Plzeňský BOSCH FRESH FESTIVAL si nenechaly ujíst desetitisíce návštěvníků

„Do Plzně jezdíme moc rádi. Je tady krásný prostor, Plzeňáci jsou přátelští, je na nich vidět, že moc rádi jí, pijí a vaří. Už sedmým rokem nám tady dokazují, že má smysl zabývat se prezentací kvalitní gastronomie a to mě moc těší,“ říká Petr Jirásek, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Známé tváře s výjimečnými pochoutkami

Festival v sobotu slavnostně zahájili starostové městských obvodů 1 a 3, Mgr. Miroslav Brabec a pan Radislav Neubauer. Program dále gradoval od pravého poledne, kdy na hlavním pódiu vystoupil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který připravil Chřestový salát s lisovaným kaviárem a ztraceným vejcem, Tataki z tuňáka se sezamovou zeleninou nebo Selečí líčka na plzeňském pivu a připojil i interaktivní show v Bosch workshop stage. Kromě Zdeňka Pohlreicha podpořily sobotní program i známé tváře FTV Prima, která je již 3.rokem spolupořadatelem festivalu. Nechyběla Klára Michalová, šéfredaktorka titulu Prima Fresh, která si přizvala kolegy ze zpráv, Terezii Kašparovskou a Tomáše Hauptvogela. Moderátorsky opět excelovala Sandra Parmová, která po celou dobu festivalu provázelo kulinářskými workshopy na Bosch workshop stagi.

Hlavní hvězdou nedělního programu se stal michelinský kuchař restaurace Alcron Praha, Roman Paulus, který na obě stage připravil výborné menu v podobě Lososa marinovaného v rumu se salátem tabbouleh, Srnčího hřbetu, s kaštany a uzeným morkem nebo Chřestové rizoto s lososem pošírovaným v olivovém oleji.

 

Zážitková gastronomie na festivalu bodovala

Stany ŠACH MAT kuchaře Petra Ocknechta, Barman.cz mixologa Tomáše Kubíčka, Husí játra Filipa Töpfera nebo Extrémní catering Tomáše Drastíka nestačily vydávat své netradiční lahůdky a znovu se potvrdilo, že ochutnat barakudu, koprovku v bublině nebo cvrčka na másle lidi táhne a fascinuje. Tradičně velký úspěch měla v Bosch workshop stage show kuchaře Petra Ocknechta, který letos připravil Blanšírovaného cvrčka na másle s bagetkou nebo Zophobase na cibulovém chutney se sušenými rajčaty. Svůj um předvedl i výborný mixolog, který nám namíchal molekulární drinky 3. tisíciletí a na obou pódiích nám měnil kapalné skupenství na pevné a naopak. Například jeho koprovka s vizáží mýdlové bubliny byl hitem!

 

Širokou škálu vín představil sommelier Kamil Piálek

Sommelier Kamil Piálek z vinařství Piálek&Jäger, který celý víkend, na hlavní stagi, snoubil speciality šéfkuchařů se skvělými víny, představil mimo jiné tematické lehké cuvée s příhodným názvem Freš, značková vína originální certifikace Znojmo i vína z pater nejvyšších, jako například Chardonnay Grand reserva.

Festival slaví také krásné pivní výročí

Hlavním pivovarem festivalu se opět stal místní pivovar Pilsner Urquell, který letos slaví své 175. výročí od uvaření první várky. Kromě mnoha a mnoha vytočených orosených ležáků se mohli návštěvníci dovědět i to, co o pivu nevěděli. Prostřednictvím školy čepování piva všem nadšeným pivařům sládek plzeňského pivovaru vysvětlil, jak načepovat tu správnou míru a mnoho dalšího.

Západočeskou restaurací roku se stala Comix Excelent Urban Pub

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Západočeské restauraci regionu, kterou z 10 soutěžních restaurací vyhrála, již po druhé, restaurace Comix Excelent Urban Pub. Na druhém místě skončil Lokál pod Divadlem a na třetím restaurace Ta Farma. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů.

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook