Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Dostihové závodiště 18. a 19.6.2016

Soutěže o titul Východočeská restaurace roku 2016 se zúčastní pečlivě vybrané TOP restaurace. O tom, kdo tento prestižní titul získá, rozhodnete právě vy návštěvníci společně s odbornou porotou. Konec hlasování bude 19.6. v 14:00. Poté budou hlasy sečteny a vyhlášeny výsledky na hlavním pódiu festivalu a to od 16:30.

HLASUJ A VYHRAJ !

Hlasuj o tom, kdo získá titul Východočeská restaurace roku 2016 a vyhraj ceny v hodnotě 30tis. Kč. Výherce bude vylosován v neděli 19.6. v 16:30 hod na hlavním pódiu festivalu. 

Soutěžní

Noor

www.noor.cz
V Kopečku 76/10, Hradec Králové

Menu:

  • Tradiční damašský předkrmový talíř
  • Mini mix gril Noor
  • Datlový koláček "Mamul"

Fortna

www.fortna.cz
Fortenská 43, Chrudim

Menu:

  • Hovězí roastbeef s maltézskou omáčkou, podávaný v síťovém chlebu     
  • Marinovaná kachní prsa, pyré z červeného zelí, karlovarský knedlík          
  • Marcipánový knedlíček s višní, omáčka z pečeného máku                            

Tiburón

www.tiburon-restaurant.cz
třída Míru 68, Pardubice

Menu:

  • Salmorejo - rajčatovo-česneková salsa s bazalkovou pěnou a Jamon Serrano    
  • Pulpo Marinado - marinovaná chobotnice, chřestový mousse, batátový coulis a mangová veloute
  • Paella Valenciana - masová paella s mořskými plody

Hacienda Ranchero

www.haciendaranchero.cz
Za Pasáží 149, Pardubice

Menu:

  • LOSOSOVÉ CEVICHE - marinovaný losos v limetkové štávě s capari a koriandrem, obložené mexickými chipsy 
  • VEPŘOVÉ BURRITO - plněné pomalu pečeným vepřovým masem marinovaným v červené omáčce z  chile ancho, chipotle, cibule, česneku a pomerančové štávy proložené mexickou rýží, tomaty, listovým salátem a sýrem gouda 
  • CHURROS balené ve skořicovém cukru na mangovo/pomerančovém čatní - typický mexický zákusek 

Caffetteria

www.caffetteria.cz
třída Míru 450, Pardubice

Menu:

  • ČERSTVÉ SLÁVKY S CIZRNOVÝM HUMMUSEM - Čerstvé mušle marinované solí, pepřem, olivovým olejem, zakápnuté citrónovou šťávou a posypané petrželí, servírované s cizrnovým hummusem s bottargou – sardským kaviárem, peperoncinem a nasekanou petrželí. To vše podávané se sardským chlebem – pane carasau.  
  • ČERSTVÉ NEVAŘENÉ KREVETY NA GRILU - Marinované medem a bílým vínem, podávané s rukolou a olivovým olejem.
  • TATARÁK Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S POMERANČOVOU ZMRZLINOU - Nakrájený na malé kousky, dochucený pomerančovou šťávou, fenyklem, pepřem a solí. Servírovaný s kopečkem italské zmrzliny z červeného pomeranče.

U Kolji

www.ukolji.cz
Mařákova 365, Litomyšl

Menu:

  • Pravý ukrajinský boršč se zakysanou smetanou a marinovanou červenou řepou
  • Kachní prsa upravena do růžova, omáčka ze sušených švestek s kapkou domácí slivovice, bylinkový brambor
  • Hovězí loupaná plec na červeném víně a divokém koření, restované žampiony, zeleninový chips a mačkaný brambor

 

St. Patrick

www.stpatrick.cz
Anenská 2641, Pardubice

Menu:

  • Grilovaný špíz s kozím sýrem a slaninou na rukolovém salátku s bylinkovým krutónem
  • Pečený králík na bílém víně podávaný se zapečenými králičími jatýrky se slaninou a s pyré z batátových brambor
  • Dorůžova pečený irský roastbeef s bylinkovou nádivkou, redukcí z červeného vína a ostružin, dušená karotka s celerem a opečenou bramborou

Na Bídě

www.nabide.cz
Masarykovo náměstí 32, Chrudim

Menu:

  • Marinované vepřové koleno v domácí chlebové bulce s nakládanou cibulkou a salátem z červené řepy, zelí, křenu a jablek 
  • Pečené kachní prso s restovaným višňovým zelím a perníkovým knedlíkem 
  • Náš čokoládový Fondánt se stracatelovým chipsem a višňovo-badyánovou omáčkou

Dašické sklepy

www.dasickesklepy.cz
Komenského 27, Dašice

Menu:

  • Selečí paštika balená do uzeného boku s domácí meruňkovou marmeládou, bageta s přepuštěným bylinkovým máslem
  • Konfitované kachní prso špikované uzeným bokem s ovocným červeným zelím a špekovým knedlíkem
  • Vepřová žebra marinovaná v medovo-pikantní marinádě, jablečný křen, čerstvý chéb

Penzion Fajn

www.penzion-fajn.com
Žižkova 770, Pardubice-Svítkov

Menu:

  • Domácí noky míchané s čerstvou cuketou, sušenými rajčátky, česnekem a trhaným hovězím masem sypané parmazánem
  • FOCCACIA CON PROSCIUTTO CRUDO (mozzarella, parmská šunka, rukola, cherry rajčátka v domácím bazalkovém pestu, parmazán)
  • Domácí citronový sorbet 

U Bílého koníčka

www.ubilehokonicka-pce.cz
Pernštýnské náměstí 60, Pardubice

Menu:

  • Pikantní kyselá polévka Peking
  • Sušené hovězí v pikantní sladkokyselé omáčce
  • Sushi: 2ks Maki losos, 2ks California maki se sezamem plněné lososem, krabím masem, avokádem a okurkou, 1ks Nigiri losos

Nesoutěžní

Molecular Base a Extrémní catering

extrémní catering a molekulární kuchyně šéfkuchaře Petra Koukolíčka

www.molekularnicatering.cz
CHUŤPOINT - Dělnická 13, Praha 7

Menu:

RESTAURACE BUDE OTEVŘENA V SOBOTU A NEDĚLI

  • Pomalu pečený medvěd na zelenině a tmavém pivu, bramborové lokše

  • Satay z krajty na špízku v teriyaki marinádě, batátové pyré

  • Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce

  • Filovaný steak z krokodýla s espuma pěnou z kokosového mléka a červené kari pasty, rýžové nudle se sezamovým olejem

  • Žabí stehýnka pečená s bylinkami na BEZLEPKOVÉM kuskusu s černou quinou, pěna z medvědího česneku, červená řepa

  • Nakládaný hermelín s chilli perličkami a chlebovým crisp

  • Peprmintový likér „Zelená“ v kostce

  • Kouřící drinky

Šach Mat - hmyz na talíři

šéfkuchař Petr Ocknecht

www.sach-mat.cz
Purkyňova 29, Plzeň

Menu:

  • Blanšírovaný cvrček na másle s bagetkou

  • Limetkový cheesecake se sušenými sarančaty

  • Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině, macerovaný na rumu Presidente 15 aňos od společnosti RUMAKO

  • Štír macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku

  • Sklípkan růžový macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku

REST

speciality z moře

www.restrest.cz
Praha 4 - Podolí, Podolské nábřeží 6/34

Menu:

  • Grilovaný soft shell krab v sépiové bulce s šafránovou majonézou

  • Chobotnicový salát s fenyklem a koriandrem

  • Grilované kalamáry s aioli v napařované sépiové bulce

Husí Játra

www.husijatra.cz
Na Bojišti 12-14, Praha 2

Menu:

  • Zauzený kachní jazyk se salátkem z divokých hub

  • Kachní gulášovka s pěnou z medvědího česneku a bramoborvým chipsem

  • Husí játra Foie gras s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem

  • Zmrzlina Foie gras

Barkona Snails

Šnečí a houbová farma

www.barkona-snails.eu
Staškova 520/16, Olomouc

Menu:

  • Šneci po burgundsku 
  • Šnečí paštika se šnečím kaviárem 
  • Šnečí polévka se šnečím knedlíčkem

Střední Průmyslová škola Potravinářství a služeb Pardubice

www.spspas.cz
náměstí Republiky 116, Pardubice

Menu:

  • Paštika z drůbežích jater, máslový toast, brusinky
  • Bramborák plněný masovou směsí z vepřové kotlety, salát z červeného zelí
  • Čokoládovo malinový mousse
  • Sýrové tyčinky 
  • Cereální sušenky 
  • Kokosky 
  • Medové řezy 
  • Pistáciové čtverečky
  • Karamelová srdíčka

Král Sýrů

Zážitková ochutnávka specialit Krále Sýrů zkombinovaná s molekulární kuchyní Vladislava Stupariče a vynikajícími víny z www.ocenenavina.cz

www.kralsyru.cz
PRIBINA - Hesov 421, Přibyslav

Menu:

  • Král Sýrů KRÉMOVÝ se šátečky z listového těsta plněnými dušenými hruškami s mangem a espumou z pražených ořechů a hnízdečkem z rukoly s medovo-hořčicovým dresinkem + Sauvignon blanc & Semillon barrique, Ch. Haut Peyrous BLANC, GRAVES, Bordeaux, 2013

  • Král Sýrů HERMADUR s toastem plněným karamelizovanou cibulí s octem balsamico, doplněným perlou ze sušených švestek s badyánem a slaninovou vzdušnou pěnou + Gewurtztraminer, Pierre Henri Ginglinnger, Alsace, 2014

  • Král Sýrů NEBESKÝ se smaženými jahodami v těstíčku se zeleným pepřem, tataráčkem z červené řepy a sněhem z burákového másla + Cabernet Sauvignon, La Villette, 2014

Makro

www.makro.cz
Rovná 181, Hradec Králové - Březhrad

Menu:

  • tataráčky z čerstvého hovězího masa a lososa

Způsob dochucení bude dle výběru zákazníka - Český, Francouzský, Italský, Mexický, Korejský či Thajský.

Hellmann’s

food truck

www.hellmanns.cz

Menu:

  • Tuňákový burger - sezamová houska, grilovaný tuňák, tatarská omáčka s bylinkovou gremuladou, salát mesclun
  • Krevetový burger - sezamová houska, grilované krevety, chilli salát, tatarská omáčka s citronovo koriandrovým freshem 
  • Portobello burger - sezamová houska, tatarská omáčka s červenou repou, portobelo s tymianem, cibulka, nakládaný beraní roh, mix mladých salátků

Lal Qila

The Indian Restaurant

www.lalqila.cz
Italská 30, Praha 2 - Vinohrady

Menu:

  • Jehněčí Korma s Basmati rýží a čerstvým česnekovým chlebem
  • Kuřecí Tikka Masala s citronovou rýží a česnekovým chlebem s chilli
  • Kuřecí Vindaloo s citronovou rýží a kokosovým chlebem (OSTRÉ)
Copyright © 2018 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook