Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Brněnský BOSCH FRESH FESTIVAL přilákal více než 17 tisíc návštěvníků

Největší gurmánský festival, který proběhl o víkendu 7. a 8. května na brněnském koupališti Riviéra, navštívilo přes 17 tisíc lidí.  Po oba víkendové dny mohli návštěvníci zažít klasickou i netradiční gastronomii, kuchařské show slavných šéfkuchařů nebo koncert Petra Koláře. Hlasovalo se také o Jihomoravskou restauraci roku, kterou se stala restaurace La Maison du Marché. 

První ročník brněnského Bosch Fresh Festivalu se vydařil po všech stránkách. Po celý víkend nás provázelo krásné počasí a výborná atmosféra. Překvapil nás i počet návštěvníků, který předčil naše očekávání. Na festival dorazilo více než 17 000 lidí,“ říká Petr Jirásek, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Známé tváře s výjimečnými pochoutkami

V sobotu vystoupil na hlavní stage v dopoledním a odpoledním bloku šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který uvařil italskou polévku Ribolita nebo Králičí hřbet v lardu s lanýžovými nočky a šampaňskou omáčkou a připojil i interaktivní show v Bosch workshop stage.

Herec a kuchař Ivan Vodochodský k akci uvedl: "Zdejší atmosféra byla výborná. Areál a počasí nahrálo tomu, strávit krásný den s jídlem, skvělým vínem a zábavou. Mám radost, že festival zavítal i do Brna a Moraváci si sem našli cestu."

Ochutnat sklípkana, larvy či cvrčky je zážitek na celý život

Tradičně velký úspěch měla v Bosch workshop stage show kuchaře Petra Ocknechta, který letos se svou restaurací připravil novinku v podobě sklípkana růžového na mladém salátku. Tradičně nejprodávanější v rámci této zážitkové gastronomie byli blanšírovaní cvrčci na másle s bagetkou nebo Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině.

I vína mají módní trendy

Společnost VIA VINI představila na festivalu nové trendy letošního roku, kterými jsou nízkoalkoholická vína s obsahem alkoholu 9% ve všech variantách (bílé, růžové i červené) a také bílá barrique vína, jako například Rulandské šedé barrique ročník 2014 ze sklepů Filip Mlýnek.

Jihomoravskou restaurací roku se stala La Maison du Marché

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Jihomoravské restauraci regionu, kterou z 15 soutěžních restaurací vyhrála restaurace La Maison du Marché. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů.

 

 Termíny dalších festivalů:

Plzeň: 20. až 22. května 2016

Pardubice: 18. až 19. června 2016

Praha: 25. až 26. června 2016

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook