Už jste někdy ochutnali medvěda? Na BEKO FRESH FESTIVALU 2018 to nebude problém!

Extrémní catering na Beko Fresh festivalu

 

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky.

 

Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencemi, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte. V minulých letech se návštěvníci Fresh festivalu mohli setkat s úpravou žáby, barakudy nebo velblouda, a i letos se mohou těšit na podobně rozmanité menu.

 

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory majitel firmy Husí játra Filip Töpfer. Filip je úspěšný podnikatel a přední odborník v oblasti obchodu s prémiovým masem a luxusními potravinami. Ve stánku Extrémní catering se společně s celou řadou mladých ambiciózních kuchařů, včetně šéfkuchaře Tomáše Drastíka, nebojí používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické.

 

KDE SE EXOTI BEROU?

 

Filipa Töpfera jsme se zeptali, co si pro nás tentokrát v extrémním cateringu přichystali a odkud zkrátka takový sortiment pochází? „Na festivalovém menu se tentokrát objeví medvěd, který je ze Slovinska, buvol z východomaďarské puszty, vietnamskou krajtu a krokodýla ze Zimbabwe,“ uvedl Töpfer.

 

EXTRÉMNÍ MENU

ze stánku Extrémního cateringu

Medvědí boršč se zakysanou smetanou

Buvolí burger se zauzenou lanýžovou majonézou

Krajta s thajským curry a kokosovým mlékem

Krokodýlí popcorn s kukuřičnou chipotle salsou

 

A není vybrané maso ze zvířat, která budou v menu obsažena chráněno? „Pro festivalové menu s tématem extrémního cateringu jsme vybrali maso sice vzácných, nicméně nechráněných zvířat,“ objasnil Töpfer. „Většinou jde o regulovaný odstřel zvířat, která jsou v daném regionu, kde se nachází, buď přemnožená, nebo existují i jiné důvody povolené regulace, jako je například agresivita. Taková nabídka masa není běžná a je velmi úzkoprofilová, proto jde ve finále o poměrně nákladné jídlo a není ho moc. Například medvěd má i speciální certifikát, který dokládá jak schválený odstřel, tak pravost medvědího masa,“ poznamenal Töpfer.

 

ESA ŽIVÝCH SHOW NA BEKO FRESH FESTIVALU

 

Kromě extravagantních pochoutek se ale během čtyř víkendů představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates a chybět nebudou ani živá show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Marcel Ihnačák, Roman Vaněk, Ivan Vodochodský. Propojení kvalitního vína s jídlem přiblíží Kamil Piálek a v molekulární mixologii plné barev vystoupí Tomáš Kubíček. Za Pilsner Urquell vystoupí profesionálové Václav Berka, Pavel Zítek nebo Vojtěch Homolka. Provoněnou show s výbornou kávou předvede Roberto Trevisan. Prvorepublikovou gastronomii představí šéfkuchař Radek David.

Pokud se budou chtít návštěvníci do programu aktivně zapojit, jsou pro ně připraveny kulinářské workshopy a přednášky. Hlasováním si můžou zvolit top restauraci jejich regionu nebo prostě jen degustovat z nepřeberného množství jídla, piva, vína a dalších lahůdek.

 

www.freshfestival.cz

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ

Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři možnost si zakoupit vstupenky v předprodeji  v sítích GoOut, Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!

VSTUPNÉ:

Na místě: 100 Kč jednodenní vstup (České Budějovice, Liberec). Na místě: 150 Kč jednodenní vstup (Pardubice, Plzeň). Předprodej s bonusem: 100 Kč vč. vstup + škola čepování piva Pilsner UrquellZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

TERMÍNY JEDNOTLIVÝCH FESTIVALŮ

 

Plzeň, 19. – 20. 5. 2018 (OC Plaza Plzeň)

Liberec, 26. – 27. 5. 2018 (Sportovní areál VESEC)

České Budějovice, 9. -  10. 6. 2018 (Výstaviště České Budějovice)

Pardubice, 16. -  17. 6. 2018 (Dostihové závodiště)

 

Bůvolí burger                                                                                                                            Krajta s Tikka Masala curry

 

Medvědí boršč                                                                                                                           Krokodýlí popcorn

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook