Největší gurmánský festival dobrého jídla a pití plný kuchařských es BEKO FRESH FESTIVAL zamíří na pardubické závodiště
Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití BEKO FRESH festival míří na východ Čech. V Pardubicích se tradičně uskuteční v prostorách dostihového závodiště.
V sobotu 16. června od 10 do 20 hodin a v neděli 17. června od 10 do 17 hodin tam bude připraveno hned několik pódií. Na nich bude k vidění nejen klasická gastronomie, ale také extrémní catering či molekulární mixologie. „Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně z Vietnamu nebo Srí Lanky, příznivci výborné kávy a entomofagie, tedy pojídání hmyzu,“ řekl za organizátory BEKO FRESH festivalu Petr Jirásek.
Po oba dva dny budou v Pardubicích k vidění samá kuchařská esa. Při svých živých cooking show se v sobotu vystřídají Zdeněk Pohlreich nebo Petr Stupka, v neděli dorazí i Marcel Ihnačák.
Návštěvníci se mohou těšit též na školu čepování piva s Vojtěchem Homolkou nebo na „hmyzího“ kuchaře Petra Ocknechta. Přijedou i hvězdy známé z obrazovek televize Prima Sandra Parmová, Klára Michalová a Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy.
Po celou dobu konání festivalu bude možné degustovat menu vybraných top restaurací východočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. „O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty,“ dodal Petr Jirásek.
Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Nebude chybět ani rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů.
Tradičně se v Pardubicích představí i držitelé značek Regionální potravina a MLS Pardubického kraje.
Záštitu nad akcí převzali hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a radní Pardubického kraje zodpovědný za zemědělství a venkov Václav Kroutil. Festival podporuje též Statutární město Pardubice.
Vstupenky na BEKO FRESH festival si můžete zakoupit v předprodeji v sítích GoOut, TicketPortal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Jejich cena v předprodeji (100 korun za osobu) navíc zahrnuje lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell!
„Na místě pak bude jednodenní vstup stát 150 korun. Děti do 130 centimetrů a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma,“ poznamenal za pořadatele BEKO FRESH festivalu Martin Nauš.
PRAKTICKÉ INFORMACE K BEKO FRESH FESTIVALU PLZEŇ
KDY SE AKCE KONÁ:
Sobota 16. června: 10 až 20 hodin
Neděle 17. června: 10 až 17 hodin
KDE NÁS NAJDETE:
Dostihové závodiště Pardubice
VSTUPNÉ:
Na místě: 150 Kč - jednodenní vstup
Předprodej s bonusem: 100 Kč vstup + škola čepování piva Pilsner Urquell
ZTP a děti do 130 cm - vstup zdarma
VSTUP DO AREÁLU:
- k dispozici budou dva vstupy do festivalového areálu
- hlavní vstup bude hlavní bránou dostihového závodiště
- druhý vstup bude zadní bránou závodiště z ulice Pražská
- u obou vstupů budou umístěny pokladny s prodejem vstupenek
Akreditovaní hosté festivalu a výherci soutěží se mohou hlásit u pokladny označené nápisem Akreditace.
Po opuštění festivalového areálu se do něj můžete vrátit, ale pouze po označení razítkem. To si vyžádejte u personálu, který bude přítomný u hlavního vchodu.
PARKOVÁNÍ:
- parkování na dostihovém závodišti v bezprostřední blízkosti areálu festivalu
- parkoviště v zadní části dostihového závodiště
- parkovné : 100 Kč/auto/den
Více informací o BEKO FRESH festivalu najdete na Facebook Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival.