Gurmánský festival
dobrého jídla a pití

Závěrečný den prvního Bosch Fresh Festivalu přinesl hmyzí překvapení

Poslední den festivalu přinesl soutěže, známé tváře a kulinářské zážitky, na které museli i otrlí gurmáni sbírat odvahu. V neděli se podařilo navázat na více než povedený první festivalový den díky skvělému počasí, jídlu a atmosféře.

 Marcel Ihnačák, šéfkuchař: „Byl jsem mile překvapený velkým množství lidí. Atmosféra byla skvělá a myslím, že první brněnský festival se povedl po všech stránkách. Už teď se těším na další ročník.“ 

Petr M. Brno: „Jelikož to bylo letos poprvé, tak jsem nevěděl, co mám od festivalu čekat. A musím přiznat, že jsem nadšený. Bylo pořad co dělat, nebyla žádná nuda a jsem plný zážitků. Neřekl bych, že díky jídlu budu plný dojmů. Příští rok půjdu rozhodně zas.

Na úvod jídlo z kuchařské Olympiády
Program na hlavní stage zahajoval Petr Erin Kovac, finalista Kuchaře roku 2015/16, který představil jehněčí hřebínek v bylinkové krustě, purée z červené řepy, baby brambůrky obalené v černém seznamu, karotka a romanesco restované na másle s lesním ovocem a smržem plněným fáší z oštiepku a mandlí. S tímto pokrmem pojede Petr v říjnu i na kuchařskou olympiádu do Německého Erfurtu.

Ochutnat sklípkana, larvy či cvrčky je zážitek na celý život
Tradičně velký úspěch měl v Bosch workshop stage s kuchařem Petrem Ocknechtem, který se zabývá entomofágií. Ve stanu bylo plno a spousta lidí v hledišti chtěla ochutnat upražené larvy nebo cvrčky. Petr Ocknecht letos se svou restaurací připravil novinku v podobě sklípkana růžového na mladém salátku. Tuto zvláštní specialitu, která stála 450 Kč se odvážilo ochutnat 14 lidí. Tradičně nejprodávanější v rámci této zážitkové gastronomie byli Blanšírovaní cvrčci na másle s bagetkou nebo Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině.

I vína mají módní trendy
Společnost VIA VINI představila nové trendy letošního roku, kterými jsou nízkoalkoholická vína s obsahem alkoholu 9% ve všech variantách (bílé, růžové i červené) a také bílá barique vína, jako například Rulandské šedé barique ze sklepů Filip Mlýnek, které by hlavní sommeliér Tomáš Čepek doporučil právě třeba ke zmiňovanému sklípkanovi.

Jihomoravskou restaurací roku se stala La maison du Marché
Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Jihomoravské restauraci regionu, kterou z 15 soutěžních restaurací vyhrála restaurace La Maison du Marché. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů.

       
Copyright © 2024 Pigs Production s.r.o. a Motor AG s.r.o. | Kontakt | Web od Beneš & Michl
facebook