Gastronomické zážitky už tento víkend na Beko Fresh festivalu v Pardubicích

Tento víkend doporučujeme naplánovat si pohodu ve skvělé společnosti dobrého jídla a pití, nechat si v žaludku místo na vybrané pochoutky, vzít kamarády nebo celou rodinu a vyrazit na gurmánskou akci roku – Beko Fresh festival v areálu dostihového závodiště v Pardubicích. Aby si návštěvníci festival užili ještě víc, přinášíme festivalové desatero.

#1 program

„Hlavní hvězdou bude pochopitelně Zdeněk Pohlreich, ale na pódiu uvidíte mimo jiných třeba Romana Vaňka nebo Radka Davida a Ivana Vodochodského a v sobotu se můžeme těšit na herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtí svoji novou knihu 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka a vystoupí s Listováním,“ říká organizátor Beko Fresh festivalu Petr Jirásek. Neméně zajímavý program je připraven na Beko workshop stage, kterým bude provázet moderátorka televize Prima Sandra Parmová. Tady se návštěvníci dozví třeba něco o přípravě hmyzu nebo šneků.

#2 restaurace a bistra

Pokud rádi ochutnáváte a nemáte čas objíždět celou zemi a hledat nejlepší podniky, na festivalu najdete ten nejlepší výběr na jednom místě. Budete moci vyzkoušet například kapří hranolky z rybí restaurace Šupina a Šupinka, pouliční občerstvení budou nabízet street bistra jako třeba Avocado street bistro, Meat Vandals nebo Street Asian Food.  O extrémní zážitek se postará šéfkuchař Petr Ocknecht se svým hmyzím menu nebo Extrémní catering. Pozvání na festival  přijali i kočovná škola vaření Fuego, jejíž specialitou je vaření na žhavých uhlících, Fine Food Academy ale také The Bowls s populárními havajskými miskami. Pozadu nezůstanou ani podniky z Pardubicka – Dašické sklepy, Na Bídě, Restaurace Pivovarské domy nebo chrudimská restaurace U Petra.

#3 hlasování

Hlasujte o tom, kdo získá titul nejoblíbenější restaurace Beko Fresh festivalu Pardubice 2019 a vyhrajte lednici Beko v hodnotě 18 000 korun. Hlasovat je možné na facebookové události festivalu. Výherce bude vylosován v neděli 16. 6. v 16:00 hodin na hlavním pódiu festivalu.

#4 pivní zóna

Jeden minipivovar vedle druhého, dobrá muzika a něco k zakousnutí – sen každého pivaře. Tento sen se stává skutečností ve vylepšené pivní zóně, která je rozšířená o velkokapacitní stany a živou hudbu v podání kapely WBand. Mezi pivovary se objeví například Pardubický pivovar, Pivovar Dašice, Měšťanský pivovar Klenot nebo plzeňský Raven či Pivotečka. Dobroty k pivu jsou samozřejmostí.

#5 vinařská zóna

„Svůj velkokapacitní stan budou mít nově i vinaři. Chtěli jsme nabídnout něco víc, tak jsme spolu s Vinařským fondem České republiky vybrali vína českých i zahraničních vinařů a nabídku rozšířili o řízené degustace,“ říká Petr Jirásek s tím, že řízené degustace jsou kapacitně omezené na 16 osob a je nutné pořídit si vstupenku nejlépe v předprodeji prostřednictvím webu. Degustace a ochutnávky bude nabízet například Vinařství Piálek & Jäger, Vinařství Baláž, Víno Hruška nebo Dog in Dock - Vinařství Veselí nad Moravou.

#6 barová zóna

Kdo má rád plážovou pohodu a drinky, musí vyrazit do barové zóny. Mistři barmani umíchají alko i nealko drinky, pohodičku dotvoří plážová lehátka a hudební sety bude sázet chilloutový DJ. Už jen to moře…

#7 káva a spol.

Je libo pravou brazilskou kávu? Nejen brazilskou kávu budou baristé servírovat v De Longhi coffee stage, chybět nebudou kávové speciality a pochopitelně dezerty. Kávičku a něco sladkého k tomu připraví třeba Dobrý Kafe, Kavárna na cestě nebo Espresso Longberry. Kdo by se chtěl o kávě dozvědět něco víc, může absolvovat Školu kávy pod vedením lektora Roberto Trevisana.

#8 děti

Děti i batolata vezměte s sebou! Maminky s batolaty mají připraveno zázemí v MonPeri Baby zóně, kde je mohou nakojit, nakrmit nebo přebalit a jako pozornost dostanou plenky i ubrousky zdarma. Pro soutěživá batolata je připraven závod v lezení. Odrostlejší děti najdou zábavu na Haribo Mini Workshop stage, kde se pod vedením šéfkuchařů naučí připravit si něco dobrého k snědku nebo ozdobit cupcake, a když zrovna nebudou vařit, tak je pobaví vystoupení Kouzelníka Pana Kravaty. Chybět nebudou oblíbené atrakce.

#9 ekologie

Na Beko Fresh festivalu omezujeme používání plastu na minimum. „Nádobí, do kterého se budou jídla servírovat, bude z ekologického materiálu, takže s minimálním dopadem na životní prostředí. Přispět mohou ovšem i sami návštěvníci tím, že si donesou vlastní sklenici nebo příbor. V areálu máme připravené oplachovače sklenic, takže nemusí mít obavu, že si nebudou moci sklenici umýt,“ dodává Petr Jirásek.

#10 vstupenky

Vstupenky je výhodné koupit předem na webu www.goout.cz. „Cenu vstupenek držíme i letos stejnou, přestože nabídku a servis každým rokem rozšiřujeme. Dospělý v předprodeji zaplatí stovku, na místě 150 korun. Zdravotně a tělesně postižení a děti do výšky 140 cm mají vstupné zdarma,“ uzavírá organizátor akce Petr Jirásek.

Beko Fresh festival děkuje dlouholetou přízeň a podporu městu Pardubice a Pardubickému kraji.

 

loading