Nejlepší východočeskou restaurací je Restaurant Dašické Sklepy. Na Beko Fresh festival si na pardubické závodiště našly cestu desetitisíce lidí

 

Východočeskou restaurací roku 2018 se stala restaurace Dašické Sklepy. Rozhodli o tom svými hlasy návštěvníci a odborná porota BEKO Fresh Festivalu, který se konal od 16. do 17. června na pardubickém závodišti. Stříbrnou příčku obsadila restaurace Tiburón a bronz restaurace Na Bídě. Do dějiště slavných dostihů, Agrofert Parku, si o víkendu našly cestu desetitisíce milovníků dobrého jídla a pití.

Atmosféra byla skvělá. Jsem moc rád, že se nám podařilo gurmánské zážitky a kuchařské hvězdy přiblížit takovému množství lidí,“ zhodnotil organizátor BEKO Fresh Festivalu Martin Nauš.

Diváky nadchli svými kuchařskými show a workshopy známí šéfkuchaři i populární osobnosti, a to hned na dvou pódiích – BEKO Cooking Stage a BEKO Workshop Stage. Taje svého kuchařského umění jim prozradili Marcel Ihnačák, Roman Vaněk i Petr Stupka, svým nenapodobitelným způsobem pobavil Zdeněk Pohlreich.

V obležení davů byly na oblíbeném gurmánském festivalu stánky jednotlivých restaurací, ale také pivovarů a minipivovarů. Návštěvníci si nenechali ujít ani molekulární mixologii, extrémní catering či pochutiny z hmyzu. Pozornost přilákala i kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida Ochutnejme společné století přichystaná k příležitosti 100 let vzniku Československa.

Širokou škálu vín pak představil someliér z vinařství Piálek & Jäger, který celý víkend na hlavní stagi snoubil speciality šéfkuchařů se skvělými víny.

Hlavním pivovarem festivalu se opět stal pivovar Pilsner Urquell. Kromě mnoha vytočených orosených ležáků se mohli návštěvníci dozvědět i to, co o pěnivém zlatavém moku dosud nevěděli. Prostřednictvím školy čepování piva si měli možnost sami zájemci pod odborným dohledem zkusit, jak načepovat tu správnou míru a mnoho dalšího.

  

  

  

  

  

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook