Plzeň Pardubice
Ochutnej
Plzeň

APETIT FESTIVAL 2013

Už potřetí se do Plzně sjedou kuchařské osobnosti a své umění předvedou vybrané restaurace a pivovary. Pro gurmány je totiž připraven již třetí ročník gastronomické slavnosti - Apetit Festival, který bude bohatší a zajímavější a opět dorazí i Zdeněk Pohlreich. Ochutnat bude ale možné i pokrmy z hmyzu.

Na festival letos dovezeme další známá kuchařská jména. Kromě tradičního hosta, Zdeňka Pohlreicha, uvidí návštěvníci ´Kluky v akci´ Ondřeje Slaninu a Filipa Sajlera, ´Peklo na talíři´ v podání Romana Vaňka a také držitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Netradiční vaření, a to z hmyzu, předvede Petr Oknecht. Z loňska návštěvníkům známou molekulární gastronomii doveze Petr Koukoulíček a vařit bude také Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz.

Kromě českých špičkových kuchařů se návštěvníkům představí řada vybraných restaurací, barů, kaváren a minipivovarů. Výběru pivovarů a hlavně minipivovarů jsme letos věnovali značné úsilí, proto věříme, že budou milovníci piva spokojeni. Chybět nebudou ani kvalitní moravská a zahraniční vinařství, jejichž stánky budou tentokrát umístěny na hlavní ploše festivalu.

Návštěvníci i letos budou vybírat z nabízených menu to, které jim nejvíce zachutnalo a budou moci hlasovat pro „Západočeskou restauraci roku 2013“ a „Pivovar roku 2013“ navíc díky tomu získají možnost vyhrát ceny za 12.000 Kč, které si mezi sebe rozdělí dva vylosovaní návštěvníci.

Postaráno bude i o děti, a to přímo v RIO MARE dětském koutku. Předchozí ročníky festivalu navštívilo více než 30 tisíc návštěvníků, pro které bude letos připraveno ještě více míst k sezení, a to i v parku přímo pod stromy.

 

Zábavní program festivalu zpestří vystoupení komiků z projektu Na Stojáka. Na pódiu se objeví například Miloš Knor, Richard Nedvěd a trapnomagie, Daniel Čech, Karel Hynek. Hudební program obstará Janek Ledecký & Band nebo kapela Brutus.

I tento rok je Apetit Festival hostitelem finálového kola „Vaříme s regionální potravinou". Soutěž vyhlašuje Plzeňský kraj a je určena pro žáky středních škol Plzeňského kraje. Praktické finálové kolo soutěže se uskuteční v sobotu 18. května od 14.00 hodin a včele poroty, která bude žáky hodnotit, zasedne Zdeněk Pohlreich.

 

Hlasování v kategoriích „Západočeská restaurace roku 2013“ a „Pivovar roku 2013“

Soutěže o titul Západočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013 se zúčastní pečlivě vybraných 15 TOP restaurací a 20 pivovarů. O tom, kdo tento prestižní titul získá, rozhodnete právě Vy. Konec hlasování bude 18.5. v 19:00, kdy bude proveden mezisoučet a 19.5. v 15:00. Poté budou hlasy sečteny a vyhlášeny výsledky na hlavním pódiu festivalu a to od 17:00.

 

HLASUJ A VYHRAJ !

Hlasuj o tom, kdo získá titul Západočeská restaurace a Pivovar roku 2013 a vyhrajte ceny v hodnotě 12.000 Kč. Výherce ceny bude losován každý den festivalu a to 18.5. ve 20:00 a 19.5. v 17:00 na hlavním podiu festivalu.

 

web soutěž

 

Pravidla:

1) Každý návštěvník dostane u vchodu vstupenku s kupony pro odtrhnutí pro Západočeskou restauraci roku 2013 a Pivovar roku 2013.

2) Kupony se vhazují do centrálního boxu umístěného na hlavní ploše. (stan označený symbolem soutěž)

3) Od každého návštěvníka si kupony přebere hosteska, která lístek označí soutěžním číslem požadované restaurace/pivovaru a vhodí ho do boxu.

Pokud chce být návštěvník zařazen do slosování o ceny od partnerů soutěže v hodnotě 12.000 Kč, napíše na kupon své telefonní číslo, na které ho budeme v případě vylosování kontaktovat.

4) Termín hlasování a předání cen.

18.5. od 10:00 do 19:00, poté bude udělán mezisoučet hlasů pro Západočeskou restauraci roku 2013 a Pivovar roku 2013 a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen vylosovanému návštěvníku a zveřejnění mezivýsledku soutěže dojde v 17:00 na hlavním podiu festivalu.

 

19.5. od 10:00 do 15:00, kdy bude sečteny hlasy pro Západočeskou restauraci roku 2013 a Pivovar roku 2013 a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen vylosovanému návštěvníku a zveřejnění výsledku soutěže dojde v 17:00 na hlavním podiu festivalu.

Informace a organizační řád festivalu:

Vstup do festivalového areálu

Jediný vstup do festivalového areálu, najdete v nultém patře OC Plzeň Plaza. Budou zde umístěny kasy, ve kterých budou k zakoupení vstupenky. Pokud budete mezi hosty festivalu, najdete zde i guest list.

Vstupenky

Informace naleznete ZDE

Mapa Areálu

Informace naleznete ZDE

Provozní doba areálu

Sobota 18.5.2013 / od 10:00 hod. do 21:00 hod.

Neděle 19.5.2013 / od 10:00 hod. do 18:00 hod.

Provozní doba pokladny

Sobota 18.5.2013 / od 10:00 hod. do 20:00 hod.

Neděle 19.5.2013 / od 10:00 hod. do 17:00 hod.

Doprava - autem / vlakem / autobusem

Areál bývalého výstaviště za OC Plaza, Plzeň Radčická 2, 301 00 Plzeň souřadnice GPS - Loc: 49°45'6.112"N, 13°22'13.913"

Autem / parkování

PARKOVÁNÍ ZDARMA.

Po dobu trvání festivalu je možné zaparkovat na velkokapacitním parkovišti u OC Plzeň Plaza zcela zdarma.

Jízdomat.cz

Domluvte se a přijeďte na APETIT FESTIVAL spolujízdou přes Jízdomat! Spolujízda je moderní způsob dopravy, kdy řidič nabídne volné místo v autě a spolujezdci si mohou přisednout. Společně tak ušetří dost času i peněz a přispívají k lepšímu životnímu prostředí. Nabídku spolujízdy na APETIT FESTIVAL vložíte i naleznete na www.jizdomat.cz/apetit-festival-plzen . Nechte se svézt spolujízdou.

Vlakem

http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/

Cílová stanice Plzeň Hlavní nádraží, na tramvajové zastávce Hlavní nádraží ČD nasedněte na tramvaj č. 2, cílová zastávka je Výstaviště. Areál festivalu se nachází za OC Plaza. Doporučujeme projít nákupním centrem.

Autobusem

http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/

Cílová stanice CAN Plzeň / OC Plaza je vzdálena zhruba 200m ve směru tramvaje č.2 do centra.

RIO MARE Dětský koutek

rio_alzbetin

 

Ve festivalovém areálu bude připraven RIO MARE dětský koutek, jehož součástí budou nafukovací atrakce, zábavně naučný program.

Pravidla hlídání:

  • Hlídání bude probíhat ve stanu určeném pro tuto aktivitu a jeho okolí v době festivalu.
  • Rodiče musí předložit k nahlédnutí svůj platný občanský průkaz.
  • Jelikož kapacita stanu je omezena, rodiče si vždy po 30 minutách musí přijít prodloužit dobu hlídání, nebo ji ukončit, aby byla možnost i pro ostatní.
  • Děti budou hlídané zaměstnanci profesionální agentury, kteří mají pro tyto účely kvalifikaci a zkušenosti.
  • Hlídání bude probíhat formou výtvarných a sportovních aktivit.

Měna

V prostorách areálu je základní měnou česká koruna.

Ubytování

astoryubytování

 

Předem bychom vám doporučili ubytování v kvalitním a přitom cenově dostupném hotelu Astory****, který se stal partnerem APETITFESTIVALU. Pokud se vám poštěstí, můžete zde potkat i známé tváře festivalu. 

Hotel Astory **** - Plzeň http://www.astory.cz

 

První pomoc / Zdravotní služba

Na festivalu bude k dispozici stan zdravotní služby, který bude viditelně označen a bude umístěn blízko hlavního podia festivalu. Otevřen bude po celou dobu konání festivalu. V případě úrazu mimo dosah festivalové služby volejte telefony 155 nebo 112.

Psi a další zvířata

Psi a jiná zvířata mohou do areálu pouze na vodítku a s náhubkem. Je zakázáno jejich volné pobíhání po areálu.

Hygiena

V areálu bude umístěn dostatečný počet mobilních WC a žlaby s tekoucí vodou.

Občerstvení

Alkohol a tabákové výrobky budou prodány jen návštěvníkům nad 18 let věku.

Ztráty a nálezy

Pokud najdete cizí věc, odneste ji prosím na jednu z pokladen u vchodu do areálu. Tam ji od vás převezmou naši zaměstnanci a v případě možné identifikace vrátí majiteli. V případě nemožnosti identifikace ztracené věci se věc uschová u pořadatele až do samého konce konání festivalu,tj. do neděle 19.5.2012 do 19:00 hod. V případě že se nepřihlásí jiný majitel, bude tato ztracená věc vydána až po této hodině. Případné ztráty můžete po festivale hlásit na emailu: petr@apetitfestival.cz . Nálezy Vám budou poté zaslány poštou na sdělenou adresu.

Fotografování, nahrávání a natáčení

Jako pořadatelé festivalu jsme smluvně vázáni k tomu, že hudební a jiná vystoupení nebudou žádným způsobem zaznamenávána profesionální záznamovou technikou. Do areálu není dovoleno vnášet profesionální fotoaparáty, kamery a audio nahrávací zařízení. U vchodu do areálu festivalu i na jiných místech jsou návštěvníci podrobeni kontrole bezpečnostní služby, která je povinna nevpustit do areálu žádné osoby s výše uvedenými zařízeními. Povoleny jsou pouze kompaktní a digitální fotoaparáty. Posouzení, zda dané zařízení je či není profesionální, náleží výhradně bezpečnostní službě. Doporučujeme všem návštěvníkům, aby nechali tato zařízení doma a předešli tak možným incidentům na místě. Pokud fotíte pro některé media, je nutné kontaktovat s předstihem pořadatele s žádostí o fotopass.

Bezpečnost

Pro příjemný a bezproblémový chod festivalu je nutné dodržovat pokyny pořadatelů a bezpečnostní služby. Bezpečnostní služba slouží k ochraně návštěvníků, střežení areálu a zařízení festivalu. Pracovníci bezpečnostní služby jsou jednotně oblečeni a označeni nápisem SECURITY.

Bezpečnostní služba má mimo jiné pravomoci: kontrola vstupenek a identifikačních náramků při vstupu do areálu festivalu i při pohybu uvnitř areálu po celou dobu konání festivalu vč, namátkových kontrol, osobní prohlídka při vstupu do areálu (kontrola zákazu vnášení nebezpečných a nepovolených předmětů), vyvedení osoby z areálu festivalu (osoba bez platné vstupenky či poškozeného identifikačního náramku, agresivní osoba, silně podnapilá osoba, neautorizovaní prodejci porušující smlouvu o prodeji, nebezpečné osoby a podobně), zamezení vstupu do prostor nevyhrazených veřejnosti, ochrana návštěvníků, účinkujících a festivalového zařízení.

Identifikační náramky

Identifikační náramky dostanou pouze festivaloví hosté a personál nutný k chodu festivalu. Náramek opravňuje kdykoliv v otevíracích hodinách festivalu areál opustit a zase se vrátit. Identifikační náramek je nepřenosný a při závažném poškození neplatný. Každý návštěvník je povinen se při vstupu do areálu festivalu prokázat bezpečnostní službě. V případě neplatného/poškozeného náramku či nemožnosti se prokázat, nebude umožněn vstup, popřípadě bude dotyčný vyveden bezpečnostní službou ven z areálu.

Důležité

Zakoupením vstupenky návštěvník bezvýhradně souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky na APETIT FESTIVALU.

Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje.

Změna programu vyhrazena.

 

youtube