Nejlepší jihočeskou restaurací je Valmer. | Beko Fresh Festival
Bosch Jihočeský kraj

Nejlepší jihočeskou restaurací je Valmer.

České Budějovice, 10. června 2018 – Jihočeskou restaurací roku 2018 se stala restaurace Valmer. Rozhodli o tom svými hlasy návštěvníci a odborná porota BEKO Fresh Festivalu, který se konal od 9. do 10. června v Českých Budějovicích. Stříbrnou příčku obsadila restaurace Bistro Lokotka a bronz Hostinec Depo. Na tamní výstaviště, jež bylo generálním partnerem této unikátní přehlídky, si o víkendu našly cestu tisíce milovníků dobrého jídla a pití.

 

Atmosféra byla skvělá. Jsem moc rád, že se nám podařilo gurmánské zážitky a kuchařské hvězdy přiblížit takovému množství lidí,“ zhodnotil organizátor BEKO Fresh Festivalu Petr Jirásek.

 

Diváky nadchli svými kuchařskými show a workshopy známí šéfkuchaři i populární osobnosti, a to hned na dvou pódiích – BEKO Cooking Stage a BEKO Workshop Stage. Taje svého kuchařského umění jim prozradili Ivan Vodochodský a Petr Stupka, svým nenapodobitelným způsobem pobavil Zdeněk Pohlreich.

 

V obležení davů byly na oblíbeném gurmánském festivalu stánky jednotlivých restaurací, ale také pivovarů a minipivovarů. Návštěvníci si nenechali ujít ani molekulární mixologii, extrémní catering či pochutiny z hmyzu. Pozornost přilákala i kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida Ochutnejme společné století přichystaná k příležitosti 100 let vzniku Československa.

 

Širokou škálu vín pak představil sommelier z vinařství Piálek & Jäger, který celý víkend na hlavní stagi snoubil speciality šéfkuchařů se skvělými víny.

 

Hlavním pivovarem festivalu se opět stal pivovar Pilsner Urquell. Kromě mnoha vytočených orosených ležáků se mohli návštěvníci dozvědět i to, co o pěnivém zlatavém moku dosud nevěděli. Prostřednictvím školy čepování piva si měli možnost sami zájemci pod odborným dohledem zkusit, jak načepovat tu správnou míru a mnoho dalšího.

  

  

  

  

Copyright © 2018 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook