Víte, jak chutná Baracuda nebo krokodýl? Na BOSCH FRESH FESTIVALU to zjistíte!

Gurmánský Bosch Fresh Festival, který se letos opět koná ve čtyřech městech - České Budějovice, Plzeň, Liberec a Pardubice, nabídne bohatý program založený na netradičních gurmánských zážitcích. Kromě klasických gastronomických pochoutek a živých vystoupení kuchařských es, přestaví festival také zajímavé  kulinářské směry, jako například extrémní catering.

 

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod názvem extrémní catering skrývá opravdu nevšední zážitek pro Vaše chuťové pohárky. Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencí, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte. V minulých letech se návštěvníci Bosch Fresh festivalu mohli setkat s úpravou medvěda, krajty nebo žáby a i letos bude menu velmi rozmanité. 

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory kuchař Tomáš Drastík, který patří k nové generaci mladých dravých kuchařů. Nebojí se používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. Své zkušenosti sbíral v takových podnicích jako je George prime steak, nebo ve firmě Filipa Töpfera Husí játra. „Pro své menu jsem na festival připravil recept z Baracudy, což je dravá ryba z moří tropického a subtropického pásu. Dále se lidé můžou těšit na maso velbloudí, žraločí a krokodýlí v lehké tradiční úpravě s vlivy různých zahraničních kuchyní. Věřím, že všem návštěvníkům zprostředkujeme opravdu delikátní gurmánský prožitek“ uvádí kuchař Tomáš Drastík.

 

Ve stanu Extrémního cateringu tedy návštěvníci ochutnají menu ve složení:

 

Kromě extravagantních pochoutek se ale během čtyř víkendů představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates a chybět nebudou ani živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Marcela Ihnačáka, Romana Pauluse, Radka Davida nebo Tomáše Kubíčka. Pokud se budou chtít návštěvníci do programu aktivně zapojit, jsou pro ně připraveny kulinářské workshopy, přednášky, hlasováním si můžou zvolit TOP restauraci jejich regionu nebo prostě jen degustovat z nepřeberného množství jídla, piva, vína a dalších lahůdek.

 

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook