Bosch Jihočeský kraj

Budějovický BOSCH FRESH FESTIVAL přilákal tisíce návštěvníků

Na největší gurmánský festival, který proběhl o víkendu 6. a 7. května na českobudějovickém výstavišti, si našlo cestu tisíce lidí.  Po oba víkendové dny mohli návštěvníci zažít klasickou i netradiční gastronomii, kuchařské show slavných šéfkuchařů nebo ochutnat delikatesy celého světa. Hlasovalo se také o Jihočeskou restauraci roku, kterou se stala restaurace Le Jardin z Českého Krumlova.

První ročník budějovického Bosch Fresh Festivalu se vydařil po všech stránkách. Po celý víkend nás provázelo krásné počasí a potěšil nás i zájem návštěvníků, kteří si festival viditelně užívali. České Budějovice jsme si zamilovali, atmosféra byla výborná a i proto letošní festival vnímáme jako výborný start pro další roky,“ říká Petr Jirásek, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Známé tváře s výjimečnými pochoutkami

V sobotu vystoupil na hlavní stage šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který uvařil chřestové risotto s mořským jazykem nebo Telecí játra po Berlínsku a připojil i interaktivní show v Bosch workshop stage. V neděli pak festivalová prkna přivítala Marcela Ihnačáka nebo Ivana Vodochodského. Předávaly se také ceny soutěže Chutná hezky, jihočesky! Zástupci jihočeského kraje zvolili vítěze ze 122 soutěžních produktů.

Ochutnat netradiční maso nebo hmyz je zážitek na celý život

Tradičně velký úspěch měla na Bosch Fresh festivalu zážitková gastronomie. Stany ŠACH MAT kuchaře Petra Ocknechta, Barman.cz mixologa Tomáše Kubíčka, Husí játra Filipa Töpfera nebo Extrémní catering Tomáše Drastíka nestačily vydávat své netradiční lahůdky a znovu se potvrdilo, že ochutnat barakudu, koprovku v bublině nebo cvrčka na másle lidi táhne a fascinuje.

Širokou škálu vín představil sommelier Kamil Piálek

Sommelier Kamil Piálek z vinařství Piálek&Jäger, který celý víkend, na hlavní stagi, snoubil speciality šéfkuchařů se skvělými víny, představil mimo jiné tematické lehké cuvée s příhodným názvem Freš, značková vína originální certifikace Znojmo i vína z pater nejvyšších, jako například Chardonnay Grand reserva.

Jihočeskou restaurací roku se stala Le Jardin

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Jihočeské restauraci regionu, kterou z 10 soutěžních restaurací vyhrála restaurace Le Jardin z Českého Krumlova, na druhém místě se umístila Kozlovna u Plechandy a třetí místo obsadil Hostinec DEPO. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák a Ivan Vodochodský.

Termíny dalších festivalů:

Plzeň: 20. a 21. května 2017

Liberec: 27. až 28. května 2017

Pardubice: 17. až 18. června 2017

Copyright © 2024 Pigs production s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook