Plzeň Pardubice

Východočeskou restaurací roku 2014 je Krčma krále Artuše. Ocenění Pivo Apetit Festivalu Pardubice 2014 si odnesl opět pivovar Svijany

Druhý den Apetit Festivalu na pardubickém závodišti dnes vyvrcholil vyhlášením nejlepší východočeské restaurace a pivovaru roku 2014. Celkového vítěze určili návštěvníci festivalu společně s odbornou porotou, která se skládala z osob z řad známých kuchařů, účinkujících v hlavním programu Apetit Festivalu. Titulem „Východočeská restaurace roku 2014“ se od této chvíle tak může pyšnit restaurace Krčma krále Artuše ze Slatiňan. Ocenění „Pivo Apetit Festivalu 2014“ zvolili milovníci zlatavého moku opět pivovar Svijany.

„V silné konkurenci pivovarů se na druhém místě umístil pivovar U Stočesů z Rokycan a jako třetí pivovar Rampušák z Dobrušky. Čtvrté místo obsadil Pernštejn z Pardubic a páté Rohozec z Malého Rohozce u Turnova. U restaurací bylo tentokrát hlasování rozděleno na dvě části – na část, kdy hlasovali návštěvníci, a na část, kdy hlasovala odborná porota, která se skládala z osob z řad známých kuchařů, účinkujících v hlavním programu Apetit Festivalu. Z nabídky 14 TOP restaurací se tak z celkového vítězství radují ve slatiňanské restauraci Krčma krále Artuše, jako další se umístila restaurace Popular z Hradce Králové a bronzová pozice patří stejně jako loni pardubické restauraci La Cabaňa,“ seznámil s výsledky Martin Nauš z pořádající agentury Motor AG, s. r. o. Mezi návštěvníky zvítězila pardubická restaurace St. Patrick, na druhém místě se umístila Krčma krále Artuše ze Slatiňan, třetí byla chrudimská restaurace Na Bídě, čtvrté místo obsadila pardubická La Cabaňa a páté královéhradecký Park Golf. U odborníků zvítězila slatiňanská Krčma krále Artuše, druhé místo u nich obsadil královéhradecký Popular, třetí místo Kramářova chata ze Suchého vrchu, čtvrté místo pardubická restaurace U Dvou kohoutků a páté místo rovněž pardubická La Cabaňa.

 

Druhý ročník Apetit Festivalu v Pardubicích zaznamenal výbornou návštěvnost. Za dva dny dorazilo na festival 26 tisíc návštěvníků. Ti mohli zhlédnout kuchařské show známých osobností, ochutnat gurmánská menu špičkových restaurací, „okoštovat“ desítky druhů piv, česká i moravská vína. Kromě show Zdeňka Pohlreicha, Romana Sahajdáka či Marcela Ihnačáka návštěvníky zaujal například i Petr Ocknecht, odborník na přípravu pokrmů z hmyzu, a Petr Koukolíček, který se specializuje na molekulární gastronomii. Připraveny však byly i koncerty a to nejlepší ze zábavných stand-up comedy.

 

Nahoru
youtube