Plzeň Praha Pardubice

Kde jinde ochutnat krajtu či zebru než na Prima FRESH Festivalu?

Chtěli byste ochutnat krajtu, krokodýla, žábu nebo zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pražském Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 6. a 7. června 2015 v Letenských sadech v Praze. Jedním z hlavních hostů festivalu bude mistr extrémní a molekulární kuchyně u nás – šéfkuchař Petr Koukolíček.

Petr Koukolíček se představí v sobotním programu od 13 do 14 hodin při kuchařském workshopu a v areálu festivalu bude mít také dvě netradiční restaurace. „Na pódiu zkombinuji extrémní catering, který je novinkou letošního ročníku festivalu, s moderní molekulární gastronomií. Připravím sous vide medailonek z krajty královské s teriyaki prachem, kuličkou z wasabi a soba nudlemi. Další pochutinou budou jedlé kouřící kameny. Tečku nakonec obstará tiramisu v kapalném dusíku a jahodová rtěnka, jež je opravdu z jahod a dá se sníst. Prostě si budu pohrávat se smysly ochutnávajících,“ říká k připravovanému workshopu Petr Koukolíček.

Nabídka jeho restaurací na FRESH Festivalu nebude o nic nudnější. Jedna z nich bude zaměřena na exotickou kuchyni, především africkou a asijskou. „Návštěvníci budou moci ochutnat maso z krokodýla, krajty, žáby nebo zebry. Budeme podávat například roastbeef ze zebry na africkém chlebu ozdobený jedlými květy. Zebří maso je téměř bez tuku, jemné a velice zdravé. Krokodýl je něco mezi kuřetem a rybou, had se také blíží k rybě či krabovi a žabí maso je vůbec nejjemnější maso, které znám,“ představuje základní položky svého menu avantgardní šéfkuchař a dodává: „Toto jsou delikatesy, které opravdu jen tak neochutnáte. Na FRESH Festivalu budou mít lidé mimořádnou příležitost.“

Druhá z Koukolíčkových restaurací nabídne molekulární nebo také techno-emocionální gastronomii. Tato kuchyně vytváří pokrmy a nápoje z tradičních surovin naprosto netradičními způsoby, které se hodí spíše do chemické laboratoře. V podstatě jde o vytváření nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Návštěvníci si na FRESH Festivalu pochutnají na vyhlášených koktejlech v kostičkách, jinak také amarounech, piňa colada zase bude mít podobu pěny. A hlavně děti nadchnou nealkoholické kouřící drinky.

Prima FRESH Festival se poprvé konal v roce 2011 v Plzni pod značkou Apetit Festival. V letošním roce se díky spolupráci s TV Prima přejmenoval na FRESH Festival a koná se poprvé i v Praze. Návštěvníci Letenských sadů si užijí workshopy a kulinářské show se známými osobnosti či šéfkuchaři a patnáct špičkových restaurací se se svými degustačními menu utká o titul Restaurace FRESH Festivalu Praha. Návštěvníci budou rozhodovat i o nejoblíbenějším pěnivém moku a zvolí si Pivo FRESH Festivalu Praha.

FRESH Festival se bude konat v Letenských sadech v sobotu 6. června od 10 do 21 hodin a v neděli 7. června od 10:00 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 100 korun.

Více informací na www.freshfestival.cz

Nahoru
youtube