Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

BOSCH Fresh Festival 2016

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL již po pošesté v Plzni. Opět nabídne nevšední lahůdky a skvělou zábavu pro všechny.

Gurmánský festival dobrého jídla a pití přichází letos do Plzně již šestým rokem. Tradiční festival, tentokrát pod názvem BOSCH FRESH FESTIVAL, proběhne v parku za OC Plaza Plzeň od pátku 20. května do neděle 22. května. I letos nabídne nevšední gastronomické pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. V Plzni nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o Západočeskou restauraci roku a další bohatý doprovodný program.

Plzeň, se kromě dalších festivalových měst Pardubic, Prahy a nově Brna, stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa. Na gurmánském festivalu, který má letos několik novinek, se kromě hlavního pódia s bohatým programem za účasti kuchařských es, mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.

„Stejně jako v předchozích letech zavítá do Plzně a ukáže své umění populární Zdeněk Pohlreich, chybět nebudou ani další známí šéfkuchaři – Oldřich Sahajdák, Dalibor Navrátil nebo slavný český řezník František Kšána, kteří předvedou nezapomenutelné show,“ říká Petr Jirásek, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.

Na hlavním pódiu se právě tito nejlepší šéfkuchaři vystřídají při svých živých kulinářských show. Návštěvníci se mohou pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat. V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Chystají se také lahůdky z hadího nebo krokodýlího masa a jedno veliké překvapení, které si pořadatelé schovávají na později. „Na letošním festivalu v Plzni proběhnou skvělé kuchařské show s řadou osobností spojených se špičkovou gastronomií. Pro návštěvníky je připravena celá řada gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím,“ upřesňuje Petr Jirásek.

Součástí festivalu v Plzni bude již tradičně soutěž o Západočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace z regionu se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, opět rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.

 Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary. Na festivale nebude chybět ani množství stánků s delikatesami z celého světa.

„Věříme, že další ročník přiláká opět tisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny milovníky dobrého jídla a pití,“ dodává Petr Jirásek.   

V pátek 20. května bude program probíhat od 15 do 21 hodin, v sobotu 21. května od 10 do 21 hodin a v neděli 22. května od 10 do 16:30 hodin (vstupné je v pátek a neděli 50,-Kč, v sobotu pak 100,-Kč)

Hlasování o titul „Západočeská restaurace roku 2016“

Hlasuj a vyhraj!

Hlasuj o tom, kdo získá titul Západočeská restaurace roku 2016 a vyhraj ceny v hodnotě 32tis. Kč. Výherce bude vylosován v neděli 22.5. v 16:00 hod na hlavním pódiu festivalu. Pro zařazení do slosování je podmínkou uvést na hlasovací kupón, který najdete na vstupence, celé jméno a email.

Pravidla soutěže:

1) Každý platící návštěvník dostane u vchodu vstupenku s kuponem pro odtrhnutí pro Západočeskou restauraci roku 2016.

2) Kupony se vhazují do centrálního boxu umístěného na hlavní ploše (stan označený symbolem soutěž).

3) Od každého návštěvníka si kupon přebere hosteska, která lístek označí soutěžním číslem požadované restaurace a vhodí za vaší přítomnosti do centrálního boxu.

4) Pokud chcete být zařazeni do slosování o ceny od partnerů soutěže v hodnotě 30.000,-Kč, napište na kupón celé jméno a emailovou adresu, na kterou vás budeme v případě vylosování kontaktovat.

5) O vítězi v kategorii Západočeská restaurace roku 2016 rozhodne i odborná porota, která se bude skládat z osob z řad známých kuchařů, účinkujících v hlavním programu Bosch Fresh Festivalu. Jejich rozhodnutí bude mít stejnou hodnotu, jako celkové pořadí určené hlasy od návštěvníků.

6) Termín hlasování a předání cen:

20.5. od 15:00 do 21:00

21.5. od 10:00 do 21:00

22.5. od 10:00 do 14:00, poté budou hlasy sečteny, vyhlášen vítěz hlasování a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen a zveřejnění výsledku soutěže dojde v 16:00 na hlavním pódiu festivalu.

Podrobné informace

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook