Plzeň Pardubice

Kuchařská reality show přímo na pódiu na Apetit Festivalu v Pardubicích

U sporáku na kuchařské stage se vystřídají osobnosti české gastronomie jako Pohlreich, Sahajdák, Ocknecht, Lucque nebo Koukolíček. Pořadatelé Apetit Festivalu letos nasadili laťku opět hodně vysoko a gurmáni budou moci ochutnat například italskou gastronomii od mistra ve svém oboru, chybět nebude ani hmyzí menu či lahůdky molekulární kuchyně.

Mezi televizním publikem velmi oblíbený Zdeněk Pohlreich je již stálicí festivalu a i letos přichystal vynikající menu pod názvem „Rozpal to, šéfe!“. Připravovat bude Spaghetti al Carbonara s letním lanýžem, New style Sashimi z mořského vlka – Nobu a jako sladkou tečku jablečný koláč s omáčkou z Calvadosu. Druhé festivalové menu bude obsahovat tatarák z hovězího s ančovičkami kapary a křepelčím vejcem, salát s kořeněným králičím hřbetem, kuřecí supreme s chřestem a „papa al Pomodoro“, toskánskou chlebovou polévkou. V poslední době si ale sám nejvíc pochutnal na japonském jídle a radost mu udělalo otevření vlastní restaurace. „Jsem moc rád, že jsme s Markem Horou otevřeli japonskou restauraci Yamato, na pražských Vinohradech,“ říká Zdeněk Pohlreich, jehož kuchařskou show budou moci diváci zažít hned dvakrát, a to v sobotu 21. června od 12:00 a od 16:00 hodin.

Už v loňském roce mohli gurmáni vyzkoušet hmyzí speciality, letos kuchař Petr Ocknecht do Pardubic dorazí znovu. Přímo před zraky diváků připraví cvrčka na másle s pečivem, smaženého švába na chutney nebo štíra na rukolovém salátku. Sám si ovšem nejvíc pochutná na obyčejném chlebu. „Mám rád čerstvý chléb s máslem. Pokud bych si měl vybrat v restauraci, tak si dám dušená líčka na víně,“ říká specialista na přípravu pokrmů z hmyzu Petr Ocknecht, jehož kuchařská show začíná v neděli 22. června ve 14:00 hodin.

Italská kuchyně přímo z v podání rodilého Itala, i to nabídne Apetit Festival. Majitel několika známých pražských restaurací a kuchař Riccardo Lucque bude vařit v neděli 22. června od 15:00 hodin.

Zapomenout nemůžeme ani na Oldřicha Sahajdáka, který přímo na pódiu připraví bramborové škubánky s pražskou šunkou, pstruha s podmáslím a karotku s rakytníkem. Show držitele Michelinské hvězdy vypukne v neděli 22. června od 12:00 hodin.

Molekuly bude spojovat a rozdělovat, aby ve výsledku nabídnul parmskou šunku ve formě kaviáru nebo míchaný drink v kostce, makromolekulární kuchař Petr Kokukolíček. Jeho show budete moci vidět v sobotu 21. června od 19:00 hodin.

 

Kompletní seznam všech pokrmů, které se budou přímo na kuchařském pódiu připravovat, najdou návštěvníci na webu http://www.apetitfestival.cz/pccz/program.htm

Nahoru
youtube