Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

OC Plzeň Plaza 20. až 22.5.2016

Soutěže o titul Západočeská restaurace roku 2016 se zúčastní pečlivě vybrané TOP restaurace. O tom, kdo tento prestižní titul získá, rozhodnete právě vy návštěvníci společně s odbornou porotou. Konec hlasování bude 22.5. v 15:00. Poté budou hlasy sečteny a vyhlášeny výsledky na hlavním pódiu festivalu a to od 16:00.

HLASUJ A VYHRAJ !

Hlasuj o tom, kdo získá titul Západočeská restaurace roku 2016 a vyhraj ceny v hodnotě 32tis. Kč. Výherce bude vylosován v neděli 22.5. v 16:00 hod na hlavním pódiu festivalu. 

Soutěžní

Saloon Roudná

www.saloonroudna.cz
Na Roudné 17, Plzeň

Menu:

  • Gravad lax - marinovaný losos v zázvoru trhaný salátek s cherry tomaty a mangem, Passionfruit dresing
  • Kachní prso v úpravě Sous-vide s grilovanou lanýžovou polentou, glazovanou karotkou a omáčkou z višní
  • Flat iron steak loupaná hovězí plec s pečenou sezónní zeleninou a fenyklem omáčka Demi-glace

Comix Excelent Urban Pub

www.excelent-comix.cz
Náměstí republiky 14a, Plzeň

Menu:

  • Marinovaný tuňák s krevetími ocásky a kaviárem doplněný nakládanou žlutou ředkví 
  • Hovězí Sashimi s lanýžem, kapari, sušenými tomaty a rukolou 
  • Jemně zauzená vyzrálá loupaná plec doplněná bulgurem servírovaná s marinovanou cuketou

La Boema

www.laboema.cz
Náměstí Kašpara Šternberka, Radnice

Menu:

  • Tataráček z norského lososa medovo-hořčičnou omáčkou, citronovým pepřem a opečeným toastem
  • Smažená paprička jalapeño, plněná holandským sýrem, obalovaná ve stripsové krustě, podávaná s česnekovou zakysanou smetanou s čerstvou pažitkou a bramborovým chlebem
  • Pomalu pečená vepřová líčka s levandulovou omáčkou a jasmínovou rýží s praženými dýňovými semínky

Stará Sladovna

www.starasladovna.cz
Malá ul. 3, Plzeň

Menu:

  • Terinka z divokého kance s kousky švestek a vlašskými ořechy podávaná s karamelizovanými cibulkami v portském víně a cibulovým chlebem
  • Bradlec – uzená a pečená vepřová žebírka se zelnými plackami a chodským zelím
  • Filet z candáta zapečený perníkovou strouhankou podávaný s pomerančovým kondymentem, jarní šťouchané brambůrky

La Provence el Cid

www.elcid.cz
Kopeckého sady 12, Plzeň

Menu:

  • Qualivo hovězí pupek sous vide ,bramborovo – pastiňákové pyré, mech, řepa
  • Qualivo twister plňěný vepřovým hřbetem ala roastbeef, zeleninou, chilli a rajčatovou salsou
  • Domácí těstoviny Fiochi plněné sýrem a hruškou, šafránovo-citrónová omáčka, kaviár z mořských řas

Le Bistro

Plzeň - náměstí Republiky 14

Menu:

  • Grilovné krevety na ananasu, zázvoru a chilli s limetkovým dipem 
  • Batátovo-dýňové noky s orientální omáčkou
  • Limetkový raw cheesecake

Lokál Pod divadlem

lokal-poddivadlem.ambi.cz/cz
Bezručova 315/34, Plzeň-Město

Menu:

  • Hovězí tatarák s topinkou

  • Rajská hovězí pečeně zahuštěná perníkem, domácí houskový knedlík

  • Domácí laskonka s čokoládou

Pivovar & restaurace U Pašáka

www.pivopasak.cz
Poděbradova 12, Plzeň

Menu:

  • PAŠÁKŮV VÝBĚR Z DOMÁCÍCH PRODUKTŮ (DOMÁCÍ PAŠTIKA, ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA, TŘENÁ NIVA S OŘECHY) RYBÍZOVÁ A ČESNEKOVÁ OMÁČKA, CHIPSY ZE SVĚTLÉHO PEČIVA

  • KONFITOVANÁ KRKOVIČKA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU S PERNÍKEM, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S ČERVENOU CIBULÍ, JARNÍ SALÁTEK

  • BRAMBOROVÁ PLACKA S DOMÁCÍMI ŠVESTKOVÝMI POVIDLY, OŘECHOVÝ GRILIÁŠ, CREME FRAICHE ZE SMETANY A PODMÁSLÍ.

Sokolovna Bolevec

sokolovna.janakbros.cz
Plzeň, Ledecká 19

Menu:

  • Trhané vepřové ramínko v naší bramborové placce s cibuládou

  • Pomalu tažená hovězí kližka, smetanová cibule a zapékané bramborové škubánky s uzenou paprikou

  • Tvarohové knedlíčky s makovo-švestkovým rozvarem, tartar z čerstvých jahod

Švejk U Pětatřicátníků

www.svejk.cz
Riegrova 12, Plzeň

Menu:

  • Hovězí Sous Vide připravené z masa plemene HIGHLAND CATTLE z našeho domácího chovu s liškovým ragout, tarhoňa s krémem z máslové dýně

  • Hovězí žebro pomalu pečené ve vlastní šťávě a černém pivu s hořčičnou omáčkou, bramborová buchta

  • Krkovička z přeštického prasátka konfitovaná v rozmarýnovém sádle, pyré z jarního hrášku s čerstvou mátou, opečená staročeská škubánková placička

Uctívaný Velbloud

www.uctivanyvelbloud.cz
Americká 20, Plzeň

Menu:

  • Slovenská kapustnica se sušenými švestkami, uzeným masem a klobásou.
  • Pomalu pečená telecí žebírka marinovaná v medu, hrubozrnné hořčici a tekutém kouři
  • Grilovaná telecí veverka s křenovou espumou a bramborovou kroketou s hříbky, vypraženým špekem a čerstvou majoránkou

Zajíc na pivu

www.zajicnapivu.cz
Doudlevecká 26, Plzeň

Menu:

  • Brasírované zaječí stehýnko, pomalu pečené na pivě s mandlovou kroketou a glazovanou mrkvičkou s jedlou hlínou

  • Pomalu pečené přeštické prasátko s blanšírovanou zeleninkou, silnou šťávou a kváskovým rozpekem

  • Originální pastrami ze spousty nakládaného a zauzeného trhaného hovězího hrudí a krku s kapkou oliváče a čerstvě mletým pepřem

Ristorante Gargáno

www.pizzeria-gargano.cz
Náměstí T.G Masaryka 545/20, Plzeň – Jižní Předměstí

Menu:

  • Lazagna Bolognese - Domácí boloňské lazaně připravené tradičním italským způsobem
  • Pizza Prosciutto di Parma e rucola - Pizza s parmskou šunkou a rukolou
  • Tiramisu - Nejznámější italský dezert

Nesoutěžní

Molecular Base a Extrémní catering

extrémní catering a molekulární kuchyně šéfkuchaře Petra Koukolíčka

www.molekularnicatering.cz
CHUŤPOINT - Dělnická 13, Praha 7

Menu:

RESTAURACE BUDE OTEVŘENA V SOBOTU A NEDĚLI

  • Pomalu pečený medvěd na zelenině a tmavém pivu, bramborové lokše

  • Satay z krajty na špízku v teriyaki marinádě, batátové pyré

  • Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce

  • Filovaný steak z krokodýla s espuma pěnou z kokosového mléka a červené kari pasty, rýžové nudle se sezamovým olejem

  • Žabí stehýnka pečená s bylinkami na BEZLEPKOVÉM kuskusu s černou quinou, pěna z medvědího česneku, červená řepa

  • Nakládaný hermelín s chilli perličkami a chlebovým crisp

  • Peprmintový likér „Zelená“ v kostce

  • Kouřící drinky

Šach Mat - hmyz na talíři

šéfkuchař Petr Ocknecht

www.sach-mat.cz
Purkyňova 29, Plzeň

Menu:

  • Blanšírovaní cvrček na másle s bagetkou

  • Limetkový cheesecake se sušenými sarančaty

  • Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině, macerovaný na rumu Presidente 15 aňos od společnosti RUMAKO

  • Štír macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku

  • Sklípkan růžový macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku

Husí Játra

www.husijatra.cz
Na Bojišti 12-14, Praha 2

Menu:

  • Zauzený kachní jazyk se salátkem z divokých hub

  • Kachní gulášovka s pěnou z medvědího česneku a bramoborvým chipsem

  • Husí játra Foie gras s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem

  • Zmrzlina Foie gras

Makro

www.makro.cz
Obchodní 2, Plzeň

Menu:

  • tataráčky z čerstvého hovězího masa a lososa

Způsob dochucení bude dle výběru zákazníka - Český, Francouzský, Italský, Mexický, Korejský či Thajský.

Kaiser Franz

www.facebook.com/KaiserFranzCZ
Na Větrově 201/50, Praha 4

Menu:

  • Bacon Cheese Burger (hovězí pupek, anglická slanina, sýr gouda, domácí majonéza, zelenina, originální bulka)
  • South Carolina Pulled Pork Sandwich (pomalu pečený vepřový z přeštického pašíka, jemný salát coleslaw, sýr cheddar, originální bulka)
  • Roybeef Pastrami Sandwich (hovězího hrudí marinovaného v soli a bylinkách, kvašená okurka, pikantní majonéza, originální bulka)

Král Sýrů

Zážitková ochutnávka specialit Krále Sýrů zkombinovaná s molekulární kuchyní Vladislava Stupariče a vynikajícími víny z www.ocenenavina.cz

www.kralsyru.cz
PRIBINA - Hesov 421, Přibyslav

Menu:

  • Král Sýrů KRÉMOVÝ se šátečky z listového těsta plněnými dušenými hruškami s mangem a espumou z pražených ořechů a hnízdečkem z rukoly s medovo-hořčicovým dresinkem + Sauvignon blanc & Semillon barrique, Ch. Haut Peyrous BLANC, GRAVES, Bordeaux, 2013

  • Král Sýrů HERMADUR s toastem plněným karamelizovanou cibulí s octem balsamico, doplněným perlou ze sušených švestek s badyánem a slaninovou vzdušnou pěnou + Gewurtztraminer, Pierre Henri Ginglinnger, Alsace, 2014

  • Král Sýrů NEBESKÝ se smaženými jahodami v těstíčku se zeleným pepřem, tataráčkem z červené řepy a sněhem z burákového másla + Cabernet Sauvignon, La Villette, 2014

REST

speciality z moře

www.restrest.cz
Praha 4 - Podolí, Podolské nábřeží 6/34

Menu:

  • Grilovaný soft shell krab v sépiové bulce s šafránovou majonézou

  • Chobotnicový salát s fenyklem a koriandrem

  • Grilované kalamáry s aioli v napařované sépiové bulce

Catler

šéfkuchař Dalibor Navrátil

www.catler.cz
Černokostelecká 2111, Praha 10

Menu:

  • Grilovaný burger z jehněčího marinovaného plecka s medovou hruškovou omáčkou a rozpečeným sýrem Monti Jack
  • Pečená panenka v kuřecí faši a bílém chlebovém těstě Tramenzzini podávané s máslovým pórkem a omáčkou z grilovaných Foiegrai
  • Grilovaný čerstvý losos Graved Lax s domácí majonézou s výtažkem citrusových plodů, podávaný s kaviárem z pečeného lilku a sýru Pecorino

Barkona Snails

Šnečí a houbová farma

www.barkona-snails.eu
Staškova 520/16, Olomouc

Menu:

  • Šneci po burgundsku 
  • Šnečí paštika se šnečím kaviárem 
  • Šnečí polévka se šnečím knedlíčkem

Hellmann’s

food truck

www.hellmanns.cz

Menu:

  • Tuňákový burger - sezamová houska, grilovaný tuňák, tatarská omáčka s bylinkovou gremuladou, salát mesclun
  • Krevetový burger - sezamová houska, grilované krevety, chilli salát, tatarská omáčka s citronovo koriandrovim freshem 
  • Portobello burger - sezamová houska, tatarská omáčka s červenou repou, portobelo s timianem, cibulka, nakládaný beraní roh, mix mladých salátků
Copyright © 2018 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook