Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Plzeňský BOSCH FRESH FESTIVAL zažil rekordní počet návštěvníků

Tradiční gurmánský festival, který již druhým rokem spolupořádá FTV Prima, navštívilo 34 tisíc návštěvníků. Šestý ročník, který proběhl o víkendu 20. – 22. května za OC Plaza Plzeň, se tak stal historicky nejnavštěvovanějším Fresh festivalem. Na největším kulinářském festivalu mohli návštěvníci od pátku do neděle zažít klasickou i netradiční gastronomii a kuchařské show slavných šéfkuchařů. Soutěžilo se také o Západočeskou restauraci roku, kterou se stala restaurace Comix Excelent Urban Pub. 

„Do Plzně jezdíme moc rádi. Je tady krásný prostor, Plzeňáci jsou přátelští, je na nich vidět, že moc rádi jí, pijí a vaří. Už šestým rokem a letošní skvělou účastí nám tady dokazují, že má smysl zabývat se prezentací kvalitní gastronomie a to mě moc těší,“ říká Petr Jirásek, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Známé tváře s výjimečnými pochoutkami

Festival v pátek odstartovala Karolína Kamberská, která měla v Bosch workshop stage mnoho příznivců „Na festivalu jsem již druhý rok a letos výhradně na workshop pódiu. Velmi mě baví interakce s lidmi. Ukázat jim a naučit je, že vaření může být rychlé, kvalitní a chutné,“ říká Karolína Kamberská. Na hlavním pódiu se představila Markéta Krajčovičová se svou show „Božské dorty od Markéty“ a na hlavní stage se vystoupila bloggerka Veronika KOKO Kokešová, která si připravila speciální verzi kulajdy.

 

V sobotu vystoupil na hlavní stage šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který připravil tatarák z tuňáka nebo biftek s omáčkou Bérnaise a bramborovým rosti a připojil i interaktivní show v Bosch workshop stage. Kromě Zdeňka Pohlreicha podpořily sobotní program i známé tváře FTV Prima. Nechyběla Klára Michalová, šéfredaktorka titulu Prima Fresh, která připravila speciální workshop s herci seriálu TV Prima Ohnivý kuře, který u návštěvníků bodoval. Lidé se také mohli zúčastnit sladkého vaření s moderátorkou zpráv, Gábinou Kratochvílovou. Moderátorsky opět excelovaly Sandra Parmová a Monika Leová.

Hlavní hvězdou nedělního programu se stal michelinský kuchař restaurace La Degustation, Oldřich Sahajdák, který na obě stage připravil několik jednoduchých degustačních menu z místních českých surovin. Svým vystoupením podpořil nadaci Dejme dětem šanci.

 

Ochutnat sklípkana, larvy či cvrčky je zážitek na celý život

Tradičně velký úspěch měla v Bosch workshop stage show kuchaře Petra Ocknechta, který letos se svou restaurací připravil novinku v podobě sklípkana růžového na mladém salátku. Mezi nejprodávanější v rámci této zážitkové gastronomie patřili blanšírovaní cvrčci na másle s bagetkou nebo Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině. Návštěvníci si oblíbili také molekulární kuchyni Petra Koukolíčka.

I vína mají módní trendy

Společnost VIA VINI představila na festivalu nové trendy letošního roku, kterými jsou nízkoalkoholická vína s obsahem alkoholu 9% ve všech variantách (bílé, růžové i červené) a také bílá barrique vína, jako například Rulandské šedé barrique ročník 2014 ze sklepů Filip Mlýnek.

Západočeskou restaurací roku se stala Comix Excelent Urban Pub

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Západočeské restauraci regionu, kterou z 15 soutěžních restaurací vyhrála restaurace Comix Excelent Urban Pub. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů.

 

Termíny dalších festivalů:

Pardubice: 18. až 19. června 2016

Praha: 25. až 26. června 2016

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook