OSLAVME SPOLEČNÉ STOLETÍ NA GURMÁNSKÉM BEKO FRESH FESTIVALU

Rok 2018 přímo vybízí k velkolepým oslavám. Díky unikátnímu projektu Společné století, které připomíná kulaté výročí sta let od vzniku samostatného československého státu, se bude slavit také na unikátním gurmánském Beko Fresh Festivalu. 

„My, Češi a Slováci, jsme za naše společné století zažili tolik zajímavých příběhů, které by měly být neustále připomínány. Proto jsme moc rádi, že i Beko Fresh Festival se mohl stát součástí tohoto výjimečného projektu agentury Czech Tourism,“ řekl za organizátory svátku všech gurmánů a gurmetů Petr Jirásek.

Společné století bude i tématem originální kuchařské show, kterou si na hlavním podiu – Beko Cooking Stage – připravil šéfkuchař vyhlášených restaurací La Veranda a Babiččina zahrada Radek David. „Z válečné a poválečné doby z let 1918 až 1948 jsme zvolili placky z bramborových škubánků s anglickou slaninou a restované houby. Socialismus bude zastupovat krkovice, česnekový konfit, pečená cibule, kroupy s uzeným kolenem, restovaný špenát a tymiánová omáčka. Polistopadovou éru připomene marinovaný ananas, mučenka, kokosový crumble a pěna z kokosového mléka,“ vyjmenoval speciální menu pro unikátní kulinářskou show na hlavním pódiu Radek David.

„Nově se na festivalech objeví i stylová restaurace, která bude inspirována tímto tématem a na jejímž menu se Radek  David částečně podílí,“ upřesnil za pořadatele festivalu Petr Jirásek.

Co se v ní bude podávat? První republiku bude reprezentovat roláda z perličky s kořenovou zeleninou a chřestem, válečnou a poválečnou dobu opečené bramborové škubánky, koprový créme fraiche a karamelizovaný cibulka, socialismus čerstvě namletý tatarák a topinka a dnešní dobu grilovaný marinovaný ananas, kokosová omáčka a mučenkou a mátové želé.

„Je jasné, že úroveň gastronomie vždy souvisí i s dobou. Ve válečném období byl znát nedostatek jídla a navíc fungoval přídělový systém, a to na základní potraviny. Za socialismu hrálo prim závodní stravování a bufety. Dnes je sice všude všeho dostatek, ale někdy se až zbytečně plýtvá. Proto je třeba vážit si jídla a ocenit základní chuť potravin bez různých umělých vylepšení, na která jsme si bohužel rychle zvykli,“ shrnul šéfkuchař Radek David.

Ten je jednou z mnoha respektovaných osobností z branže, které se na Beko Fresh festivalu objeví. Nebude chybět ani bohatý program plný zážitkové gastronomie i extrémního cateringu či soutěžní přehlídky TOP restaurací, pivovarů či vinařství a spousta dalšího. 

Inspirujte se příběhy a událostmi 100 let na www.spolecnestoleti.cz

 

VSTUPNÉ:

Na místě: 100,- Kč jednodenní vstup (České Budějovice, Liberec)

Na místě: 150,- Kč jednodenní vstup (Pardubice, Plzeň)

Předprodej s bonusem: 100,- Kč vč. vstup +  škola čepování piva Pilsner Urquell

ZTP a děti do 130cm vstup zdarma

 

TERMÍNY JEDNOTLIVÝCH FESTIVALŮ:

Plzeň, 19. – 20. 5. 2018 (OC Plaza Plzeň)

Liberec, 26. – 27. 5. 2018 (Sportovní areál VESEC)

České Budějovice, 9. -  10. 6. 2018 (Výstaviště České Budějovice)

Pardubice, 16. -  17. 6. 2018 (Dostihové závodiště)

  

  

  

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook