Snoubení fantastického jídla s jedinečnými víny? Ano! Na gurmánském Bosch Fresh festivalu.

Letošní ročník gurmánského Bosch Fresh festivalu, se ponese v duchu prezentace nejen české, ale i zahraniční gastronomie. S podtitulem OCHUTNEJ SVĚT! láká milovníky dobrého jídla 4 měst, do Českých Budějovic, Liberce, Plzně a Pardubic. Všude představí nejen skvělé jídlo, ale také výborné víno a ukáže, jak vše snoubit k dokonalé harmonii.                                                              

O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii Vinařství postará na všech festivalech 10 zástupců rozličných vinařství, které nabídnou k degustaci nepřeberné množství vín. Hlavním vinařstvím se, pro letošní ročník, nově stalo Vinařství Piálek & Jäger z Jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že zásobuje ty nejoceňovanější české restaurace, jako michelinský Alcron nebo La Degustation Boheme, ale také například Grand Cru, Terasa u Zlaté Studně, Café Savoy, Restaurant Eska a mnoho dalších.

Vinařství Piálek & Jäger ročně vyprodukuje až 60 tisíc lahví a jeho filozofií je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vína ze znojemské vinařské podoblasti v malých šaržích kolem 3.000 lahví. Na Bosch Fresh festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Freš, značková vína originální certifikace Znojmo a zabrousí i do nejvyšších pater vín pro gastronomii, kterým je například Chardonnay Grand reserva. 

Sommelier hlavního vinařství festivalu, Kamil Piálek, bude také vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu a každou show kuchaře doprovodí krátkým výkladem o snoubení toho nejvhodnějšího vína k danému pokrmu.

„Návštěvníkům bychom rádi nabídli naše klasiky s poukázáním na znojemský region a to hned v několika kategoriích. Z první kategorie bych rád "vypíchl" víno Freš, což je naše známkové cuvée určené pro dlouhé bezstarostné pití. Je to lehké suché víno s nižším alkoholem a vyšší kyselinkou. Hlavní nabídkou by pak měla být vína přímo určená do gastronomie, konkrétně řada Sexenberg. Vína z této řady lze běžně ochutnat pouze v restauracích a návštěvníci budou mít jedinečnou možnost dostat se k nim i zde,na festivalu. Jmenovitě se jedná se o Sylvánské zelené 2016, Sauvignon blanc 2016 a Ryzlink rýnský 2015. Svůj prostor ale dostanou také vína se zráním v sudech, jako Veltlínské zelené Extra v akátovém sudu nebo Chardonnay Reserva se sudem dubovým. Vrcholem představení bude Chardonnay Grand reserva 2015, což je víno 100% z nového pětiset litrového dubového sudu a v podstatě to, pro veřejnost, bude 1. možnost tato vína ochutnat“, uvádí Kamil Piálek, sommelier a majitel vinařství.

 

 

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook