Bosch Jihočeský kraj

Gurmánský BEKO FRESH festival míří do Českých Budějovic. Se Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli

Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá druhý červnový víkend do jižních Čech a představí to nejlepší ze současné gastronomie.

České Budějovice se spolu s Plzní, Pardubicemi a Libercem opět stanou hostiteli Beko Fresh festivalu.  Tradiční místo konání, areál Výstaviště České Budějovice, se o víkendu 9. a 10. června stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou.

Festivalová tour přilákala v minulém roce bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezly na 50 pivních druhů a vytočily 25 tisíc piv, 10 vinařství s 10 tisíci prodanými lahvemi vína a 4 pražírny kávy, které uvařily na 10 tisíc káv.

HVĚZDY FESTIVALU

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, BEKO COOKING STAGE BEKO WORKSHOP STAGE, kde se vystřídají při svých živých cooking show taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Ivan Vodochodský, Petr Stupka nebo Roman Vaněk.  Za Pilsner Urquell se pak představí Václav Berka, za barmany mixolog Tomáš Kubíček. Na BENCINI CAFFÉ COFFEE STAGE vystoupí neodolatelný Roberto Trevisan a mnoho dalších odborníků na kávu. Ochutnej společné století u příležitosti 100 let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida, která vznikla za podpory agentury Czech Tourism. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky TV Prima, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.

SOUTĚŽ O JIHOČESKOU RESTAURACI ROKU

Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.

Tím ale nabídka jídel nekončí! Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární  mixologieextrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.

Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva Pilsner Urquell se mohou těšit na vynikající plzeňský ležák, který si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, která k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy. Tradičně se v Českých Budějovicích představí a slavnostně vyhlásí výsledky 12. ročníku soutěže regionální potraviny Jihočeského kraje Chutná hezky. Jihočesky.

VYSOKÁ ÚROVEŇ FESTIVALU SE NEOBEJDE BEZ PODPORY

Vysokou úroveň festivalu dokládá i fakt, že se Beko Fresh festival 2018 v Českých Budějovicích pořádá pod záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské a primátora Českých Budějovic Jiřího Svobody. Velký dík patří i titulárnímu partnerovi festivalu společnosti Beko a generálnímu partnerovi festivalu - Výstavišti České Budějovice.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ

Pro všechny zájemce jsme připravili možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, TicketPortal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!

KDE A KDY NÁS NAJDETE

V prostorách generálního partnera festivalu - Výstaviště České Budějovice

Sobota,    9. června 10 – 20 h

Neděle,  10. června 10 – 17 h

 

Vstupné:

Na místě: 100 Kč jednodenní vstup

Předprodej s bonusem: 100 Kč vstup +  škola čepování piva Pilsner Urquell

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

 

Vstup do areálu:

Parkování:

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook