Plzeň Pardubice

APETIT FESTIVAL 2013

Pardubické dostihové závodiště (Synthesia Park) se 29. a 30. června stane dějištěm gastronomického svátku Apetit Festival. Pro tuto příležitost se závodiště promění v místo setkávání gurmánů, místo na vysoké úrovni, kde bude zastoupena ušlechtilá gastronomie a zkrátka vše, co je skutečně dobré.

Apetit Festival je v letošním roce pro východní Čechy novinkou, svou historii však již tři roky píše v Plzni. Loňský západočeský ročník navštívilo přes 25 tisíc návštěvníků.

Pro ně bude i v Pardubicích připraveno setkání s těmi nejlepšími šéfkuchaři, restauracemi, pivovary, vinařstvími, kavárnami, koktejlovými bary, ale i regionálními specialitami a potravinami, které byste jinde nepotkali. „Hlavním tahákem bude bezesporu přítomnost nejslavnějšího českého kuchaře Zdeňka Pohlreicha, který se návštěvníkům představí hned ve dvou hodinových kuchařských show. Chybět však nebude ani Ondřej Slanina z pořadu Kluci v akci či Petr Koukolíček, který je propagátorem molekulární gastronomie. Těšit se můžete také na kuchařskou show šéfkuchaře Romana Pauluse z restaurace Alcron, která pod jeho vedením již dvakrát získala michelinskou hvězdu. Vůbec poprvé budou moci Východočeši na Apetit Festivalu ochutnat pokrmy připravované z hmyzu. Přítomen totiž bude Petr Ocknecht, který je ve svém oboru naprostou špičkou. Vařit bude také Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz.

Festival bude samozřejmě také, stejně jako v Plzni,  soutěžní. V kategorii Východočeská restaurace roku bude o titul zápolit pečlivě vybraných 15 TOP restaurací, o pivovaru roku se rozhodne mezi 20 účastníky. O tom, kdo prestižní tituly získá, rozhodnou právě návštěvníci Apetit Festivalu. Každý platící návštěvník totiž bude mít možnost hlasovat – tím se zároveň dostane do slosování o hodnotné ceny v hodnotě 16 tisíc korun. Dále se zde bude prezentovat pět nesoutěžních restaurací z celé ČR, nejlepší česká i světová vína, návštěvníci budou moci ochutnat i koktejly nebo delikatesy z celého světa.

Festival obohatí také samostatná sekce regionálních potravin Pardubického kraje, která  představí více než 25 vystavovatelů. Rovněž zde budou vyhlášeni vítězové mezi regionálními potravinami v kraji a MLS Pardubického kraje.

Připraven je však také pestrý hudební program, účast přislíbila kapela Mrakoplaš, Orange, Katka Sarkozi a Roman Pluhař, Blue Effect či zpěvák Vladimír Mišík. Svou trapnomagii předvede Richard Nedvěd, před diváky předstoupí také komické stand-up spolky Na Stojáka a Komici s.r.o. s Milošem Knorem s výběrem toho nejlepšího.

Apetit Festival 2013 získal nejvyšší možnou záštitu statutárního města Pardubice a záštitu radního Pardubického kraje Václava Kroutila.

Věříme, že východočeský Apetit Festival se stane tou největší událostí v oblasti gastronomie v tomto regionu a těšíme se na začátku léta v Pardubicích na shledanou.

Sobotní program je připraven od 10 do 21 hodin a nedělní od 10 do 18 hodin, kdy dojde k vyhlášení vítězů soutěží. Ceny vítězům přislíbila předat primátorka Pardubic JUDr. Štěpánka Fraňková.

 

Hlasování v kategoriích „Východočeská restaurace roku 2013“ a „Pivovar roku 2013“

Soutěže o tituly Východočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013 se zúčastní pečlivě vybraných 15 TOP restaurací a 20 pivovarů. O tom, kdo tyto prestižní tituly získá rozhodnete vy, návštěvníci festivalu. Konec hlasování bude v sobotu 29.6. v 19:00hod., kdy bude proveden mezisoučet a v neděli 30.6. v 15:00hod. Poté budou hlasy sečteny a v 17:00hod budou vyhlášeny výsledky na hlavním pódiu festivalu.

 

HLASUJ A VYHRAJ !

Hlasujte o tom, kdo získá tituly Východočeská restaurace 2013 a Pivovar roku 2013 a vyhrajte ceny v hodnotě 16.000 Kč. Výherci cen budou losováni každý den festivalu a to v sobotu 29.6. ve 20:00hod. a v neděli 30.6. v 17:00hod. na hlavním pódiu festivalu.

 

soutěž cz PCE

 

Pravidla:

1) Každý návštěvník dostane u vchodu vstupenku se dvěma kupóny pro odtrhnutí pro Východočeskou restauraci roku 2013 a Pivovar roku 2013.

2) Kupóny se vhazují do centrálního boxu umístěného uprostřed hlavní festialové plochy. (stan označený symbolem soutěž)

3) Od každého návštěvníka si kupóny přebere hosteska, která lístek označí soutěžním číslem požadované restaurace/pivovaru a vhodí ho do boxu.

Pokud chce být návštěvník zařazen do slosování o ceny od partnerů soutěže v hodnotě 16.000 Kč, napíše na kupon své jméno a telefonní číslo, na které ho budeme v případě vylosování kontaktovat.

4) Termín hlasování a předání cen:

29.6. od 10:00 do 19:00, poté bude udělán mezisoučet hlasů pro Východočeskou restauraci roku 2013 a Pivovar roku 2013 a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen vylosovanému návštěvníkovi a zveřejnění mezivýsledku soutěže dojde v 17:00 na hlavním pódiu festivalu.

30.6. od 10:00 do 15:00, kdy budou sečteny hlasy pro Východočeskou restauraci roku 2013 a Pivovar roku 2013 a vylosován návštěvník, který obdrží hodnotné ceny. K předání cen vylosovanému návštěvníkovi a zveřejnění konečného výsledku soutěže dojde v 17:00 na hlavním pódiu festivalu. 

Informace a organizační řád festivalu:

Vstup do festivalového areálu

Jediný vstup do festivalového areálu bude hlavní bránou dostihového závodiště – Synthesia parku. Budou zde umístěny pokladny, ve kterých budou k zakoupení vstupenky. Pokud budete mezi hosty festivalu, najdete zde i guestlist.

Vstupenky

Informace naleznete ZDE

Mapa Areálu

Informace naleznete ZDE

Provozní doba areálu

Sobota 29.6.2013 / od 10:00 hod. do 21:00 hod.

Neděle 30.6.2013 / od 10:00 hod. do 18:00 hod.

Provozní doba pokladny

Sobota 29.6.2013 / od 10:00 hod. do 20:00 hod.

Neděle 30.6.2013 / od 10:00 hod. do 17:00 hod.

Doprava - autem / vlakem / autobusem

Areál dostihového závodiště - Synthesia park. Pražská 607, Pardubice,  souřadnice GPS - Loc: 50°1'16.523"N, 15°45'2.295"E

Autem / parkování

PARKOVÁNÍ ZDARMA.

Po dobu trvání festivalu je možné zaparkovat na přilehlém parkovišti areálu Synthesia parku zcela zdarma.

Na parkovací místa vás navede služba parkoviště. Prosíme dodržujte jejich pokyny.

Jízdomat.cz

Domluvte se a přijeďte na APETIT FESTIVAL spolujízdou přes Jízdomat! Spolujízda je moderní způsob dopravy, kdy řidič nabídne volné místo v autě a spolujezdci si mohou přisednout. Společně tak ušetří dost času i peněz a přispívají k lepšímu životnímu prostředí. Nabídku spolujízdy na APETIT FESTIVAL vložíte i naleznete na www.jizdomat.cz/apetit-festival-pardubice . Nechte se svézt spolujízdou.

Vlakem

http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/

Cílová stanice Pardubice hlavní nádraží. Na autobusové zastávce MHD Hlavní nádraží ČD nasedněte na autobus č. 15 nebo č.24  cílová zastávka je Závodiště. Cesta autobusem trvá 10 min. Vstup do areálu festivalu se nachází za cca 200m od této zastávky.

Autobusem

http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/

Cílová stanice Pardubice autobusové nádraží . Na autobusové zastávce MHD Hlavní nádraží ČD nasedněte na autobus č. 15 nebo č.24  cílová zastávka je Závodiště. Cesta autobusem trvá 10 min. Vstup do areálu festivalu se nachází za cca 200m od této zastávky.

RIO MARE Dětský koutek

Rio mare

Ve festivalovém areálu bude připraven RIO MARE dětský koutek, jehož součástí budou nafukovací atrakce, zábavně naučný program.

Pravidla hlídání:

  • Hlídání bude probíhat ve stanu určeném pro tuto aktivitu a jeho okolí v době festivalu.
  • Rodiče musí předložit k nahlédnutí svůj platný občanský průkaz.
  • Jelikož kapacita stanu je omezena, rodiče si vždy po 30 minutách musí přijít prodloužit dobu hlídání, nebo ji ukončit, aby byla možnost využít dětský koutek i pro ostatní děti.
  • Děti budou hlídané zaměstnanci profesionálních dětských center, kteří mají pro tyto účely kvalifikaci a zkušenosti.
  • Hlídání bude probíhat formou výtvarných a sportovních aktivit.

Hlídání a program pro děti v dětském koutku zajištují:

Mama klub Chrudim

mama

www.mamaklubchrudim.cz

Rodinné centrum Mama klub Chrudim nabízí pravidelné programy pro rodiče s dětmi, ekovýchovné a další aktivity pro rodiny. Pořádá příměstské tábory a akce pro děti školního věku. Dále vzdělává dospělé v kurzech pro nastávající rodiče, a ve finanční,zdravotní a počítačové gramotnosti. Pořádá také besedy, přednášky a semináře týkající se výchovy a vzdělávání dětí.

Kulihrášek Pardubice

kulihrach

Měna

V prostorách areálu je základní měnou česká koruna.

Ubytování

ubytovani_pardubice_1 ubytovani_pardubice_2arnošt hotel

Předem bychom vám doporučili ubytování v kvalitním a přitom cenově dostupném hotelu Arnošt***, který se stal partnerem APETIT FESTIVALU. Pokud se vám poštěstí, můžete zde potkat i známé tváře festivalu. 

Hotel Arnošt *** - Arnošta z Pardubic 676, 53002 Pardubice www.hotel-arnost.cz

První pomoc / Zdravotní služba

Na festivalu bude k dispozici stan zdravotní služby, který bude viditelně označen. Otevřen bude po celou dobu konání festivalu. V případě úrazu mimo dosah festivalové služby volejte telefony 155 nebo 112.

Psi a další zvířata

Psi a jiná zvířata mohou do areálu pouze na vodítku a s náhubkem. Je zakázáno jejich volné pobíhání po areálu.

Hygiena

V areálu budou k dispozici stávající toalety areálu Synthesia parku a budou zde rozmístěny i umyvadla s tekoucí vodou.

Občerstvení

Alkohol a tabákové výrobky budou prodány jen návštěvníkům nad 18 let věku.

Ztráty a nálezy

Pokud najdete cizí věc, odneste ji prosím na jednu z pokladen u vchodu do areálu. Tam ji od vás převezmou naši zaměstnanci a v případě možné identifikace vrátí majiteli. V případě nemožnosti identifikace ztracené věci se věc uschová u pořadatele až do samého konce konání festivalu,tj. do neděle 30.6.2013 do 18:00 hod. V případě že se nepřihlásí jiný majitel, bude tato ztracená věc vydána až po této hodině. Případné ztráty můžete po festivale hlásit na emailu: petr@apetitfestival.cz . Nálezy Vám budou poté zaslány poštou na sdělenou adresu.

Fotografování, nahrávání a natáčení

Jako pořadatelé festivalu jsme smluvně vázáni k tomu, že hudební a jiná vystoupení nebudou žádným způsobem zaznamenávána profesionální záznamovou technikou. Do areálu není dovoleno vnášet profesionální fotoaparáty, kamery a audio nahrávací zařízení. U vchodu do areálu festivalu i na jiných místech jsou návštěvníci podrobeni kontrole bezpečnostní služby, která je povinna nevpustit do areálu žádné osoby s výše uvedenými zařízeními. Povoleny jsou pouze kompaktní a digitální fotoaparáty. Posouzení, zda dané zařízení je či není profesionální, náleží výhradně bezpečnostní službě. Doporučujeme všem návštěvníkům, aby nechali tato zařízení doma a předešli tak možným incidentům na místě. Pokud fotíte pro některé media, je nutné kontaktovat s předstihem pořadatele s žádostí o fotopass.

Bezpečnost

Pro příjemný a bezproblémový chod festivalu je nutné dodržovat pokyny pořadatelů a bezpečnostní služby. Bezpečnostní služba slouží k ochraně návštěvníků, střežení areálu a zařízení festivalu. Pracovníci bezpečnostní služby jsou jednotně oblečeni a označeni nápisem SECURITY.

Bezpečnostní služba má mimo jiné pravomoci: kontrola vstupenek a identifikačních náramků při vstupu do areálu festivalu i při pohybu uvnitř areálu po celou dobu konání festivalu vč, namátkových kontrol, osobní prohlídka při vstupu do areálu (kontrola zákazu vnášení nebezpečných a nepovolených předmětů), vyvedení osoby z areálu festivalu (osoba bez platné vstupenky či poškozeného identifikačního náramku, agresivní osoba, silně podnapilá osoba, neautorizovaní prodejci porušující smlouvu o prodeji, nebezpečné osoby a podobně), zamezení vstupu do prostor nevyhrazených veřejnosti, ochrana návštěvníků, účinkujících a festivalového zařízení.

Identifikační náramky

Identifikační náramky dostanou pouze festivaloví hosté a personál nutný k chodu festivalu. Náramek opravňuje kdykoliv v otevíracích hodinách festivalu areál opustit a zase se vrátit. Identifikační náramek je nepřenosný a při závažném poškození neplatný. Každý návštěvník je povinen se při vstupu do areálu festivalu prokázat bezpečnostní službě. V případě neplatného/poškozeného náramku či nemožnosti se prokázat, nebude umožněn vstup, popřípadě bude dotyčný vyveden bezpečnostní službou ven z areálu.

Důležité

Zakoupením vstupenky návštěvník bezvýhradně souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky na APETIT FESTIVALU.

Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje.

Změna programu vyhrazena.

 

youtube