Bosch Fresh festival oslaví 175. narozeniny plzeňského ležáku gurmánskou cestou kolem světa!

Letošní ročník gurmánského Bosch Fresh festivalu se rozjede do 4 měst, s podtitulem OCHUTNEJ SVĚT!  Všem návštěvníkům akce v Českých Budějovicích, Plzni, Liberci a Pardubicích nabídne kromě klasické gastronomie i mnoho ze zahraničních specialit a vše doplní výborným pivem světové kvality.  

Jedním z důležitých témat letošního festivalu je snoubení jídla s vhodnými nápoji. Pivo má nejen u nás, ale i ve světě svou nezastupitelnou roli, a také proto se Bosch Fresh festival spojil, stejně jako v loňském roce, se značkou Pilsner Urquell. Plzeňský ležák tak bude důležitým a hlavním nápojem celého festivalu.

Plzeňské pivo letos navíc slaví své 175. výročí od uvaření první várky a za tuto dobu si vydobylo slávu po celém světě a stalo se zakladatelem celé světové pivní kategorie, známé jako pils. K pokrmům se dnes pije ve více než 50 zemích světa, kde šíří pravou českou pivní kulturu. 

K dobrému jídlu patří jednoznačně i správně ošetřené a načepované pivo. To koneckonců patří ke kuchyni, a nejen té tradiční, od nepaměti. Nekonečný svět gastronomie nabízí spoustu netušených kombinací nejen na talíři, kde je pivo jedinečnou ingrediencí ve slaných i sladkých pokrmech, ale velký požitek může přinést také díky vhodnému párování jídel s nápoji. Dobře zvolený pivní doprovod dokáže naservírovaný pokrm proměnit ve skutečný gastronomický zážitek,“ říká sládek plzeňského pivovaru Václav Berka.

„Vzhledem k obsahu hořkých látek je pivo jako doprovod pokrmu ideální, zvlášť pak plzeňský ležák. Právě hořkost totiž dokonale aktivuje chuťové pohárky a startuje trávicí procesy – lahodně hořké pivo bystří chuť a připravuje strávníka na gurmánský zážitek. Zároveň podporuje trávení a zejména tučnější jídla činí stravitelnějšími, proto slouží také jako digestiv,“ dodává.

Nicméně nabídka piva bude ještě bohatší. Všem fanouškům zlatavého moku nabídne každý festival ochutnávku z několika minipivovarů, takže na své si přijdou opravdu všichni.

A pokud máte zájem získat jedinečnou možnost načepovat si půllitr oroseného ležáku Pilsner Urquell do skla zdarma, kupte si vstupenku na festival v předprodeji za 100 Kč a těšte se na tento dokonalý dárek… Více na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook