Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Neděle přinesla exotickou kuchyni a Východočeskou restauraci roku

Dnes proběhl druhý, závěrečný den festivalu v Pardubicích. Po včerejší rekordní účasti se dnešek nesl hlavně v duchu klidu a pohody s exotickými pokrmy a na závěr vyhlášením Východočeské restaurace roku.

Vítězem se stala restaurace Fortna
Návštěvníci a odborná porota, složená z vystupujících šéfkuchařů, po celou festivalu hlasovali o Východočeskou restauraci roku, kterou se letos stala restaurace Fortna.  Pro návštěvníky připravila degustační menu: Hovězí roastbeef s maltézskou omáčkou, podávaný v síťovém chlebu / Marinovaná kachní prsa, pyré z červeného zelí, karlovarský knedlík / Marcipánový knedlíček s višní, omáčka z pečeného máku. Hlavní cenu předal Hejtman pardubického kraje, JUDr. Martin Netolický.

 Krokodýl na červeném kari a menu východního středomoří
Program byl dnes opět postaven na zajímavých kuchařích. Na hlavním pódiu se vystřídali, molekulární kuchař Petr Koukolíček, který připravil kromě jiného Krokodýla v červené kari pastě, černou quinoou a pěnou z medvědího česneku. Program na hlavním pódiu obohatil syrský kuchař Malaz Al Youssef se svým menu východního středomoří. Nechyběl ani populární kuchař Marcel Ihnačák, který vsadil na staročeské menu  - jatrová paštika, kroupy s kachním masem a fazolemi a povidlové tašky a Ivan Vodochodský se svým zeleninovým krémem s hlívou a dalšími pochoutkami. Ivan Vodochodský také exceloval na Grill stagi.

S letošním ročníkem pardubického festivalu jsme velmi spokojeni. Lidí přišlo opravdu hodně a věříme, že byli spokojeni. Snažili jsme se festival posunout zase o kus dále, ať už výběrem kuchařů, kteří předvedli své show, tak třeba pestrostí menu restaurací.  Sešly se nám zde kuchyně mexické, středomořské, syrská kuchyně, ale i tradiční česká kuchyně v moderním pojetí. Doufáme, že se nám podařilo navodit příjemnou atmosféru a že k nám lidé zase příští rok zavítají.“ říká Martin Nauš, pořadatel festivalu.

 

 

 

Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook