Program
SOBOTA 18. 6. 2016 NEDĚLE 19. 6. 2016
SOBOTA 18. 6. 2016
Bosch workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
12:00 - 13:00 | Jitka Ulihrachová - Makro cooking show | |
13:00 - 13:30 | Klára Michalová - Prima Fresh - sladká kuchařka | |
14:00 - 14:30 | Zdeněk Pohlreich | |
15:00 - 15:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
16:00 - 16:30 | Petr Ocknecht - entomofágie | |
17:00 - 17:30 | Petr Koukolíček molekulární kuchyně a extrémní catering | |
18:00 - 18:30 | Jana Florentýna Zatloukalová - Kuchařka pro dceru | |
19:00 - 19:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření cooking show | |
19:30 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
Bosch Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 12:00 | David Jurásek - Davídek a jeho koření cooking show | |
12:00 - 13:00 | Zdeněk Pohlreich | |
13:00 - 14:00 | Markéta Krajčovičová - božské dorty od Markéty | |
14:00 - 15:00 | Klára Michalová - Prima Fresh cooking show | |
15:00 - 16:00 | Jitka Ulihrachová - Makro cooking show | |
16:00 - 17:00 | Zdeněk Pohlreich | |
17:00 - 17:30 | Vojtěch Homolka - škola čepování piva s Pilsner Urquell | |
17:30 - 18:00 | Vladimír Vaňek a Vladislav Stuparič - párování sýrů s Králem Sýrů | |
18:00 - 19:00 | Petr Ocknecht - entomofágie | |
19:00 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
Grill stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Vojta Hrubý - Chilližrout hot food cooking show | |
12:00 - 12:30 | Adam Robenek Outdoorchef grill show | |
13:00 - 13:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření grill show | |
14:00 - 14:30 | Think food - Kateřina Obrazová | |
15:00 - 15:30 | Jana Florentýna Zatloukalová - Kuchařka pro dceru | |
16:00 - 16:30 | Filip Töpfer - Husí játra grill show | |
17:00 - 17:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření grill show | |
18:00 - 18:30 | Adam Robenek Outdoorchef grill show | |
18:30 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
Coffee stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Roberto Trevisan - škola kávy | |
12:00 - 12:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
13:00 - 13:30 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
14:00 - 14:30 | Petr Kupček - Mlsoun | |
15:00 - 15:30 | Roberto Trevisan - škola kávy | |
16:00 - 16:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
17:00 - 17:30 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
17:30 - 21:00 | reprodukovaná hudba | |
21:00 | konec |
NEDĚLE 19. 6. 2016
Bosch workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
12:00 - 12:30 | Meg v kuchyni | |
13:00 - 13:30 | Dalibor Navrátil | |
14:00 - 14:30 | Karolína Kamberská - Bosch cooking show | |
15:00 - 15:30 | Marcel Ihnačák | |
15:30 - 16:30 | reprodukovaná hudba | |
16:30 | konec |
Bosch Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:15 - 11:00 | Jan Malachovský - Retigo cooking show | |
11:00 - 12:00 | Petr Koukolíček molekulární kuchyně a extrémní catering | |
12:00 - 13:00 | Marcel Ihnačák | |
13:00 - 14:00 | Ivan Vodochodský | |
14:00 - 15:00 | Malaz Al Youssef - restaurace Noor | |
15:00 - 16:00 | Dalibor Navrátil | |
16:00 - 16:30 | vyhlášení vítězů a předání cen z rukou hejtmana pardubického kraje pana Martina Netolického | |
16:30 | konec |
Grill stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Meg v kuchyni | |
12:00 - 12:30 | Adam Robenek Outdoorchef grill show | |
13:00 - 13:30 | David Jurásek - Davídek a jeho koření grill show | |
14:00 - 14:30 | Filip Töpfer - Husí játra grill show | |
15:00 - 15:30 | Ivan Vodochodský - grill show | |
15:30 - 16:30 | reprodukovaná hudba | |
16:30 | konec |
Coffee stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:30 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
12:00 - 12:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
13:00 - 13:30 | Roberto Trevisan - škola kávy | |
14:00 - 14:30 | Jiří Lněníček - Espresso Longberry, jak připravit dobrou kávu doma i v restauraci | |
15:00 - 15:30 | Tomáš Bilík - dům kávy, Espresso je jen jedno ( prezentace přístrojů Catler ) | |
16:00 - 16:30 | Roberto Trevisan - škola kávy | |
16:30 | konec |
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf!
www.zdenekpohlreich.cz
Facebook: Zdeněk Pohlreich
Narozen
1957
Vzdělání
SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha
Praxe
od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha
Ocenění
2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún
Profesionální školení
Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP
Marcel Ihnačák
V rokoch 2000 - 2003 pracoval v reštauráciách v Prahe. Už ako 23-ročný sa stal šéfkuchárom tamojšej reštaurácie Století. Tu varil pre prezidentov Višegrádskej štvorky, celebrity ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. V roku 2003 odišiel do Londýna, kde sa zamestnal v exkluzívnej reštaurácii Pied-á-Terre. Podnik ocenený dvoma hviezdičkami Michelin patrí aj dnes medzi päť najvychytenejších v Londýne. Neskôr nastúpil do známej reštaurácie Jamieho Oliviera Fifteen, kde sa stal sous chef.
Po 3 rokoch sa však rozhodol pre návrat na Slovensko, kde sa podieľal na vzniku nového luxusného podniku. Pracoval ako šéfkuchár reštaurácií Liviano, Fashion café, AuCafé a v hoteli Double tree by Hilton ako executive chef , ktorého súčasťou bola aj navštevovaná reštaurácia Toscana.
V roku 2010 mu vyšla kuchárska kniha Radosť variť, ktorá sa dočkala aj druhého vydania. V máji 2011 mal na starosti historické majstrovstvá sveta v Bratislave. V hoteli vystravoval okrem národných tímov Slovenska, Švédska, Česka aj najlepšie svetové tímy New York Rangers, As Roma. Momentálne na Slovensku spolupracuje so spoločnosťou Lidl .V októbri 2013 mu vyšla nová kniha Zelenina ,moja láska, ktorá sa preložila aj do českého jazyka.
Marcel Ihnačák už niekoľko rokov pripravuje pokrmy pre divákov najsledovanejšej slovenskej televízie, v Teleráne TV Markíza. Snaží sa popularizovať a skvalitňovať varenie v školských jedálňach a pracuje na svojej tretej kuchárskej knihe.
Ivan Vodochodský
Dalibor Navrátil
Petr Koukolíček
extrémní catering a molekulární kuchyně
www.petrkoukolicek.cz
Facebook: Petr Koukolíček
Petr Koukolíček
extrémní catering a molekulární kuchyně
www.petrkoukolicek.cz
Facebook: Petr Koukolíček
Molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny, atd.), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy.
Molekulární gastronomie (nově se také začíná prosazovat termín technoemociální kuchyně) používá stejné suroviny jako gastronomie klasická, ale zásadně se liší použitými postupy. Díky užívání technik, které by málokoho napadlo spojovat s vařením, je možné dosahovat zcela nových výsledků. V podstatě jde o vytváření naprosto nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy.
Extrémní catering je novinkou na letošním festivalu, jde o pokrmy připravené z mas medvědů, hadů, krokodýlů, žab a zebry.
Jana Florentýna Zatloukalová
Kuchařka pro dceru
www.kucharkaprodceru.cz
Facebook: Jana Florentýna Zatloukalová
Jana Florentýna Zatloukalová
Kuchařka pro dceru
www.kucharkaprodceru.cz
Facebook: Jana Florentýna Zatloukalová
Jana Florentýna Zatloukalová je matka čtyř dětí a čtyř kuchařských knih z edice Kuchařka pro dceru. Svým čtenářkám ukazuje, jak se přestat bát vlastní kuchyně, jak vaření pochopit a postupně si ho zamilovat. Každý čtvrtek píše na svůj blog Kuchařka pro dceru nový recept plný rad, tipů a triků, jak svoji kuchyň lépe ovládnout.
Malaz Al Youssef
restaurace Noor
www.noor.cz
- narozen 17.5.1972 v Damašku
- po absolvování střední školy v Damašku (1989) se vyučil u předních damašských kuchařů a cukrářů
- čtyři roky strávil „na zkušené“ v Saudské Arábii
- s otcem pracoval v rodinném cukrářství a malé restauraci (1990-1998)
- pracoval v restauraci Le Meridien Damascus Hotel a v restauraci Orient Club
- roku 1999 nastal zlom v jeho kariéře, když byl vybrán na pozici zástupce šéf-cukráře v nejvyhledávanější damašské restauraci „Nadi Al Sharq)
- od roku 2005 pracoval jako šéf-cukrář v největším cukrářství v Damašku – Al Aseel
- od roku 2010 provozoval vlastní rodinnou restauraci a cukrářství v Damašku.
Karolína Kamberská
Bosch cooking show
Facebook: Karolína Kamberská
Úspěšná novinářka, food kritička, písničkářka, autorka receptů a vášnivá kuchařka, která má vlastní kuchařský pořad na TV Prima
Karolína, zaměstnaná matka tří dětí, v pořadu Karolína, domácí kuchařka vaří inspirativní jídla pro svou rodinu a přátele, ve svých receptech vychází z tradic našich babiček a zároveň vstřebává nové vlivy a inspirace. Karolína je i autorkou stejnojmenné úspěšné kuchařky.
Petr Ocknecht
entomofágie aneb vaření z hmyzu
www.hmyznataliri.cz
Petr Ocknecht je jediný kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.
V letech 1993 – 1995 získával zkušenosti na školních praxích a brigádách v Rakousku a v Německu.
V letech 1996 – 2001 pracoval jako Vedoucí provozu rodiné firmy Globál, Chropyně.
V letech 2001 – 2002 pracoval jako „Cook rounds“ na výletní lodi M/V Galaxy, Celebrity cruises, Apollo ship challandres, Inc.
V letech 2002 – 2003 pracoval na pozici kuchař v resturaci Penzion pod přehradou, Horní Bečva
V letech 2004 – 2007 pracoval jako kuchař na hotelu Voroněž, Brno
V roce 2005 absolvoval stáž v hotelu LeCoq-Gadby, Rennes, Francie.
V letech 2007 – 2009 pracoval jako šéfcukrář v hotelu NoemArch, Brno
V letech 2009 – 2011 pracoval jako šéfcukrář v hotelu Comsa Brno Palace, Brno
Od roku 2012 pracuje jako cukřář v restauraci Il Mercato, Brno
Jitka Ulihrachová
Makro cooking show
www.makro.cz
Klára Michalová
Prima Fresh cooking show
Facebook: Klára Michalová
Markéta Krajčovičová
božské dorty od Markéty
www.misscake.cz
Jan Malachovský
Retigo
www.retigo.cz
Nynější profese: šéfkuchař společnosti Retigo s.r.o.
Náplň práce:
-školení kuchařů pro používání moderních technologií v kuchyni
-vývoj a testování nových kuchařských technologií pro společnost Retigo s.r.o.
-podpora prodeje produktů Retigo s.r.o.
Historie:
Škola 1.) Odborné učiliště – obor kuchař
2.) Střední odborná škola – obor cestovní ruch
Odborná praxe v různých restauracích, hotelích, penzionech je 12 let.
Provozování vlastní restaurace na Valašsku 5 let.
Proč kuchař?
Já jsem chtěl být automechanikem. Rodiče prý – ne, budeš kuchař, ten chodí v bílém jako doktor.
Já na to ok. A to jsem nevěděl, co mě čeká!!! Velká dřina, žádné víkendy ani svátky ani volno. Pokud to člověk vydrží dostatečně dlouho a nějak se vzdělává, úspěch se dostaví. Absolvoval jsem spoustu kuchařských soutěží některé úspěšně, některé méně. Díky mé profesi navštívím spoustu restaurací, jídelen, hotelů u nás i v zahraničí a všude se dá něco pochytit. Protože informace a praxe se v tomto oboru nedá naučit z knih! Díky tomu se již 5 let snažím dělat osvětu značce Retigo, která je jediným výrobcem moderní technologie na českém trhu. Navíc pro zpestření působím v nejmenované televizi v pořadu Dobré Ráno, a abych nezapomněl, jak se pohybuje v kuchyni a jaká je to dřina a navíc euforie z úspěšného dne, často si zavařím na takovýchto akcích v kuchyních u nás i v zahraničí.
Mahmoud Barnawi
restaurace Noor
www.noor.cz
- narozen 6.9.1969 v Damašku, Sýrie
- přes počáteční neúspěchy nakonec dostudoval ekonomii, ale nikdy se jí nevěnoval a zůstal věrný kuchyni
- jako brigádník pracoval pod vedením nejen libanonských kuchařů, ale své zkušenosti načerpal i z italské a francouzské kuchyně
- studentská brigáda se změnila ve stálou profesi a již jako kuchař pracoval v různých pražských podnicích (v restauraci Bořka Šípka, v Potrefené Huse, měl tu čest spolupracovat s Romanem Paulusem i Ondřejem Slaninou)
Meg v kuchyni
www.megvkuchyni.cz
Facebook: Meg v kuchyni
Za blogem Meg v kuchyni se skrývá programátorka Markéta, kterou vaření a jídlo obecně baví už od dětství. Svůj kuchařský vzor má v dědečkovi, který ji naučil základy klasické české kuchyně. Meg má ale ráda i jakoukoliv světovou kuchyni, užívá si, když může zkoušet stále nové recepty. Vaří i peče a nejradši ze všeho je, když u ní ostatním chutná.