Bosch Bosch Jihočeský kraj České Budějovice

BOSCH FRESH FESTIVALU již tento víkend v Českých Budějovicích. Praktické informace pro návštěvníky!

Gurmánský festival v Českých Budějovicích startuje již tento víkend 6. a 7. května. Pro návštěvníky českobudějovického Výstaviště je připraveno dobré jídlo a pití, klasická i netradiční gastronomie, zahraniční speciality, živé show věhlasných šéfkuchařů a další bohatý sobotní a nedělní program.

Na čtyřech pódiích budou kuchaři pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, molekulární kuchyni, extrémní catering nebo speciality všemožných zahraničních kuchyní, ale také lahůdky z grilu nebo výbornou kávu v rámci Coffee stage by Siemens. Účastníci mohou show nejen sledovat, ale také se aktivně zapojit.

V sobotu a neděli se na pódiu vystřídají kuchařská esa.

Sobotní program slavnostně před polednem zahájí primátor Českých Budějovic Ing. Jiří Svoboda a hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. Návštěvníci se pak můžou, kromě Zdeňka Pohlreicha, těšit také na Karolínu Kamberskou, mixologa Tomáše Kubíčka nebo Viet Ahn Doana alias Liua ze seriálu Ohnivý kuře.

Nedělní akce se ponese v neméně atraktivním duchu, ale především v duchu většího klidu a pohody. V neděli se na podiích vystřídá Marcel Ihnačák, uznávaný šéfkuchař Radek David, Ivan Vodochodský nebo specialista na kávu Roberto Trevisan.

Součástí festivalu v Českých Budějovicích bude soutěž o Jihočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací jihočeského regionu a okolí se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.

Praktické informace

Místo konání: Areál Výstaviště České Budějovice, Husova Třída 523, České Budějovice

Výstaviště České Budějovice, je známým a ověřeným prostorem, kde se konají společenské a kulturní akce, nejznámější je Země Živitelka. K dispozici budou dva vstupy do festivalového areálu. Hlavní vstup bude přes hlavní bránu areálu Výstaviště z Husovy třídy. Druhý vstup bude z druhé strany areálu Výstaviště, od prodejny Tesco. U obou vstupů budou umístěny pokladny s prodejem vstupenek. Akreditovaní hosté festivalu a výherci soutěží se můžou hlásit u pokladny označené nápisem Akreditace.

Parkování: Parkoviště u hlavního vstupu do Výstaviště z Husovy třídy (vzdálené 50m od areálu festivalu) cena 50,-Kč / auto / den, Parkoviště u OC Tesco (10m od areálu), Parkoviště u prodejny Baumax (150m od areálu).

Kapacita parkovacích míst je omezená, proto doporučujeme zvolit dopravu na festival pomocí MHD.

 


Otevírací doba:

Sobota 6. května 10 – 20 hod

Neděle 7. května 10 – 17 hod.

 

Vstupné:

Na místě: 100,- Kč jednodenní vstup

ZTP a děti do 130cm vstup zdarma

 

Lístky v předprodeji s dárkem!

Do pátku 5.5. mají zájemci poslední možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Výhodná cena vstupenky 100 Kč obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 Kč v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla. 

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook