BEKO Fresh Festival 2018

Gurmánský BEKO FRESH festival míří do Plzně. Se Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli

Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá třetí květnový víkend do západních Čech a představí to nejlepší ze současné gastronomie.

Plzeň se spolu s Pardubicemi, Českými Budějovicemi a Libercem opět stanou hostiteli Beko Fresh festivalu. Tradiční místo konání, OC Plzeň Plaza, se o víkendu 19. a 20. května stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou.

Festivalová tour přilákala v minulém roce bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezly na 50 pivních druhů a vytočily 25 tisíc piv, 10 vinařství s 10 tisíci prodanými lahvemi vína a 4 pražírny kávy, které uvařily na 10 tisíc káv.

HVĚZDY FESTIVALU

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, BEKO COOKING STAGE BEKO WORKSHOP STAGE, kde se vystřídají při svých živých cooking show taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Roman Vaněk. Za Pilsner Urquell se představí Václav Berka, za barmany mixolog Tomáš Kubíček. Na BENCINI CAFFÉ COFFEE STAGE vystoupí neodolatelný Roberto Trevisan a mnoho dalších odborníků na kávu. Ochutnej společné století u příležitosti 100 let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida, která vznikla za podpory agentury Czech Tourism. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky TV Prima, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.

SOUTĚŽ O ZÁPADOČESKOU RESTAURACI ROKU

Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací padočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.

Tím ale nabídka jídel nekončí! Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární  mixologieextrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.

Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva Pilsner Urquell, se mohou těšit na vynikající plzeňský ležák, který si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, která k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy.

VYSOKÁ ÚROVEŇ FESTIVALU SE NEOBEJDE BEZ PODPORY

Vysokou úroveň festivalu dokládá i fakt, že se  Beko Fresh festival 2018 v Plzni pořádá pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda, 1. náměstka primátora města Plzně Martina Baxy, starosty 1. městského obvodu Miroslava Brabce a  starosty 3. městského obvodu Radislava Neubauera. Velký dík patří i titulárnímu partnerovi festivalu společnosti  Beko.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ

Pro všechny zájemce jsme připravili možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, TicketPortal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!

KDE A KDY NÁS NAJDETE

V prostorách OC Plzeň Plaza,  Radčická ul.

Sobota,   19. května  10 – 20 h

Neděle,   20. května  10 – 17 h

 

Vstupné:

Na místě: 150 Kč jednodenní vstup

Předprodej s bonusem: 100 Kč vstup +  škola čepování piva Pilsner Urquell

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

Vstup do areálu:

  • Jediný vstup do festivalového areálu je v nultém patře OC Plzeň Plaza

Parkování:

  • Parkování ZDARMA je možné v parkovacím domě u OC Plzeň Plaza, v bezprostřední blízkosti festivalu
  • Po naplnění této kapacity lze parkovat na: Parkoviště u KD Peklo cca 100 m od festivalu a nebo v krytém parkovišti Rychtářka cca 500 m od festivalu

Hlasování o titul „Západočeská restaurace roku 2018“

Hlasuj a vyhraj!

Hlasuj o tom, kdo získá titul Západočeská restaurace roku 2018 a vyhraj ceny v hodnotě 32tis. Kč. Výherce bude vylosován v neděli 20.5. v 16:00 hod na hlavním pódiu festivalu. Pro zařazení do slosování je podmínkou uvést na hlasovací kupón, který najdete na vstupence, celé jméno a email.

Pravidla hlasování:

1) Každý platící návštěvník dostane u vchodu vstupenku s hlasovacím kupónem.

2) Kupony se vhazují do centrálního boxu umístěného na hlavní ploše (stan označený symbolem soutěž).

3) Od každého návštěvníka si kupon přebere hosteska, která lístek označí soutěžním číslem požadované restaurace a vhodí za vaší přítomnosti do centrálního boxu.

4) Pokud chcete být zařazeni do slosování o ceny od partnerů soutěže v hodnotě 32.000,-Kč, napište na kupón celé jméno a emailovou adresu, na kterou vás budeme v případě vylosování kontaktovat.

5) O vítězi v kategorii Západočeská restaurace roku 2018 rozhodne i odborná porota, která se bude skládat z osob z řad známých kuchařů, účinkujících v hlavním programu Beko Fresh festivalu. Jejich rozhodnutí bude mít stejnou hodnotu, jako celkové pořadí určené hlasy od návštěvníků.

6) Termín hlasování a předání cen:

19.5. od 10:00 do 20:00

20.5. od 10:00 do 14:00

poté budou hlasy sečteny, vyhlášen vítěz hlasování a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen a zveřejnění výsledku soutěže dojde v 16:00 na hlavním pódiu festivalu.

Podrobné informace

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook