Plzeň Pardubice
Apetit Festival představuje menu

Apetit Festival představuje menu

Co budou moci návštěvníci Apetit Festivalu v Pardubicích ochutnat? Jaké bude degustační menu soutěžních restaurací? Co si připravily minipivovary pro milovníky zlatavého moku? To je možné zjistit buď až návštěvou festivalu ve dnech 29. a 30. června na pardubickém závodišti nebo na webových stránkách festivalu. Letošní nabídka soutěžních menu zahrnuje kachní, hovězí, vepřové nebo rybí různě upravované maso. Pivovary si pro tuto příležitost připravily brusinkové či třešňové speciály, chybět nebudou ani kvasnicové ležáky.

 

Konkrétní nabídku menu restaurací a pivovarů najdou návštěvníci na webových stránkách festivalu www.apetitfestival.cz, kde jsou nejen přesné popisy pokrmů, ale také fotografie. Všichni tak mají možnost si před návštěvou festivalu vybrat, co by chtěli ochutnat,“ říká jeden z organizátorů akce Martin Nauš z Motor AG, s. r. o.

 

 

Jednou z 15 TOP restaurací, která bude lákat návštěvníky, je pardubická restaurace Bonté. Ta si pro návštěvníky připraví mimo jiné hovězí veverku Sous-Vide na červeném víně s restovanou kořenovou zeleninou a bramborovým pyré. V jejich menu nebude chybět ani zprudka opečený tuňák v sezamové krustě se zeleninovým tartarem s avokádem a pikantní sojovou omáčkou.

Zajímavé speciality budou přichystány u stánku italské restaurace Popular. „Degustační menu bude obsahovat například Yakitori, což je grilovaný špízek z kuřecích stehýnek s omáčkou Teryiaki, podávaný na ledové slámě s rýžovou Onigirou se sezamem,“ lákají kuchaři. Restaurace se specializuje také na sushi, takže se můžete těšit na Uramaki set, což je tuna salada (pomazánka z čerstvého tuňáka), Yasai Futomaki (zeleninová maki) a Dashimaki (překládaná japonská vaječná omeleta).

Mezi nesoutěžními stánky s netradiční nabídkou bude na Apetit Festivalu patřit plzeňská restaurace Šach Mat, na návštěvníky tady čeká hmyz. „Ochutnat budou moci cvrčka na másle s pečivem, saranče podávaná s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy,“ popisuje šéfkuchař Petr Ocknecht, který připraví nedělní menu.

 

 

Pozornost věnovali letos pořadatelé festivalu výběru minipivovarů a opravdu bude na co se těšit. Soutěžní pivovar Novopacké pivo představí například třešňové výčepní pivo, pivovar Primátor se bude snažit oslnit s ochuceným pivem s příchutí červeného grepu, pivovar Nymburk si pro návštěvníky přichystal postřižinské pivo. „Půjde o překvapení dle výběru na poslední chvíli,“ lákají zástupci pivovaru.

 

Na festivale se budou prezentovat také špičková česká a moravská vinařství spolu se specializovanými prodejci s těmi nejlepšími víny z celého světa. Vína budou prodávána nejen do skla, ale i k zakoupení v lahvi s sebou. Stánky vinařství budou umístěny u hlavní soutěžní plochy festivalu tak, abyste vína mohli vychutnávat k zakoupeným pokrmům. Chybět nebudou ani kavárny, Klobáskárna, či ovocný bar.

youtube