Program
SOBOTA 26. 5. 2018 NEDĚLE 27. 5. 2018
SOBOTA 26. 5. 2018
Beko Workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Jaroslav Jíra - Black Horse Restaurant | |
12:30 - 13:00 | Petr Stupka - Rio Mare cooking show | |
13:30 - 14:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
14:30 - 15:00 | Zdeněk Pohlreich - vaříme s Regionální potravinou Libereckého kraje | |
15:30 - 16:00 | Kortus Martin - Natural Mallorca cooking show | |
16:30 - 17:00 | Klára Michalová - Prima fresh | |
17:30 - 18:00 | Ocknecht Petr - hmyz na talíři | |
18:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Beko Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:15 - 11:00 | Petr Stupka - Rio Mare cooking show | |
11:00 - 11:45 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
12:00 - 12:45 | Zdeněk Pohlreich | |
13:00 - 13:30 | Martin Hložek - škola čepování s Pilsner Urquell | |
13:30 - 14:10 | Vaříme s Regionální potravinou Libereckého kraje - Jiří Löffelmann - radní životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova a Petr Kubíček | |
14:20 - 15:05 | Kortus Martin - Natural Mallorca cooking show | |
15:15 - 16:00 | Klára Michalová + David Gránský + Petr Vágner z TV Prima | |
16:00 - 16:45 | Zdeněk Pohlreich | |
17:00 - 17:45 | Ocknecht Petr - hmyz na talíři | |
18:00 - 18:45 | Filip Töpfer - Husí Játra cooking show | |
19:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Bencini Caffé Coffee Stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Školy kávy - Roberto Trevisan a Štěpánka Vantuchová Havrlíková proč je třeba školení baristů, příprava espressa a latte artu. | |
12:30 - 13:00 | David Stránský - Kavárna na cestě | |
13:30 - 14:00 | Host Školy kávy - Goran Jozič – originální příprava kávy z džezvy/turecké kávy – prezentace její přípravy a ochutnávka a Roberto Trevisan - ukázka pražení kávy a diskuze, světlé nebo tmavé? | |
14:30 - 15:00 | Hosté Školy kávy - Gustavo Guillen, Aleš Kolovrat, Vu Van Tuan – diskuze na téma pěstování | |
15:30 - 16:00 | Host Školy kávy – Martin Třešňák – Fair trade a sociální pražírna kávy Fair & bio | |
16:30 - 17:00 | Lněníček - Espresso Longberry | |
17:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
NEDĚLE 27. 5. 2018
Beko Workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Radek David „Ochutnejme společné století“ | |
12:30 - 13:00 | Roman Paulus | |
13:30 - 14:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
14:30 - 15:00 | Ocknecht Petr - hmyz na talíři | |
15:30 - 16:00 | Vodochodský Ivan | |
16:30 - 17:00 | Jiří Papírník - restaurace Jítravský Dvorec | |
17:00 | konec |
Beko Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:45 | Josef Šorejs - Restaurant Benada | |
12:00 - 12:45 | Vodochodský Ivan | |
13:00 - 13:45 | Radek David „Ochutnejme společné století“ | |
14:00 - 14:45 | Roman Paulus | |
15:00 - 15:45 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
16:00 - 16:30 | vyhlášení vítezů: ceny předá Martin Půta - hejtman Libereckého kraje | |
16:30 - 17:00 | reprodukovaná hudba | |
17:00 | konec |
Bencini Caffé Coffee Stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Školy kávy - Roberto Trevisan a Štěpánka Vantuchová Havrlíková proč je třeba školení baristů, příprava espressa a latte artu. | |
12:30 - 13:00 | Lněníček - Espresso Longberry | |
13:30 - 14:00 | Hosté Školy kávy – Gustavo Guillen a Petr Boštička – diskuze na téma pěstování kávy | |
14:30 - 15:00 | Host Školy kávy - Goran Jozič – originální příprava kávy z džezvy/turecké kávy – prezentace její přípravy a ochutnávka a Roberto Trevisan - ukázka pražení kávy a diskuze, světlé nebo tmavé? | |
15:30 - 16:00 | David Stránský - Kavárna na cestě | |
16:00 - 17:00 | reprodukovaná hudba | |
17:00 | konec |
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf!
www.zdenekpohlreich.cz
Facebook: Zdeněk Pohlreich
Narozen
1957
Vzdělání
SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha
Praxe
od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha
Ocenění
2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún
Profesionální školení
Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACC
Martin Kortus
Natural Mallorca
www.naturalmallorca.cz
Martin je v první řadě osvícený a vizionářský kuchař, který upřímně miluje dobré jídlo. O jídle by dokázal vykládat do nekonečna, vždyť je to jeho největší koníček i vášeň. Významnou část svého života strávil v New Yorku, kde vystudoval prestižní a uznávaný The French Culinary Institute. Poté už hvězdně odstartoval svou kariéru a stal se šéfkuchařem několika restaurací v New Yorku a později i jejich spolumajitelem. Tehdy získané zkušenosti s vedením velkých týmů, plánování, vytváření menu i konceptů a identit restaurací Martin využíval po svém návratu do České republiky. Působil jako gastronomický poradce a privátní kuchař a pomáhal restauracím a hotelům postavit se na nohy a stát se vyhledávanými gastronomickými místy. Za zásadní považuje své působení v hotelu Josef, kde během krátké doby vytvořil fungující tým, z jehož dílny vycházela úžasná jídla s fantastickými výsledky. Učení a hlavně pozorování úspěchů svých klientů Martina naplňovalo a rozhodl se věnovat také amatérským kuchařům. Své zkušenosti, ale taky nadšení a lásku k jídlu předával nejdříve v Národní bance vín a od roku 2016 ve škole vaření Laboratorio. Od té doby vychoval několik profesionálních kuchařů, naučil nespočet amatérských nadšenců vařit, a každého jednoho vážit si surovin, vychutnat si dobré jídlo a víno a dívat se na jídlo jinak. To totiž Martin umí perfektně, získat si lidi svým laskavým a přátelským přístupem a ukázat jim svůj pohled na jídlo, který rádi a rychle přebírají. I proto se Martin stal uznávaným profesionálem, kterého si firmy vybírají jako svou tvář. Kromě toho, že měl své Chef Menu v síti Bageterie Boulevard, je také ambasadorem Thermomixu a přírodních solí Natural Mallorca.
Tomáš Drastík
extrémní catering
www.extremnicatering.cz
Tomáš Drastík patří ke generaci mladých dravých kuchařů, kteří se nebojí používat jak moderní tradiční metody tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje nejenom exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. Své zkušenosti sbíral v takových podnicích jako je George prime steak, nebo ve firmě Filipa Töpfera Husí játra.