Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Koupaliště Riviéra 7. a 8.5.2016

Soutěže o titul Jihomoravská restaurace roku 2016 se zúčastní pečlivě vybrané TOP restaurace. O tom, kdo tento titul získá, rozhodnete právě vy návštěvníci společně s odbornou porotou. Konec hlasování bude 8.5. v 15:00. Poté budou hlasy sečteny a vyhlášeny výsledky na hlavním pódiu festivalu a to od 17:30.

HLASUJ A VYHRAJ !

Hlasuj o tom, kdo získá titul Jihomoravská restaurace roku 2016 a vyhraj ceny v hodnotě 32tis. Kč. Výherce bude vylosován v neděli 8.5. v 17:30 hod na hlavním pódiu festivalu. 

Soutěžní

Butcher's

www.butchers.cz
Dobrovského 29, Brno

Menu:

  • QUESADILLAS- grilovaná pšeničná tortilla plněná sušenou šunkou a sýrem cheddar
  • ZUCCHINI CARPACCIO – tenké plátky cukety s olivovým olejem, iniovými oříšky,sušenými rajčátky s balsamikovou redukcí
  • BUTCHER´S MINI POTATO BURGER - šťavnaté výběrové hovězí dle originální receptury, španělský tomat,okurek a sýr cheddar podávané na bramborovém řezu s mořskou solí

FAIRCAFE Restaurant

www.fairhotel.cz
Rybářská 202/19, Brno

Menu:

  • Roláda z králíka s chřestem dvojí barvy doplněná grilovaným mladým salátem

  • Kůzlečí kýta v konfitu na paštice z listového těsta s kerblíkovou pěnou

  • Parfait z ovčího sýra a karamelizované rebarbory s omáčkou maraschino

Hotel Prestige ****

www.hotel-prestige.cz
Pražská 100, Znojmo

Menu:

  • Domácí taštička ze špaldové mouky plněná sýrem s avokádovým dipem a jarními výhonky 
  • Kopřivová polévka s pestem z medvědího česneku 
  • Znojemská hovězí roštěná se šťouchaným bylinkovým bramborem

Jedna Báseň

www.jedna-basen.cz
2x v Brně Jihlavská 7a a Sukova 2

Menu:

  • Grilovaný řecký Halloumi sýr, podávaný na studeném ragú z beluga čočky s kořenovou zeleninou a redukcí z červeného vína
  • Krém z medvědího česneku s ricottovými nočky

  • Šafránová vepřová líčka na bílém víně, podávaná s chřestovou kroketou a restovanou zeleninou

La Bouchée

www.labouchee.cz
Údolní 33, Brno

Menu:

  • Filátko cípala hlavatého na grilu, čekankový salát s melounem a krevetová pěna

  • Konfitovaná vepřová líčka, domácí pappardelle s baby špenátem

  • Mousse z kozího sýra, jahody, pepř a bílá čokoláda

La Maison du Marché

www.lamaisonbrno.cz
Zelný trh 2, Brno

Menu:

  • Fish cake, yuzu majonéza, kari prach a pak-choi

  • Kuře ze Štěpánova, okurek chutney, podmáslí a pufovaná pohanka

  • Čokoláda, maliny, estragon

Monâme

www.moname.cz
Hudcova 2, Brno

Menu:

  • Kachní kaldoun s drozdovými knedlíčky

  • Konfitovaná vepřová květová špička, fazolový salát, prach z choriza, zelné pyré

  • Hovězí kližka pošírovaná v misu, chilli, mirinu a zázvoru, salát z papajy

Restaurace Na Pekárně

www.napekarne.eu
Lipová 49, Velké Bílovice

Menu:

  • Candát pošírovaný v citrónovém oleji s květákovým pyré a fermentovanými ředkvičkami

  • Telecí váleček v sušené šunce s chřestem, gelem z červeného zelí, chřestovou sedlinou, a marinovanou zeleninou

  • Jahodový řez s čokoládovou hlínou, mátovými pusinkami a pampeliškovým medem

Restaurant a steakhouse Monte bú

www.monte-bu.cz
Údolní 532/76, Brno

Menu:

  • Hovězí tartar s grilovaným filetem mořského vlka, želé z červené řepy, ovocná espuma, bagetový chips 

  • Telecí „Spider“ steak na zeleném chřestu s šafránovým velouté a tomatovým nočkem

  • Ovocný parfait s vanilkou bourbon, čerstvými jahodami, čokoládovým masala aphrodite a zázvorovým glazé

Restaurace Nekonečno

www.nekonecnorestaurant.cz
Lidická 14, areál Městského divadla Brno

Menu:

  • Tartar z hovězího vyzrálého masa (Knuckle steak) s Dijon želé a marmeládou z uzené cibule, servírovaný s domácím chlebem

  • Jehněčí pastrami podávané s jablečným purée a domácí žitnou bulkou

  • Hovězí žebra pečená ve švestkové omáčce, podávaná s vídeňskou cibulkou a domácím chlebem

Restaurant Padowetz

www.restaurant-padowetz.cz
Masarykova 413/34 , Brno

Menu:

  • Rolovaná dančí kýta plněná kaštany v šípkové omáčce s mandlovými kroketami

  • Pomalu pečená vepřová žebírka „ SPARERIBS“ s lutěnicí, rozpečená skýva chleba

  • Plněný tvarohový knedlík čerstvou jahodou, obalený v opražené strouhance, přelitý rozpuštěným máslem

Ristorante Piazza

www.piazza.cz
OC OMEGA, nám. Svobody 9, Brno

Menu:

  • Hřebenatka s chipsem z pancetty, na dýňovým ragú z lišek a žampionů

  • Jehněčí hřebínek v pistáciové krustě se špenátovém pyré a česnekovou espumou

  • Šafránové tiramisu s espressem a mandlovým amarettem

U Starýho Billa

www.bill.cz
Kudelova 5, Brno

Menu:

  • Chilli polévka Starýho Billa – mírně pikantní rajčatová polévka s čerstvou zeleninou a chilli papričkami (barevná paprika, rajčata, kukuřice,
    olivy, cibule)

  • Grilovaná vepřová pluma (špička krkovice), fritovaný zámecký brambor, sýrový dip s medvědím česnekem

  • Grilovaný vyzrálý hovězí flank steak (Chille), podávaný na opečeném domácím toastu se salátem rukola, zdobeno cibulovým čatní

Zlatá loď

www.zlatalod.com
náměstí Svobody 5, Brno

Menu:

  • Raviola z pečené červené řepy, kozí sýr, piniové ořechy, sakura

  • Kachní prsa Sous Vide 57 C, marmeláda z červeného zelí, bramborová roláda s vlašskými ořechy redukce z portského vína a brusinek

  • Cheesecake z černého piva s karamelizovanou anglickou slaninou

Bistro Ocean48

www.ocean48.cz/bistro
Palackého třída 60, Brno

Menu:

  • Variace grilovaných a smažených krevet na špízku, se salátem z polníčku a limetovou aioli

  • Lososový burger s limetko-bazalkovou majonézou

  • Grilovaný steak z tuňáka se salátem nicoise

Nesoutěžní

Šach Mat - hmyz na talíři

šéfkuchař Petr Ocknecht

www.sach-mat.cz
Purkyňova 29, Plzeň

Menu:

  • Blanšírovaní cvrček na másle s bagetkou

  • Limetkový cheesecake se sušenými sarančaty

  • Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině, macerovaný na rumu Presidente 15 aňos od společnosti RUMAKO

  • Štír macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku

  • Sklípkan růžový macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku

Molecular Base a Extrémní catering

extrémní catering a molekulární kuchyně šéfkuchaře Petra Koukolíčka

www.molekularnicatering.cz
CHUŤPOINT - Dělnická 13, Praha 7

Menu:

  • Pomalu pečený medvěd na zelenině a tmavém pivu, bramborové lokše

  • Satay z krajty na špízku v teriyaki marinádě, batátové pyré

  • Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce

  • Filovaný steak z krokodýla s espuma pěnou z kokosového mléka a červené kari pasty, rýžové nudle se sezamovým olejem

  • Žabí stehýnka pečená s bylinkami na BEZLEPKOVÉM kuskusu s černou quinou, pěna z medvědího česneku, červená řepa

  • Nakládaný hermelín s chilli perličkami a chlebovým crisp

  • Peprmintový likér „Zelená“ v kostce

  • Kouřící drinky

Mikrofarma

farmářské řeznictví s bistrem

www.mikrofarma.cz
Selská 81, Brno-Maloměřice a Moravské nám. 4, Brno

Menu:

  • PASTRAMI SANDWICH (plátky naloženého a vyuzeného hovězího hrudí) s dijonskou majonézou a nakládanou okurkou v domácím světlém chlebu
  • TRHANÉ FARMÁŘSKÉ HOVĚZÍ s dipem z pečeného česneku v máslové briošce
  • PLÁTKY NAŠEHO SUŠENÉHO HOVĚZÍHO marinovaného v Hustopečské mandlovici a soli do kornoutku

Husí Játra

www.husijatra.cz
Na Bojišti 12-14, Praha 2

Menu:

  • Zauzený kachní jazyk se salátkem z divokých hub

  • Kachní gulášovka s pěnou z medvědího česneku a bramoborvým chipsem

  • Husí játra Foie gras s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem

  • Zmrzlina Foie gras

Makro

www.makro.cz
Kaštanová 50, 620 00 Brno

Menu:

  • tataráčky z čerstvého hovězího masa a lososa

    Způsob dochucení bude dle výběru zákazníka - Český, Francouzský, Italský, Mexický, Korejský či Thajský.

The Immigrant

www.theimmigrant.cz
Veveří 57, Brno

Menu:

  • Mac & cheese slider

  • Hot & smokey slider

  • Donut burger

Král Sýrů

Zážitková ochutnávka specialit Krále Sýrů zkombinovaná s molekulární kuchyní Vladislava Stupariče a vynikajícími víny z www.ocenenavina.cz

www.kralsyru.cz
PRIBINA - Hesov 421, Přibyslav

Menu:

  • Král Sýrů KRÉMOVÝ se šátečky z listového těsta plněnými dušenými hruškami s mangem a espumou z pražených ořechů a hnízdečkem z rukoly s medovo-hořčicovým dresinkem + Sauvignon blanc & Semillon barrique, Ch. Haut Peyrous BLANC, GRAVES, Bordeaux, 2013

  • Král Sýrů HERMADUR s toastem plněným karamelizovanou cibulí s octem balsamico, doplněným perlou ze sušených švestek s badyánem a slaninovou vzdušnou pěnou + Gewurtztraminer, Pierre Henri Ginglinnger, Alsace, 2014

  • Král Sýrů NEBESKÝ se smaženými jahodami v těstíčku se zeleným pepřem, tataráčkem z červené řepy a sněhem z burákového másla + Cabernet Sauvignon, La Villette, 2014

KODO

www.pohodavbrne.cz
Böhmova 13, Brno

Menu:

  • Sushi sandwich onigirazu, plněný lososem a avokádem
  • Variace sushi american style s lososem, avokádem, japonskou majonézou, kaviárem z létajících ryb a sladkou sójovou omáčkou
  • Katsuburger japan style hamburger, kuřecí prsíčko smažené v japonské strouhance Panko s tonkatsu omáčkou a japonskou majonézou

Barkona Snails

Šnečí a houbová farma

www.barkona-snails.eu
Staškova 520/16, Olomouc

Menu:

  • Šneci po burgundsku 
  • Šnečí paštika se šnečím kaviárem 
  • Šnečí polévka se šnečím knedlíčkem

AKC junioři pobočka severní Morava Slezsko

www.akc.cz

Menu:

  • Antilopí špízy marinované v kořeni z oblasti Keňa s fazolovým salátem a jemnými výhonky
  • Hadí ragů v kokosovém mléce s dušenou jasmínovou rýží
  • Raw ,,divočina,,

Hellmann’s

food truck

www.hellmanns.cz

Menu:

  • Tuňákový burger - sezamová houska, grilovaný tuňák, tatarská omáčka s bylinkovou gremuladou, salát mesclun
  • Krevetový burger - sezamová houska, grilované krevety, chilli salát, tatarská omáčka s citronovo koriandrovim freshem 
  • Portobello burger - sezamová houska, tatarská omáčka s červenou repou, portobelo s timianem, cibulka, nakládaný beraní roh, mix mladých salátků
Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook