Plzeň Praha Pardubice

Prima FRESH Festival je v plném proudu, dorazit můžete i v neděli

Kuchařské show známých osobností, gurmánská menu špičkových restaurací, nabídka desítek druhů piv malých pivovarů, česká i moravská vína. To všechno nabízí Prima FRESH Festival, který již dnes otevřel brány milovníkům dobrého jídla a pití a zavře je až v neděli 7. června ve večerních hodinách, kdy bude slavnostně vyhlášena Restaurace Fresh Festivalu Praha 2015 a Pivo Fresh Festivalu Praha 2015. Dnes si do Letenských sadů našlo cestu i přes úmorné vedro osm tisíc návštěvníků. 

Hosté dnešního dne mohli na hlavním podiu vidět například Zdeňka Pohlreicha či Markétu Hrubešovou, zítra se mohou těšit na kuchaře Romana Pauluse, Jiřího Štifta, Marcela Ihnačáka a také na Milana Václavíka, odborníka na entomofagii.

 „Entomofagie patří mezi netradiční gastronomii. Menu z hmyzu letos obsahuje kromě cvrčka na másle či švába na kuskusu také štíra na rukolovém salátku,“ přibližuje netradiční nabídku Prima FRESH Festivalu Martin Nauš z pořádající agentury Motor AG, s. r. o. Mezi netradiční gastronomii patří také molekulární kuchyně a extrémní catering. Menu pod vedením šéfkuchaře Petra Koukolíčka obsahuje mimo jiné nitrotiramisu, míchaný drink v kostce či kouřící alkoholický nápoj Mojito. Od Petra Koukolíčka se však můžete dočkat také masa z krokodýla či hada nebo žabích stehýnek.

O přízeň návštěvníků se svými degustačními menu uchází 20 TOP restaurací, které usilují o získání titulu Restaurace Fresh Festivalu Praha 2015. Návštěvníci svými hlasy mohou zvolit restauraci, kde jim chutnalo nejvíc. O Restauraci Fresh Festivalu Praha 2015 roku rozhodne i odborná porota, která se bude skládat z osob řad známých kuchařů, účinkujících v hlavním programu Prima Fresh Festivalu. Jejich rozhodnutí bude mít stejnou hodnotu jako celkové pořadí určené hlasy od návštěvníků. Souboj o titul Pivo Fresh Festivalu Praha 2015 pak svádí také 20 pivovarů a minipivovarů, které pro milovníky pěnivého moku připravily opravdové lahůdky. I tohoto hodnocení se zúčastní sami hosté festivalu. „Rozhodli jsme se hlasování podpořit cenami pro hlasující v hodnotě 21 tisíc korun,“ doplňuje organizátor akce Martin Nauš.

 

PRIMA FRESH FESTIVAL V PRAZE

6. a 7. června 2015 v Letenských sadech v Praze

www.freshfestival.cz

Nahoru
youtube