Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Vyhlášení Pražské restaurace roku a michelinští kuchaři

Pražským Bosch Fresh Festivalem se završilo téměř dvouměsíční putování Bosch Fresh Festivalů po celé České republice, od Brna, přes Plzeň, Pardubice až do hlavního města. Poslední den festivalu přinesl michelinské kuchaře a v neposlední řadě Pražskou restaurací roku.

„Letošní ročník se vydařil nad očekávání, počasí nám přálo ve všech destinacích, byli jsme překvapeni milými reakcemi návštěvníků, dobrá se ukázala i spolupráce se zahraničními účastníky – v Praze Thajská ambasáda s věhlasným kuchařem Chumpolem Jangprai. Děkujeme všem, kteří se na nás přišli podívat a nejen v Praze, ale i ostatních městech. Velmi si této přízně vážíme,“ zhodnotil festival jeho pořadatel, Martin Nauš.

Pražská restaurace roku 2016
Pražskou restaurací roku se stala restaurace REST, která si pro své soutěžní menu připravila Grilované kalamáry s fenyklovým salátem a sépiovým pečivem / Marinovaný losos v červené řepě s tzatziky a nakládanou okurkou / Grilovaná chobotnice se salátem z černé čočky beluga a salsou verde.

Kuchařské celerity ovládly hlavní stage
Nedělní program na hlavním pódiu a workshop stagi ovládl michelinský kuchař Oldřich Sahajdák, který svým vystoupením podpořil neziskovou organizaci Dejme dětem šanci. Exceloval také známý kuchař Dalibor Navrátil a světově uznávaný šéfkuchař – Chumpol Jangprai, který přijel exklusivně kvůli festivalu na pozvání Thajské ambasády.

Na Grill stage vystoupili s dábělskou show Vojta Hrubý z Chilližrouta, Filip Töpfer předvedl, že i husí játra jsou na grilu skvělá a v neposlední řadě se předvedl guru přes koření – David  Jurásek, jehož famózní koření budou moct lidé zakoupit již v srpnu v nové největší  prodejně koření a bylinek v Praze v Dejvické pasáži.

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook