Program
SOBOTA 9. 6. 2018 NEDĚLE 10. 6. 2018
SOBOTA 9. 6. 2018
Beko Workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
12:30 - 13:00 | Petr Stupka - Rio Mare cooking show | |
13:30 - 14:00 | Kortus Martin - Natural Mallorca cooking show | |
14:30 - 15:00 | Zdeněk Pohlreich | |
15:30 - 16:00 | Honza Krob - Fine food Academy | |
16:30 - 17:00 | Klára Michalová + zprávaři TV Prima | |
17:30 - 18:00 | Show restaurace Valmer - Martin Košťál | |
18:30 - 19:00 | Petr Stupka - Kuchařské čarování s ČRo České Budějovice | |
19:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Beko Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:45 | Petr Stupka - Rio Mare cooking show | |
11:45 - 12:00 | Slavnostní zahájení - primátor Českých Budějovic Ing. Jiří Svoboda | |
12:00 - 12:45 | Zdeněk Pohlreich | |
13:00 - 13:30 | Václav Berka - škola čepování s Pilsner Urquell | |
13:30 - 14:05 | Klára Michalová + Karel Voříšek z TV Prima | |
14:15 - 15:00 | Kortus Martin - Natural Mallorca cooking show | |
15:15 - 15:50 | předání cen soutěže: Chutná hezky, jihočesky | |
16:00 - 16:45 | Zdeněk Pohlreich | |
17:00 - 17:45 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
18:00 - 18:45 | Filip Töpfer - Husí Játra cooking show | |
19:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
Bencini Caffé Coffee Stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Lněníček - Espresso Longberry | |
12:30 - 13:00 | Významný host Školy kávy - Roberto Trevisan a Vladimír Poštulka - významný labužník a gurmet kritik | |
13:30 - 14:00 | Host Školy kávy - Goran Jozič – originální příprava kávy z džezvy/turecké kávy – prezentace její přípravy a ochutnávka a Roberto Trevisan - ukázka pražení kávy a diskuze, světlé nebo tmavé? | |
14:30 - 15:00 | Host Školy kávy – Vu Van Tuan a Gustavo Guillen – diskuze na téma pěstování, zpracování a kvalita kávy ve Vietnamu a v Hondurasu. | |
15:30 - 16:00 | Host Školy kávy – Martin Třešňák – Fair trade a sociální pražírna kávy Fair & bio | |
16:30 - 17:00 | David Stránský - Kavárna na cestě | |
17:00 - 20:00 | reprodukovaná hudba | |
20:00 | konec |
NEDĚLE 10. 6. 2018
Beko Workshop stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | Show restaurace Valmer - Martin Košťál | |
12:30 - 13:00 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
13:30 - 14:00 | Ocknecht Petr - hmyz na talíři | |
14:30 - 15:00 | Radek David - La Veranda Praha | |
15:30 - 16:00 | Vodochodský Ivan | |
16:30 - 17:00 | Honza Krob - Fine food Academy | |
17:00 | konec |
Beko Cooking stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:00 | reprodukovaná hudba | |
11:00 - 11:45 | Honza Krob - Fine food Academy | |
12:00 - 12:45 | Radek David „Ochutnejme společné století“ | |
13:00 - 13:45 | Ivan Vodochodský | |
14:00 - 14:45 | Tomáš Kubíček - Kayser cooking show | |
15:00 - 15:45 | Ocknecht Petr - hmyz na talíři | |
16:00 - 16:30 | vyhlášení vítězů a předání cen | |
16:30 - 17:00 | reprodukovaná hudba | |
17:00 | konec |
Bencini Caffé Coffee Stage
10:00 | otevření areálu | |
10:00 - 11:30 | reprodukovaná hudba | |
11:30 - 12:00 | David Stránský - Kavárna na cestě | |
12:30 - 13:00 | Host Školy kávy – Gustavo Guillen – diskuze na téma pěstování, zpracování a kvalita kávy v Hondurasu | |
13:30 - 14:00 | Host Školy kávy - Goran Jozič – originální příprava kávy z džezvy/turecké kávy – prezentace její přípravy a ochutnávka a Roberto Trevisan - ukázka pražení kávy a diskuze, světlé nebo tmavé? | |
14:30 - 15:00 | Host Školy kávy – Martin Třešňák – Fairtradová a sociální pražírna kávy Fair & bio | |
15:00 - 16:00 | Lněníček - Espresso Longberry | |
16:00 - 17:00 | reprodukovaná hudba | |
17:00 | konec |
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf!
www.zdenekpohlreich.cz
Facebook: Zdeněk Pohlreich
Narozen
1957
Vzdělání
SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha
Praxe
od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha
Ocenění
2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún
Profesionální školení
Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP
Ivan Vodochodský
Vyučený kuchař, absolvent hotelové školy. Je uznávaný odborník v oblasti gastronomie.
Populární kuchař, herec, moderátor, má improvizační schopnosti.
Pro klienty pořádá kurzy vaření, gastronomické zájezdy a kuchařské exhibice.
Ideálně propojuje svět showbusinessu a svět gastronomie.
Martin Kortus
Natural Mallorca
www.naturalmallorca.cz
Martin je v první řadě osvícený a vizionářský kuchař, který upřímně miluje dobré jídlo. O jídle by dokázal vykládat do nekonečna, vždyť je to jeho největší koníček i vášeň. Významnou část svého života strávil v New Yorku, kde vystudoval prestižní a uznávaný The French Culinary Institute. Poté už hvězdně odstartoval svou kariéru a stal se šéfkuchařem několika restaurací v New Yorku a později i jejich spolumajitelem. Tehdy získané zkušenosti s vedením velkých týmů, plánování, vytváření menu i konceptů a identit restaurací Martin využíval po svém návratu do České republiky. Působil jako gastronomický poradce a privátní kuchař a pomáhal restauracím a hotelům postavit se na nohy a stát se vyhledávanými gastronomickými místy. Za zásadní považuje své působení v hotelu Josef, kde během krátké doby vytvořil fungující tým, z jehož dílny vycházela úžasná jídla s fantastickými výsledky. Učení a hlavně pozorování úspěchů svých klientů Martina naplňovalo a rozhodl se věnovat také amatérským kuchařům. Své zkušenosti, ale taky nadšení a lásku k jídlu předával nejdříve v Národní bance vín a od roku 2016 ve škole vaření Laboratorio. Od té doby vychoval několik profesionálních kuchařů, naučil nespočet amatérských nadšenců vařit, a každého jednoho vážit si surovin, vychutnat si dobré jídlo a víno a dívat se na jídlo jinak. To totiž Martin umí perfektně, získat si lidi svým laskavým a přátelským přístupem a ukázat jim svůj pohled na jídlo, který rádi a rychle přebírají. I proto se Martin stal uznávaným profesionálem, kterého si firmy vybírají jako svou tvář. Kromě toho, že měl své Chef Menu v síti Bageterie Boulevard, je také ambasadorem Thermomixu a přírodních solí Natural Mallorca.
Petr Ocknecht
entomofágie aneb vaření z hmyzu
www.hmyznataliri.cz
Petr Ocknecht je jediný kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.
V letech 1993 – 1995 získával zkušenosti na školních praxích a brigádách v Rakousku a v Německu.
V letech 1996 – 2001 pracoval jako Vedoucí provozu rodiné firmy Globál, Chropyně.
V letech 2001 – 2002 pracoval jako „Cook rounds“ na výletní lodi M/V Galaxy, Celebrity cruises, Apollo ship challandres, Inc.
V letech 2002 – 2003 pracoval na pozici kuchař v resturaci Penzion pod přehradou, Horní Bečva
V letech 2004 – 2007 pracoval jako kuchař na hotelu Voroněž, Brno
V roce 2005 absolvoval stáž v hotelu LeCoq-Gadby, Rennes, Francie.
V letech 2007 – 2009 pracoval jako šéfcukrář v hotelu NoemArch, Brno
V letech 2009 – 2011 pracoval jako šéfcukrář v hotelu Comsa Brno Palace, Brno
Od roku 2012 pracuje jako cukřář v restauraci Il Mercato, Brno
Klára Michalová + Karel Voříšek z TV Prima
Prima FRESH cooking show
Facebook: Klára Michalová + Karel Voříšek z TV Prima
Tomáš Drastík
extrémní catering
www.extremnicatering.cz
Tomáš Drastík patří ke generaci mladých dravých kuchařů, kteří se nebojí používat jak moderní tradiční metody tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje nejenom exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. Své zkušenosti sbíral v takových podnicích jako je George prime steak, nebo ve firmě Filipa Töpfera Husí játra.
Martin Košťál
Show restaurace Valmer
www.valmer.cz
Zkušenosti nasbíral v pětihvězdičkovém hotelu, v prestižních restauracích v Jižních Čechách a v neposlední řadě na krátkodobých zahraničních stážích. V současné době šéfuje kuchyni ve Valmer Restaurant & Shop, v Českých Budějovicích. Rád vaří netradičně z tradičních surovin. Ve volném čase ho potkáte v přírodě s retrieverem a s fotoaparátem v ruce.
Honza Krob
Fine food Academy
www.ffacademy.cz
Fine Food Academy, škola vaření, která byla založená v roce 2016. Postupem času jsme se stali nejvyhledávanější školou vaření v jižních Čechách a dokonce jednou z největších mimopražských škol vůbec, což dokazuje více jak tři tisíce spokojených návštěvníků a desítky firem.
O profesionální přístup se u nás stará více jak dvacítka profesionálních lektorů z oboru gastronomie, včetně známých kuchařů jako je Emanuelle Ridi, Jan Punčochář nebo známá česká foodblogerka Veronika „KOKO“ Kokešová.