Bosch Jihočeský kraj

Milovníci kávy si přijdou na své na Beko Fresh Festivalu

Největší gurmánská tuzemská událost, Beko Fresh Festival, který letos zavítá do Plzně, Liberce, Českých Budějovic a Pardubic, opět potěší i všechny milovníky kávy. Dozví se tu vše, co o ní ještě nevěděli a setkají s celou řadou zajímavých hostů.

Již v posledních dvou ročnících měli návštěvníci festivalu možnost proniknout do tajů přípravy kávy pod vedením ambasadora Školy kávy s.r.o. Roberta Trevisana a Štěpánky Vantuchové Havrlíkové. Stejně tak tomu bude i letos.

„Kávové pódium a jeho program s mými hosty se ponese v duchu motta: 'Chceš-li postavit loď, nauč lidi milovat moře', jak tvrdí citát A. de Saint-Exupéryho,“ uvádí Roberto Trevisan. „Na účastníky festivalu se velmi těším a budu rád, když při společném setkání probereme a rozmotáme dilema, zda kávu pít či nepít,“ dodává hlavní hvězda a tvůrce programu Bencini Caffé Coffee Stage, který je zakladatelem Mistrovství baristů České republiky.

„Kávoví nadšenci tu uvidí ukázky pražení kávy, budou moci hojně degustovat nebo si vyzkouší její přípravu,“ sdělil za organizátory Beko Fresh Festivalu Petr Jirásek. 

Ochutnávku z džezvy/turecké kávy obstará Goran Jozič. Fair trade a sociální pražírnu kávy Fair & bio představí Martin Třešňák. Diskutovat o pěstování kávy budou například Gustavo Guillen, Petr Boštička, Jiří Sýkora, Aleš Kolovrat či Vu Van Tuan, Vietnamec žijící v České republice, který je spolumajitelem kávovníkových plantáží a majitelem pražírny Dak Lak coffee.

Významným hostem programu bude i Ramón Custodio Espinoza, velvyslanec Hondurasu, země, jež je pátým největším producentem kávy na světě a také uznávaný labužník a gurmet kritik Vladimír Poštulka. Káva ve fotografii bude doménou Libora Plocka, profesionálního fotografa a milovníka Ugandy, odkud dováží kávu a čokoládu.

„Na Beko Fresh Festivalu se budete mít šanci seznámit i s projektem Gorilla Coffee,“ dodal Petr Jirásek.   

Na Bencini Caffé Coffee Stage vedené Robertem Trevisanem a Štěpánkou Vantuchovou Havrlíkovou se představí také pražírny festivalových měst (České Budějovice, Plzeň, Liberec a Pardubice), které předvedou svoje umění v rámci zajímavých přednášek a show.

Setkáte se zde se zástupci pražíren Anker coffee, Espresso Longberry, Kavárna na cestě a Mlsoun. 

„Jedinečnou harmonii v každém šálku pak nabídne Bencini café, káva pražená v tradiční italské pražírně, jež používá pouze nejnovější dostupné technologie, podotkl za organizátory Martin Nauš.

VSTUPNÉ:

Na místě: 100,- Kč jednodenní vstup (České Budějovice, Liberec)

Na místě: 150,- Kč jednodenní vstup (Pardubice, Plzeň)

Předprodej s bonusem: 100,- Kč vč. vstup +  škola čepování piva Pilsner Urquell

ZTP a děti do 130cm vstup zdarma

 

TERMÍNY JEDNOTLIVÝCH FESTIVALŮ:

Plzeň, 19. – 20. 5. 2018 (OC Plaza Plzeň)

Liberec, 26. – 27. 5. 2018 (Sportovní areál VESEC)

České Budějovice, 9. -  10. 6. 2018 (Výstaviště České Budějovice)

Pardubice, 16. -  17. 6. 2018 (Dostihové závodiště)

  

  

  

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook