Plzeň Pardubice
Ochutnej
Plzeň

Na show Zdeňka Pohreicha bylo opět plno.

Zaplněné hlediště přivítalo hned dvakrát během prvního dne Apetit Festivalu televizní hvězdu – šéfkuchaře Zdeňka Pohreicha, který předvedl kuchařskou show na hlavním pódiu. Ani déšť, který odpoledne dorazil do Plzně, neodradil gurmány, labužníky, milovníky dobrého jídla a pití, aby navštívili Apetit Festival za OC Plzeň Plaza. První den gurmánského festivalu dorazilo 17 500 diváků.

„Jsme velmi potěšeni zájmem návštěvníků. Přesto, že v odpoledních hodinách začalo pršet, neodradilo to diváky a pod deštníky sledovali kuchařské show a ochutnávali lahůdky, které restaurace, kavárny, bary a další podniky připravily,“ uvedl Petr Jirásek z pořádající agentury Pigs Production. První den festivalu kromě kuchařské show Zdeňka Pohreicha měli návštěvníci možnost vidět na pódiu také v roli kuchaře starostu Městského obvodu Plzeň 1 Miroslava Brabce nebo herečku Markétu Hrubešovou. Součástí programu bylo také vyhlášení vítěze soutěže pořádané Plzeňským krajem – Vaříme s regionální potravinou. Na festivalu se uskutečnilo finálové praktické kolo této soutěže, která je určena pro studenty středních škol v Plzeňském kraji. Odborná porota ochutnala jídla připravená třemi soutěžními týmy studentů a jako nejlepší vybrala menu připravené studenty Střední školy zemědělské a potravinářské Klatovy.

Apetit Festival pokračuje nabitým programem i v neděli 18. května. Kromě nabídky 15 TOP restaurací a 20 pivovarů a minipivovarů, mohou návštěvníci ochutnat menu zážitkových restaurací, které servírují živé květy, molekulární speciality, hmyz nebo šneky. Na pódiu se předvede trojnásobný držitel michelinské hvězdy Roman Paulus nebo rytíř francouzského řádu Chaine des Rotisseurs za gastronomii Dalibor Navrátil. O zábavu se postarají komici z pořadu Na stojáka a kapely Ocho Rios a nebo legendární uskupení Vltava.

 

Veškeré informace o festivalu najdete na: www.apetitfestival.cz

 

Nahoru
youtube