Jedině s BEKO FRESH FESTIVALEM 2018 se budete cítit jako v michelinské restauraci!

Letošní ročník gurmánského Beko Fresh festivalu 2018 se ponese v duchu prezentace nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie. S podtitulem „MILUJEME DOBRÉ JÍDLO!“ se letošní kuchyně bude soustředit na chuťově propracované delikatesy a extrémní gastronomii. Za tímto zážitkem se rozjedeme do čtyř měst -  Českých Budějovic, Liberce, Plzně a Pardubic. Všude představí nejen skvělé jídlo, ale také výborné víno a ukážou, jak vše snoubit k dokonalé harmonii. 

Piálek & Jäger - oficiální vinařství Beko Fresh festivalu 2018

O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii Vinařství postará několik zástupců. Vinařství k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že toto moravské vinařství zásobuje všechny české restaurace, které obhájily gastronomické ocenění michelinskou  hvězdou - La Degustation Boheme a Field, ale také například Ambiente group, Grand Cru, Paloma Průhonice, Terasa u Zlaté Studně, Café Savoy, Alcron a mnoho dalších. 

Jak vínem doladit vybrané pokrmy

Přímo na hlavním pódiu vám bude v průběhu festivalu someliér a vinař Kamil Piálek doporučovat, jak vybrat vhodná vína k jednotlivým degustačním menu. Každá kuchařská show na festivalu se neobejde bez jeho profesionálního a neméně zajímavého výkladu s konečným doporučením o nejvhodnějším propojení vína k danému pokrmu.

„Návštěvníkům bychom rádi nabídli naše klasiky s poukázáním na znojemský region, a to hned v několika kategoriích: z první kategorie bych rád vypíchl víno Freš, což je naše známkové cuvée určené pro dlouhé bezstarostné pití. Je to lehké suché víno s nižším alkoholem a vyšší kyselinkou. Hlavní nabídkou by pak měla být vína přímo určená do restaurací, konkrétně řada Sexenberg. Svůj prostor ale dostanou také vína z nejvyšší řady se zráním v sudech, jako Veltlínské zelené Extra v akátovém sudu nebo Chardonnay Reserva se sudem dubovým, která dodáváme do nejvyšších pater gastronomie,“ řekl k nabíce Piálek.

Kromě toho se však také rozhovořil o tom, čím se vyznačují vína sklizená v roce 2017. „Kromě standardní kvality přinesl ročník 2017 i vína s velkým zbytkovým cukrem, například Rýnský ryzlink a Hibernal dozrály do výběru z bobulí. Dokonce se u těchto hroznů projevila spíše vzácná, botrytická plíseň, což hotovému vínu s cca 100 g zbytkového cukru dodá specifickou chuť a aroma. Říká se mu víno s ušlechtilou plísní či víno z botrytického sběru a mezi milovníky víny se najde spousta těch, kteří na něj nedají dopustit. Pokud jste o tomto vínu doposud neslyšeli, je načase to změnit. Možná se díky účasti na Beko Fresh festivalu zařadíte mezi jeho příznivce!” poznamenal Piálek.

Vinařství Piálek & Jäger ročně vyprodukuje až 60 tisíc lahví a jeho filozofií je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vína ze znojemské vinařské podoblasti v malých šaržích kolem 3000 lahví. Na Beko Fresh festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Fresh, značková vína originální certifikace Znojmo a také již zmiňované Chardonnay Grand reserva. 

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ

Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři možnost si zakoupit vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!

 

VSTUPNÉ:

Na místě: 100 Kč jednodenní vstup (České Budějovice, Liberec)

Na místě: 150 Kč jednodenní vstup (Pardubice, Plzeň)

Předprodej s bonusem: 100 Kč vč. vstup +  škola čepování piva Pilsner Urquell

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

 

TERMÍNY JEDNOTLIVÝCH FESTIVALŮ:

 

Plzeň, 19. – 20. 5. 2018 (OC Plaza Plzeň)

Liberec, 26. – 27. 5. 2018 (Sportovní areál VESEC)

České Budějovice, 9. - 10. 6. 2018 (Výstaviště České Budějovice)

Pardubice, 16. - 17. 6. 2018 (Dostihové závodiště)

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook