OCHUTNEJ SVĚT se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími, na BOSCH FRESH FESTIVALU, největším českém festivalu dobrého jídla a pití!

Pardubice se spolu s dalšími městy, kterými jsou České Budějovice, Plzeň a Liberec, stanou, již po páté, hostitelem Bosch Fresh festivalu roku 2017. Že se jedná o prvotřídní akci, potvrzuje i fakt, že záštitu nad celým projektem převzal ministr zemědělství Marián Jurečka.  Jak je pro tuto událost řadu let zvykem, půjde opět o velkolepý víkend, doslova nabitý špičkovým programem, skvělou gastronomií, známými tvářemi a hlavně všudypřítomnou pohodou. Svým podtitulem OCHUTNEJ SVĚT!, letos láká festival návštěvníky k degustaci vybraných zahraničních pokrmů a delikates.

Festival již působil v řadě měst. Šest let je stabilním bodem programu města Plzeň, dlouhá léta je zakotven právě v Pardubicích, navštívil Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu přilákal bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezli až 50 pivních speciálů a vytočili 25 tisíc piv, 10 vinařství, s celkem 5 tisíci prodanými lahvemi vína, 4 pražírny kávy a 10 tisíc uvařených káv.

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage, na které se vystřídají taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Oldřich Sahajdák, Petr Stupka, Radek David a další, se svými živými show. Kromě kuchařů se mohou návštěvníci setkat také s řadou známých tváří z televizní obrazovky, jako například se Sandrou Parmovou, která bude po celý víkend provázet kulinářskými workshopy nebo hercem Vietem Anh Doan, alias Liu ze seriálu Ohnivý kuře, s jeho vietnamským menu.

Další a neméně důležitou součástí festivalu je již zmíněná a velmi oblíbená workshop stage. Jedná se o interaktivní pódium, na kterém se budou střídat všechny kuchařské hvězdy a uvaří nejen pro lidi, ale i s lidmi a vybraní šťastlivci budou mít jedinečnou příležitost si s mistrem kuchařem některou z jeho specialit připravit.

Tím ale program zdaleka nekončí! Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu TOP restaurací východočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.

O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu.

Zajímavým bodem letošního ročníku je ale i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další“, uvádí Martin Nauš, pořadatel festivalu.

Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary. A opomenout nelze ani kávu, která k jídlu neodmyslitelně patří. Na coffee stagi všem fanouškům dobré kávy mistři svého oboru, baristé, předvedou vše, od pražení kávy, přes latté art až po odborné přednášky a workshopy.

Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců, přes milovníky světové kuchyně až po rodiny s dětmi.

 „Věříme, že i pátý ročník festivalu v Pardubicích přiláká opět spoustu gurmánů, jak nových, kteří na náš festival ještě neměli možnost zavítat, tak těch, kteří jsou jeho pravidelnými návštěvníky. Věříme, že se nám podaří ukázat zase něco nového a že se festival stane inspirací pro všechny, kdo holdují dobrému jídlu a pití“ dodává Martin Nauš, pořadatel festivalu.

Pro zájemce pak připravili organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Výhodná cena vstupenky 100 Kč obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 Kč v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.

Festival se uskuteční 17. a 18. června 2017, v areálu Dostihového závodiště Pardubice. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00-20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin. (vstupné na místě je v sobotu i v neděli 100,-Kč).

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook