Plzeň Pardubice
Ochutnej
Plzeň
Apetit Festival začíná už tuto sobotu

Apetit Festival začíná už tuto sobotu

Kuchařské show známých osobností, gurmánská menu špičkových restaurací, nabídka desítek druhů piv malých pivovarů, česká i moravská vína, koncerty a to nejlepší ze zábavných talk show. To všechno nabídne Apetit Festival 2013, který už tuto sobotu 18. května otevírá brány milovníkům dobrého jídla a pití a zavře je až v neděli 19. května ve večerních hodinách, kdy bude slavnostně vyhlášena Západočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013.

 

 

Na hlavním kuchařském pódiu se představí hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk z pořadu Peklo na talíři, Ondřej Slanina a Filip Sajler z pořadu Kluci v akci, Petr Koukolíček – odborník na molekulární gastronomii, držitel michelinské hvězdy Oldřich Sahajdák, Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz nebo Petr Ocknecht odborník na entomofágii.

„Právě entomofágie je letošní specialitou festivalu. Jedná se o přípravu pokrmů z hmyzu a návštěvníci tak budou mít možnost ochutnat například cvrčka na másle, saranče podávané s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy,“ přibližuje netradiční nabídku Apetit Festivalu Petr Jirásek z pořádající agentury Pigs Production, s.r.o. Dalším pokrmem, který není zcela obvyklý, budou šneci, přesněji šnečí menu nabízené restaurací PASSAGE – Galerie vín s restaurací Wine&Dine. Tradičně se šnečí maso připravuje na lyonský a burgundský způsob, na Apetit Festivalu budou moci návštěvníci ochutnat šneky upravené podle obou receptur a mít tak možnost porovnat, zda lépe chutná šnek v lastuře nebo bez ní.

O přízeň návštěvníků se bude svými degustačními menu ucházet 15 TOP restaurací, které budou usilovat o získání titulu Západočeská restaurace roku 2013. Návštěvníci svými hlasy tak budou mít opět možnost zvolit restauraci, kde jim chutnalo nejvíc. Souboj o titul Pivovar roku 2013 pak svede také 20 pivovarů a minipivovarů, které pro milovníky pěnivého moku připravily opravdové lahůdky. I tohoto hodnocení se zúčastní sami hosté festivalu. Letos se rozhodli hlasování podpořit cenami pro hlasující v hodnotě 12 tisíc korun. Výherce ceny bude losován každý den festivalu a to 18. května ve 20.00 hodin a 19. května v 17.00 hodin na hlavním podiu festivalu,“ doplňuje organizátor akce Petr Jirásek.

Návštěvníkům, kteří v sobotu nestihnou ochutnat všechno, co by chtěli, doporučují organizátoři užít si Apetit Festival i druhý den. „V neděli předpokládáme menší návštěvnost a pro hosty bude tedy návštěva pohodlnější a v klidu si budou moci vychutnat všechno, co se bude nabízet,“ uzavírá Jirásek.

APETIT FESTIVAL 2013

18. a 19. května 2013 v areálu za OC Plzeň Plaza

www.apetitfestival.cz

youtube