Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

BOSCH FRESH FESTIVAL v Praze nabídl gurmánské speciality a uzavřel tak putování po celé ČR

Více než 16tisícová účast na pražském Bosch Fresh Festivalu, potěšila pořadatele i účastníky. Poslední červnový víkend se tak symbolicky uzavřelo letošní putování festivalů po celé České republice. Bosch Fresh Festival se letos konal nově v Brně a dále putoval do Plzně, Pardubic a hlavního města. Celkově na všechny festivaly přišlo takřka neuvěřitelných 100 000 návštěvníků. Nejenom v Praze mohli návštěvníci zažít klasickou i netradiční gastronomii a kuchařské show slavných šéfkuchařů. V Praze se také soutěžilo o Pražskou restauraci roku, kterou se stala restaurace Rest. 

„Návštěvníci i kuchaři si festivalový víkend skvěle užili. Kuchaři lákali okolo chodící návštěvníky na své speciality, kterým málokdo odolal. Letošní program Bosch Fresh Festivalu byl plný exotiky, ale i tradiční kuchyně. Děkujeme všem, kteří se na nás přišli podívat a nejen v Praze, ale i ostatních městech. Velmi si této přízně vážíme,“ říká Petr Jirásek, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Zdeněk Pohlreich ve své malované košili exceloval
Začátkem festivalu provázel Zdeněk Pohlreich, který přijel ve své barevně malované košili a uvařil vepřová líčka v asijském stylu, Risotto s kalamáry a chorizem nebo Tagliolini s krevetami a rajčaty. Opět ukázal, že jeho kulinářské umění smíchané s osobitým ostrovtipem stále táhne.

Mistrovství ve filetování lososa
Na Zdeňka Pohlreicha navázalo na hlavní stage mistrovství ČR ve filetování lososa pod záštitou společnosti MAKRO, jehož vítězem se stal Martin Kempf, který obhájil, s časem 3 minuty 28 vteřin, loňské prvenství.

Medvědí maso, štír nebo thajská kuchyně

V sobotu se na hlavním pódiu objevil molekulární kuchař Petr Koukolíček, který připravil kromě jiného např. medvědí maso a specialista hmyzí kuchyně Petr Ocknecht zase přichystal štíra nebo sklípkana. Letošní pražský Bosch Fresh Festival spolupracoval s Thajskou ambasádou, která pro exkluzivně pro tuto příležitost pozvala světově uznávaného thajského šéfkuchaře Chumpola Jangpraie až z Bangkoku. Ten vystoupil se svými specialitami v sobotu i neděli na hlavní i  workshop stage. 

Kuchařské celebrity ovládly hlavní stage
Nedělní program na hlavním pódiu a workshop stage ovládl michelinský kuchař Oldřich Sahajdák a dále exceloval známý kuchař Dalibor Navrátil. V rámci grill stage vystoupili s ďábelskou show Vojta Hrubý z Chilližrouta, Filip Töpfer předvedl, že i husí játra jsou na grilu skvělá a v neposlední řadě se předvedl guru přes koření – David  Jurásek. Návštěvníci mohli vyzkoušet také školu čepování piva, párování sýra a vína.

Pražskou restaurací roku se stala restaurace Rest

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Pražské restauraci roku, kterou se stala restaurace Rest. Ta si pro své soutěžní menu připravila Grilované kalamáry s fenyklovým salátem a sépiovým pečivem / Marinovaného lososa v červené řepě s tzatziky a nakládanou okurkou / Grilovanou chobotnici se salátem z černé čočky beluga a salsou verde. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů. 

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook