéfcukrář v hotelu NoemArch, Brno
V letech 2009 – 2011 pracoval jako šéfcukrář v hotelu Comsa Brno Palace, Brno
Od roku 2012 pracuje jako cukřář v restauraci Il Mercato, Brno
Petr Stádník
Makro cooking show
www.makro.cz
Klára Michalová
Prima Fresh cooking show
Facebook: Klára Michalová
Gábina Kratochvílová
Prima Fresh cooking show společně s Klárou Michalovou
Markéta Krajčovičová
božské dorty od Markéty
www.misscake.cz
Jan Malachovský
Retigo
www.retigo.cz
Nynější profese: šéfkuchař společnosti Retigo s.r.o.
Náplň práce:
-školení kuchařů pro používání moderních technologií v kuchyni
-vývoj a testování nových kuchařských technologií pro společnost Retigo s.r.o.
-podpora prodeje produktů Retigo s.r.o.
Historie:
Škola 1.) Odborné učiliště – obor kuchař
2.) Střední odborná škola – obor cestovní ruch
Odborná praxe v různých restauracích, hotelích, penzionech je 12 let.
Provozování vlastní restaurace na Valašsku 5 let.
Proč kuchař?
Já jsem chtěl být automechanikem. Rodiče prý – ne, budeš kuchař, ten chodí v bílém jako doktor.
Já na to ok. A to jsem nevěděl, co mě čeká!!! Velká dřina, žádné víkendy ani svátky ani volno. Pokud to člověk vydrží dostatečně dlouho a nějak se vzdělává, úspěch se dostaví. Absolvoval jsem spoustu kuchařských soutěží některé úspěšně, některé méně. Díky mé profesi navštívím spoustu restaurací, jídelen, hotelů u nás i v zahraničí a všude se dá něco pochytit. Protože informace a praxe se v tomto oboru nedá naučit z knih! Díky tomu se již 5 let snažím dělat osvětu značce Retigo, která je jediným výrobcem moderní technologie na českém trhu. Navíc pro zpestření působím v nejmenované televizi v pořadu Dobré Ráno, a abych nezapomněl, jak se pohybuje v kuchyni a jaká je to dřina a navíc euforie z úspěšného dne, často si zavařím na takovýchto akcích v kuchyních u nás i v zahraničí.
Marek Janouch
restaurace Lokál Plzeň
www.lokal-poddivadlem.ambi.cz