Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Pardubický BOSCH FRESH FESTIVAL zažil víkend dobrého jídla a pití

Tradiční gurmánský festival, který spolupořádá FTV Prima, navštívilo v Pardubicích 29 tisíc návštěvníků, což je více než v předchozích letech. Letošní čtvrtý ročník, který proběhl o víkendu 18. – 19. června na dostihovém závodišti v Pardubicích, zaznamenal nejen velký počet návštěvníků, ale také výborné lahůdky. Na největším kulinářském festivalu mohli návštěvníci zažít klasickou i netradiční gastronomii a kuchařské show slavných šéfkuchařů. Soutěžilo se také o Východočeskou restauraci roku, kterou se stala restaurace Fortna. 

„S letošním ročníkem pardubického festivalu jsme velmi spokojeni. Lidí přišlo opravdu hodně a věříme, že byli spokojeni. Snažili jsme se festival posunout zase o kus dále, ať už výběrem kuchařů, kteří předvedli své show, tak třeba pestrostí menu restaurací.  Sešly se nám zde kuchyně mexické, středomořské, kuchyně východního Středomoří, ale i tradiční česká kuchyně v moderním pojetí. Doufáme, že se nám podařilo navodit příjemnou atmosféru a že k nám lidé zase příští rok zavítají,“ říká Martin Nauš, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Známé tváře s výjimečnými pochoutkami

Sobotnímu programu dominoval Zdeněk Pohlreich. Na hlavní stage v dopoledním i odpoledním bloku podával italskou polévku Ribolita, vejce alla carbonara nebo Strascinati s králičím bolognese ragoutem. Známý kuchař předvedl i interaktivní show v Bosch workshop stage. Zde nechyběla ani kuchařka Karolína Kamberská, která překvapila skvělým Quiche s karamelizovanou cibulí.

Letošním trendem jsou nízkoalkoholická vína
Na hlavní stage neprobíhaly jen degustace skvělých pokrmů. Vinařství VIA VINI představovalo k jednotlivým jídlům skvělá vína. Návštěvníci se dozvěděli, že novým trendem letošního roku jsou nízkoalkoholická vína s 9% obsahem alkoholu ve všech variantách (bílé, růžové, červené) i bílá barrique vína jako např. Rulandské šedé barrique ze sklepů Filip Mlýnek.

Krokodýl na červeném kari a menu východního Středomoří
Nedělní program byl neméně zajímavý a byl opět postaven na zajímavých kuchařích. Na hlavním pódiu se vystřídali, molekulární kuchař Petr Koukolíček, který připravil kromě jiného Krokodýla v červené kari pastě, černou quinoou a pěnou z medvědího česneku. Program na hlavním pódiu obohatil syrský kuchař Malaz Al Youssef se svým menu východního Středomoří. Nechyběl ani populární kuchař Marcel Ihnačák, který vsadil na staročeské menu  - játrová paštika, kroupy s kachním masem a fazolemi a povidlové tašky a Ivan Vodochodský se svým zeleninovým krémem s hlívou a dalšími pochoutkami. Ivan Vodochodský se také představil na grill stage, moderátorsky opět excelovaly Sandra Parmová a Monika Leová.

Východočeskou restaurací roku se stala restaurace Fortna

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Východočeské restauraci regionu, kterou z 11 soutěžních restaurací vyhrála restaurace Fortna. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů. Restaurace připravila pro návštěvníky degustační menu: Hovězí roastbeef s maltézskou omáčkou, podávaný v síťovém chlebu / Marinovaná kachní prsa, pyré z červeného zelí, karlovarský knedlík / Marcipánový knedlíček s višní, omáčka z pečeného máku.

Termín dalšího festivalu:

Praha: 25. až 26. června 2016

       

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook