Plzeň Pardubice
Ochutnej
Plzeň
Pohlreich: Nejezte lžící z misky

Pohlreich: Nejezte lžící z misky

Kuchař známý svými kritickými názory na kuchařské umění - Zdeněk Pohlreich už je stálým hostem plzeňského Apetit Festivalu. Letos na třetím ročníku této akce tomu nebude jinak a navíc jeho kuchařskou show bude možné vidět v jediný den dokonce dvakrát. V sobotu 18. května předvede kuchařské umění na hlavním pódiu od 12.00 a také od 16.00 hodin. Zdeněk Pohlreich také zasedne v čele poroty soutěže „Vaříme s regionální potravinou“, která vyvrcholí praktickým kolem právě na Apetit Festivalu za OC Plzeň Plaza. Zdeněk Pohlreich odpověděl před začátkem festivalu na několik otázek i na to jak, nepřibrat.

 

Kdy jste byl naposledy na jídle ve fastfoodu?

Asi před 10 dny jsme si koupili pizzu s sebou, pro syna i pro sebe. Pokud to skutečně musí být, jím v KFC. Ať je to jak chce, chuť jejich originálního receptu je prostě výborná.

Nenapadlo Vás někdy, že byste mohl dělat nějakou jinou profesi? Co by to bylo?

Napadlo mě to mockrát, ale jsem rád, že to dopadlo takhle. Chtěl jsem být muzikantem, ale tohle je lepší. Rád bych do budoucna učil na odborné škole děti, které budou mít o naší profesi skutečný zájem.

Říká se, že láska prochází žaludkem. Máte nějaký osvědčený recept, kterým lze zapůsobit na ženu?

Já myslím, že chlap musí hlavně něco umět a umět se postarat.

Vaříte doma nebo to raději přenecháváte manželce?

Vařím doma rád, a snad i dobře.

Myslíte si, že tradiční česká kuchyně nemůže do budoucna přežít?

Pokud je to ta o tunách omáček s knedlíkem, kolenech, tak jek se to dělá dneska, tak doufám, že ne. Já nechci opakovat minulost a tahle tradice se mi po pravdě řečeno vůbec nelíbí.

Jak se díváte na zájem mladých lidí o kuchařské kurzy?

Je to zcela logické. Lidi potřebují skutečné hmatatelné zážitky, něco na co se dá skutečně spolehnout.

Jako kuchař se u jídla pohybujete denně. Máte nějakou radu, jak nepřibírat na váze a zároveň si pochutnat na dobrém jídle?

Nežrat a cvičit! Ale vážně, jíst je třeba v klidu, častěji v menších dávkách. Nejíst ve stoje, během práce a lžící z misky.

 

 

Apetit Festival se uskuteční za OC Plzeň Plaza ve dnech 18. a 19. května 2013

www.apetitfestival.cz

 

youtube